12.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Απερίγραπτο χάος με τους 140 Σύριους πρόσφυγες στα Χανιά

Ημερομηνία:

 

Κι ενώ την Τετάρτη ο εισαγγελέας Εφετών Χανίων κ. Σπηλιώτης έδινε εντολή προσωρινής στέγασης των προσφύγων στα κτίρια του πρώην Θ.Ψ.Π.Χανίων και την ίδια ημέρα την ανακαλούσε μετά από έγγραφο του Διευθυντή της Ενιαίας Τεχνικής Υπηρεσίας του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων “Ο Άγιος Γεώργιος”, στο οποίο περιγράφονταν οι λόγοι που τα κτίρια είναι ακατάλληλα να φιλοξενήσουν, έστω και προσωρινά τους πρόσφυγες, για λόγους κυρίως έλλειψης ασφάλειας σήμερα έχουμε ξανά αλλαγή στάσης αφού σήμερα το μεσημέρι πάρθηκε νέα απόφαση εκκένωσης του ξενοδοχείου.

Ο ξενοδόχος τόνισε ότι από εδώ και πέρα κάθε ημέρα για κάθε κράτηση που θα ακυρώνεται θα έχει πρόστιμο 4.000 ευρώ και ως εκ τούτου μετά και από εντολή του Εισαγγελέα κ. Σπηλιώτη διατάχθηκε η εκκένωση του κτιρίου.

Εν τω μεταξύ, τις τελευταίες ημέρες, και ως μέσο πίεσης προς τους πρόσφυγες είχε διακοπεί το συσσίτιο με αλληλέγγυους αλλά και τα συσσίτια Σπλάντζιας να έχουν αναλάβει τη σίτιση ενώ για τον συγκεκριμένο λόγο υπήρχε και διαμαρτυρία εκ μέρους των προσφύγων.

Σήμερα, επιτροπή των προσφύγων που πήγε να εξετάσει τον χώρο του Θ.Ψ.Π.Χ. μετά και την εντολή του Εισαγγελέα για εκκένωση του ξενοδοχείου όχι μόνο διαπίστωσε ότι ο χώρος είναι ακατάλληλος, αλλά ακόμα χειρότερα, ο χώρος δεν είχε καν ανοιχθεί!

Βρέθηκαν μπροστά σε ένα κτίριο αμπαρωμένο με λουκέτα, για το οποίο δεν έχει γίνει καμία προεργασία για να φιλοξενηθούν τόσοι άνθρωποι.

Σύμφωνα και με μαρτυρία του κ. Μεσσαριτάκη, το κτίριο είναι εγκαταλελλειμένο τα τελευταία χρόνια, πρέπει να ελεγχθεί γιατί δεν έχει σωστό νερό, μπορεί να υπάρχουν σημαντικές εστίες μόλυνσης με ζωύφια ή και ποντίκια, τα καλώδια του ρεύματος είναι φαγωμένο και όλα αυτά δημιουργούν σημαντικούς κινδύνους. Τίποτα όμως δεν φαίνεται να έχει γίνει.

Έξω από τον χώρο του ξενοδοχείου βρίσκονται αρκετοί αλληλέγγυοι ενώ αύριο το πρωί αντιπροσωπεία των προσφύγων μαζί με αλληλέγγυους θα ξαναβρεθούν στο χώρο του Παλιού Ψυχιατρείου για να ελέγξουν την κατάσταση που βρίσκεται.

Όπως κι αν είναι τις επόμενες ημέρες, αν όχι ώρες, θα έχουμε εξελίξεις στο θέμα της απερίγραπτης κατάστασης με τους 140 Σύριους πρόσφυγες.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

1 ΣΧΟΛΙΟ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...