21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ερώτηση Χ. Μαρκογιαννάκη για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Κισάμου – Κυθήρων – Πελοποννήσου

Ημερομηνία:

Ερώτηση προς τον υπουργό Ναυτιλίας & Αιγαίου σχετικά με το ενδεχόμενο διακοπής ή αποδυνάμωσης της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Καστελίου Κισάμου-Αντικυθήρων-Κυθήρων-Πελοποννήσου κατέθεσε ο βουλευτής Χανίων της Ν.Δ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης στην οποία αναφέρει.
Η ακτοπλοϊκή σύνδεση του λιμένα του Καστελίου Κισάμου με τα  Αντικύθηρα, τα Κύθηρα και την Πελοπόννησο διευκολύνει τη διακίνηση ανθρώπων και αγαθών μεταξύ των συνδεομένων περιοχών, ταυτόχρονα όμως λειτουργεί και αναπτυξιακά για τους κατοίκους, ιδιαίτερα σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης, η οποία έχει αναπόφευκτα επιφέρει σοβαρές συνέπειες και σε τοπικό επίπεδο.
Ωστόσο, κατά το τελευταίο διάστημα συζητείται έντονα το ενδεχόμενο διακοπής της σύνδεσης εξαιτίας παραμέτρων, όπως η έλλειψη ρευστότητας των εταιριών, η αύξηση των καυσίμων και η μείωση της επιβατικής κίνησης.
Σε μια περίοδο που οι τοπικές κοινωνίες αγωνίζονται να βρουν τον βηματισμό τους και να εισέλθουν εκ νέου σε αναπτυξιακή τροχιά, τέτοιου είδους ενέργειες ασφαλώς αποσταθεροποιούν κάθε προσπάθεια εξόδου από την κρίση, υπονομεύοντας παράλληλα την πάγια δέσμευση της Κυβέρνησης για εφαρμογή μιας νησιωτικής πολιτικής ουσιαστικής στήριξης των μικρών, απομονωμένων νησιών, όπως τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα.
ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ: Ερωτάται ο κ. Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, αν προτίθεται να λάβει τις ως άνω επισημάνσεις υπ’ όψιν του και να μεριμνήσει για τη ματαίωση κάθε ενέργειας διακοπής ή αποδυνάμωσης της εν λόγω ακτοπλοϊκής σύνδεσης.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...