15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

«Λουκέτο» στο δημοτικό σχολείο Καντάνου από τον Σύλλογο Γονέων μετά την απόφαση της Πρωτοβάθμιας για υποβάθμισή του

Ημερομηνία:

Σε μία περίοδος που το ελληνικό κράτος θα έπρεπε να επενδύει στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στα χωριά της επαρχίας ώστε να αποτελούν ελκυστικό προορισμό για τους νέους της χώρας που βιώνουν στο πετσί τους την κρίση, η κυβέρνηση και συνεπακόλουθα οι υπηρεσίες του κράτους συνεχίζουν να λειτουργούν με όρους μίας λιτότητας δίχως λογική που δυσχεραίνει τις ζωές ακόμα και αυτών των λίγων που έχουν απομείνει.

Υπό τα ασφυκτικά πλαίσια μίας παράλογης λιτότητας πάρθηκε και η απόφαση που εξόργισε τους γονείς της Καντάνου. Το δημοτικό σχολείο Καντάνου υποβαθμίζεται κι από 6/θέσιο γίνεται 5/θέσιο ενώ πλέον δε θα λειτουργεί ως ολοήμερο.

Μετά απ’ αυτή την εξέλιξη που τους γνωστοποιήθηκε δια τηλεφώνου, οι γονείς, κι αφού ολοκληρώθηκε ο καθιερωμένος αγιασμός στο σχολείο, συγκεντρώθηκαν και προχώρησαν σε έκτακτη γενική συνέλευση του Συλλόγου Γονέων για να αποφασίσουν πώς θα αντιδράσουν.

Εκεί, αφού διαπιστώθηκε ότι υπάρχει απαρτία, αποφασίστηκε να επισκεφθούν τα γραφεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στα Χανιά και να μιλήσουν απευθείας με τον Διευθυντή κ. Ηλία Ποντικάκη για τη συγκεκριμένη απόφαση.

Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε ο κ. Ποντικάκης επισήμανε ότι ο αριθμός των 43 μαθητών είναι μικρός και οι ανάγκες σε άλλα σχολεία είναι μεγαλύτερες. Ως εκ τούτου, πάρθηκε η απόφαση για υποβάθμιση του σχολείου της Καντάνου.

Από την πλευρά τους όμως οι γονείς επισημαίνουν ότι υπάρχει το πρόβλημα του ορεινού όγκου, υπάρχουν παιδιά που έρχονται από μεγάλες αποστάσεις και τονίζουν ότι το κράτος – αν και βρίσκονται απομονωμένοι και παρά την υψηλή φορολογία που πληρώνουν – δεν τους παρέχει ούτε καν τα απαραίτητα. Ενώ και τα λίγα που παρείχε έως πρόσφατα με πρόφαση την κρίση, τώρα, τα παίρνει πίσω. Υπό αυτό το πρίσμα, η υποβάθμιση του δημοτικού σχολείου θεωρούν ότι είναι λανθασμένη και άρα μη αποδεκτή.

Στη συζήτηση που είχε διάρκεια περίπου μία ώρα δεν προέκυψε κάποια συμφωνία, δε βρέθηκε λύση με την πλευρά του κ. Ποντικάκη να επιμένει για το ορθό της απόφασης που λήφθηκε από το Συμβούλιο.

Μετά και από αυτή την εξέλιξη οι γονείς ανακοίνωσαν ότι από σήμερα το πρωί το σχολείο θα είναι κλειστό και θα παραμείνει κλειστό έως ότου ανακληθεί η απόφαση.

Όπως επισήμανε και η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων κ. Μαρία Θεοδωράκη: «Οι δυνατότητες που έχουμε εδώ είναι πολύ λίγες, ο τόπος δε μας προσφέρει και πάρα πολλά, κι αυτά τα λίγα που έχουμε μας τα παίρνουνε. Δε μας αφήνουν στην ησυχία μας! Κι εναν δάσκαλο που κοστίζει 9.000 ευρώ, το κράτος δε μπορεί να μας τον παρέχει; Τα παιδιά της υπαίθρου δεν είναι παιδιά κάποιου κατώτερου Θεού. Θα αγωνιστούμε μέχρι την ανάκληση της απόφασης».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

2 ΣΧΟΛΙΑ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ