21.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Αντώνης Φώσκολος: «Τα μεγάλα Ελληνικά συμφέροντα εμπόδισαν την άντληση των υδρογονανθράκων»

Ημερομηνία:

Ο όμιλος “για την πολιτική και τον πολιτισμό” οργάνωσε εκδήλωση στην αίθουσα εκδηλώσεων της “Τράπεζας Χανίων με θέμα¨ “τα αποθέματα των υδρογοναθράκων στην Κρήτη με ομιλητή τον ομότιμο καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Αντώνη Φώσκολο.
Ο καθηγητής ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΦΩΣΚΟΛΟΣ με την επιμονή του, έχει συμβάλλει
στην εγρήγορση λαού και κυβερνήσεων για το σημαντικό και καυτό θέμα της άντλησης ενέργειας από την περιοχή της Κρήτης και όχι μόνο .
Μεταξύ των άλλων ανέφερε και τα εξής¨ Η Ε.Ε έχει ανάγκη τα Ελληνικά ενεργειακά αποθέματα διότι δεν θέλει να εξαρτάται μόνο από τη Ρωσία.
Πέντε μεγάλοι Έλληνες επιχειρηματίες που έχουν συμφέροντα έχουν εμποδίσει την άντληση του πετρελαίου και του φυσικού αερίου. Και ανέφερε τα ονόματα των Κοπελούζου , Λάτση, Βαρδινογιάννη,και υποψιασμένοι από το ακροατήριο συμπλήρωσαν “Αλαφούζο, και Μυτηληναίο.”
Η άντληση υδρογοναθράκων θα δώσει εργασία σε πολύ κόσμο αλλά και θα αποφέρει αρκετά έσοδα στο δημόσιο ανέφερε { ένα μεγάλο ποσόν} αλλά σε βάθος μακρού χρόνου.
Η Ελλάδα πληρώνει στη Ρωσία το ακριβότερο φυσικό αέριο στην Ευρώπη διπλάσια τιμή από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους για να εισπράττουν κάποιοι τεράστιες μίζες. Έτσι είπε ο κ. Φώσκολος επιβαρύνεται η Δ.Ε.Η για την καύση του φυσικού αερίου 3 δις ευρώ ετησίως που τα πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος.”
Ο κ. Φώσκολος ανέφερε ότι ενώ η Ε.Ε με την οδηγία της όρισε για τα κράτη ως όριο 20% παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας “Α.Π.Ε” ο Γ. Παπακωνσταντίνου ως υπουργός περιβάλλοντος το ανέβασε σε 60%.
Είπε επίσης ότι ο μεγαλοεπιχειρηματίας που εισάγει φυσικό αέριο είναι ο ίδιος που μονοπωλεί τις ΑΠΕ στην Κρήτη.{ΤΕΡΝΑ, ΜΥΤΗΛΗΝΑΙΟΣ}

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

1 ΣΧΟΛΙΟ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καύσωνας μέσα στον Απρίλη – 36,6 βαθμούς στα Φαλάσαρνα!

Ταινία επιστημονικής φαντασίας θυμίζει από χθες το σκηνικό στη...

Κασσελάκης: Θα ξεπεράσουμε το 20% στις ευρωεκλογές – Διεκδικούμε την πρωτιά

Νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε από την Αστυπάλαια...