20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων ν. Χανίων: Η επαιτεία και ο τουρισμός

Ημερομηνία:

Το φαινόμενο της επαιτείας σε δημόσιους χώρους θίγει η Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων ν. Χανίων σε ανοιχτή επιστολή της προς το δήμαρχο Χανίων και την Αστυνομική Διεύθυνση.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Είναι γεγονός ότι ο τουρισμός προσελκύει εκτός από τους επενδυτές –επιχειρηματίες και τους επαίτες και μάλιστα τους προσελκύει όπως το γάλα την μύγα.

Στην πόλη μας έχει αυξηθεί το φαινόμενο με ημεδαπούς ή αλλοδαπούς αθίγγανους ξαπλωμένους σε πεζοδρόμια ή περιφερόμενους στον άξονα που κινούνται οι τουρίστες ΚΤΕΛ-Παλιό Λιμάνι να επαιτούν συστηματικά και ανενόχλητα.

Σε μόνιμη βάση καθισμένος οκλαδόν στην έξοδο του ΚΤΕΛ επί της Κυδωνίας, άλλος περιφέρεται κατά διαστήματα εντός του εστιατορίου του ΚΤΕΛ ζητώντας χρήματα από τους καθήμενους στα τραπέζια. Περιοδικά στήνεται κάποιος και έξω από το ΙΝΚΑ στην πλατεία 1866 καθώς αποτελεί «καλό πέρασμα» με τουρίστες. Σειρά έχει η οδός Χάληδων με ιδιαίτερη προτίμηση τον χώρο έξω από το αρχαιολογικό μουσείο τις απογευματινές και βραδινές ώρες με καθήμενους επί του πεζοδρομίου.

Προσπάθειες των επαιτών να επεκταθούν με περιοδείες στα τραπέζια των παραλιακών εστιατορίων και καφέ του Βενετσιάνικου λιμανιού έχουν προσκρούσει στην αντίδραση των ιδιοκτητών και των εργαζομένων σ΄ αυτά με αποτέλεσμα το φαινόμενο να μην έχει προχωρήσει.

Τι γίνεται όμως με τους παραπάνω δημόσιους αναφερθέντες χώρους; Εκεί όπου δεν υπάρχει ιδιωτική πρωτοβουλία για την εμπόδιση του; Τι πράττει η πολιτεία;

΄Ισως βρεθούν κάποιοι να πουν και τι έγινε; Φτωχοί άνθρωποι είναι και αυτά δίνουν χρώμα στον τουρισμό μας όπως συμβαίνει και σε άλλες τριτοκοσμικές χώρες.

Η απάντηση ότι πέραν από την ζημιά που γίνεται με την όχληση που δημιουργούν στους τουρίστες και την αρνητική εικόνα που δημιουργούν, είναι ότι η υπερήφανη κουλτούρα της Κρήτης ποτέ δεν είχε να κάνει με την επαιτεία προς τους ξένους και ούτε πρέπει να δημιουργηθεί κουλτούρα μνημονιακής εξαθλίωσης και υποτέλειας στον τόπο μας. Αν θέλουμε να δώσουμε φολκλόρ στον τουρισμό η λαϊκή μας παράδοση είναι πλούσια αλλά δυστυχώς δεν προβάλλεται.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ