19.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Δήλωση στήριξης Γιώργου Σταθάκη προς τους 28 φορείς Μικρομεσαίων Επιχειρηματιών νομού Χανίων

Ημερομηνία:

 

Δήλωση στήριξης έδωσε στη δημοσιότητα ο βουλευτής Χανίων ΣΥΡΙΖΑ Γ. Σταθάκης σχετικά με τις πρωτοβουλίες των 28 φορέων Μικρομεσαίων Επιχειρηματιών Χανίων και παρουσίασε από την πλευρά του την εναλλακτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τα θέματα που τους αφορούν:

 

Τις τελευταίες ημέρες οργανώνετε σειρά κινητοποιήσεων προκειμένου να διαμαρτυρηθείτε για το αδιέξοδο στο οποίο έχετε περιέλθει εξαιτίας της κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής. Οι προσωποκρατήσεις, οι κατασχέσεις, οι δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών, η έλλειψη ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης λόγω οφειλών στα Ασφαλιστικά Ταμεία, η άδικη υπερφορολόγηση, σας έχουν και στα Χανιά οδηγήσει επανειλημμένως σε πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στην ανάδειξη των προβλημάτων σας και την αντιμετώπισή τους.

Συμμεριζόμενοι τα δίκαια αιτήματά σας, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κι εγώ προσωπικά έχουμε καταθέσει σειρά Ερωτήσεων, Επερωτήσεων και Τροπολογιών επιδιώκοντας τη στήριξη κι ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την επανεκκίνηση της οικονομίας. Διαπιστώνετε ωστόσο πάντα, ότι όχι μόνο λείπει η πολιτική βούληση από την πλευρά της κυβέρνησης για την λήψη μέτρων ανακούφισης των μικρομεσαίων επιχειρηματιών, αλλά αντίθετα οι επιλογές της έχουν φέρει και τον δικό σας κλάδο σε απόγνωση, στο επίκεντρο της ανθρωπιστικής κρίσης που πλήττει την κοινωνία μας.

Κάθε πολίτης πλέον αντιλαμβάνεται, πως αποτελεί επιτακτική ανάγκη ο αγώνας για την ανατροπή της ασκούμενης πολιτικής. Η προτεινόμενη από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. εναλλακτική, όπως παρουσιάστηκε πρόσφατα αναλυτικά από τον Αλέξη Τσίπρα, εγγυάται το ξεπέρασμα της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης και ταυτόχρονα την παραγωγική ανασυγκρότηση και ανάπτυξη της χώρας.

Το πρόγραμμα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. που επιχειρεί να στηρίξει την επιχειρηματικότητα κινείται συγκεκριμένα στους εξής άξονες:

  1. Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών σε εφορείες και ασφαλιστικά ταμεία, μετά από εκκαθάριση των βεβαιωμένων και ανείσπρακτων υποχρεώσεων μέχρι τις 31/12/2014, με στόχο να υπάρξει άρση των αδικιών και είσπραξη των πραγματικών οφειλών από το κράτος. Τα ποσά που θα προκύψουν από την εκκαθάριση ρυθμίζονται σε 84 ή και περισσότερες μηνιαίες δόσεις και σε κάθε περίπτωση με τρόπο τέτοιο ώστε το συνολικό ποσό των ετήσιων δόσεων να φτάνει μέχρι το 20% του ετήσιου εισοδήματος του οφειλέτη. Σε περίπτωση ταυτόχρονης ρύθμισης φορολογικής και ασφαλιστικής οφειλής, το συνολικό ποσό των ετήσιων δόσεων δε μπορεί να ξεπερνά το 30% του ετήσιου εισοδήματος του οφειλέτη.
  2. Άμεση παύση ποινικών διώξεων και κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών, πρώτης κατοικίας, μισθών κλπ, καθώς και χορήγηση φορολογικής ενημερότητας σε όσους εντάσσονται στη διαδικασία ρύθμισης.
  3. Δωδεκάμηνη αναστολή διώξεων και αναγκαστικών μέτρων σε οφειλέτες με αποδεδειγμένο μηδενικό εισόδημα, που εντάσσονται στη ρύθμιση.
  4. Κατάργηση της αντισυνταγματικής αυτόφωρης διαδικασίας για οφειλές προς το Δημόσιο.
  5. Κατάργηση της προκαταβολής 50% της βεβαιωθείσας οφειλής ως προϋπόθεση προσφυγής του φορολογουμένου στη Δικαιοσύνη, που οδηγεί σε στέρηση της δικαστικής προστασίας σε όσους δε μπορούν να πληρώσουν. Η προκαταβολή θα ορίζεται με πράξη του δικαστή και θα κυμαίνεται από 10% έως 20%, σύμφωνα με την οικονομική δυνατότητα του οφειλέτη.
  6. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και θέσπιση φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας.
  7. Επαναφορά αφορολόγητου εισοδήματος στα 12.000 ευρώ.
  8. «Νέα Σεισάχθεια» στα κόκκινα δάνεια των τραπεζών σε φυσικά πρόσωπα κι επιχειρήσεις με ίδρυση δημόσιου ενδιάμεσου φορέα διαχείρισής τους. Υπεράσπιση των δικαιωμάτων των μικρομεσαίων δανειοληπτών στον αντίποδα της κυβερνητικής πολιτικής που κινείται αυστηρά εντός των επιλογών των τραπεζών.
  9. Ίδρυση αναπτυξιακής τράπεζας, αναβάθμιση συνεταιριστικών τραπεζών και ίδρυση τράπεζας ειδικού σκοπού για μικρομεσαίους επιχειρηματίες και αγρότες.

Με τα παραπάνω μέτρα γίνεται εφικτή η άρση των αδικιών, η μεταστροφή του κλίματος, η στήριξη κι ενδυνάμωση της επιχειρηματικότητας, ουσιαστικά η επανεκκίνηση της οικονομίας και η δυνατότητα κατακόρυφης αύξησης τόσο των ιδιωτικών όσο και των δημοσίων εσόδων.

Ως βουλευτής Χανίων και υπεύθυνος του Τομέα Ανάπτυξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεσμεύομαι λοιπόν να συνεχίσω μαζί σας τον αγώνα για την ανατροπή της ασκούμενης αδιέξοδης κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής, με γνώμονα το ξεπέρασμα της κρίσης και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μητέρα Ιάσονα Λαλαούνη: Οργή για την δικαστική απόφαση – «Ούτε το δίπλωμα δεν του αφαίρεσαν»

Οργισμένη είναι η μητέρα του Ιάσονα Λαλαούνη από την απόφαση του δικαστηρίου, για τον αστυνομικό...

ΣΥΡΙΖΑ: Βουλευτές και υποψήφιοι ευρωβουλευτές ζητούν την καρατόμηση του Κασσελάκη Νο2…

Άνω – κάτω κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το προσκλητήριο του…Κασσελάκη Β’...

Διακοπή νερού τη Μεγάλη Δευτέρα στο Βαμβακόπουλο

Διακοπές στην υδροδότηση θα υπάρξουν τη Μεγάλη Δευτέρα στην...