27.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024
Array

Απεβίωσε ο μεγάλος Βρετανός ιστορικός Έρικ Χόμπσμπαουμ

Ημερομηνία:

Πέθανε χθες σε ηλικία 95 ετών, ο Βρετανός ιστορικός Έρικ Χόμπσμπαουμ, ένας από τους κορυφαίους του 20ου αιώνα. Το θάνατό του γνωστοποίησε η οικογένειά του.

Σύμφωνα με την κόρη του Τζούλια, ο Βρετανός ακαδημαϊκός άφησε την τελευταία του πνοή τiς πρώτες πρωινές ώρες στο Royal Free Hospital του Λονδίνου εξαιτίας ασθένειας που τον ταλαιπώρησε επί μακρόν.

Ο εβραϊκής καταγωγής Χόμπσμπαουμ γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου το 1917 και μεγάλωσε στη Βιέννη και το Βερολίνο, προτού η οικογένειά του μετακομίσει στο Λονδίνο το 1933, όταν ήρθε στην εξουσία ο Χίτλερ.

Ο μεγάλος ιστορικός άφησε πίσω του μία κόρη, δύο γιους, επτά εγγόνια και ένα δισέγγονο.

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

INKA: Το Πάσχα του 2024 θα είναι ακριβότερο κατά 6% σε σχέση με πέρυσι

Το Πάσχα του 2024 θα κοστίσει 355,88. Δηλαδή το Πάσχα του...

Παραίτηση βόμβα Αϊνδιλή από την επιτροπή λαμπαδηδρομίας μετά το «σόου» με Σχοινά, Μιχαηλίδου, Μονογυιού και την οργή των αθλητών

Η είδηση του αποκλεισμού ολυμπιονικών και παγκόσμιων πρωταθλητών από την λαμπαδηδρομία,...

Ηράκλειο: Ξεκίνησε η μεγάλη αντισεισμική άσκηση – Ήχησε το 112 | Φωτός

Με καθυστέρηση περίπου μιάμισης ώρας ξεκίνησε σε Ηράκλειο και Λασίθι η δεύτερη μέρα...