16.8 C
Chania
Sunday, April 28, 2024

Με αφορμή μια φωτογραφία κι ένα γεγονός

Ημερομηνία:

Η συζήτηση που άνοιξε στο facebook με αφορμή τη φωτογραφία με το μαθητή ΑμεΑ που μουτζώνει τους επισήμους | Η αντίδραση της βουλευτού Χανίων Ευαγγελίας Κουρουπάκη και οι απαντήσεις που δίνει ο μαθητής. Εκατοντάδες τα σχόλια στο facebook και πολλές χιλιάδες τα likes σε ιστοσελίδες καθώς και οι κοινοποιήσεις στο Twitter για τη φωτογραφία του «Αγώνα της Κρήτης» που έγινε viral χθες.

Η φωτογραφία απεικονίζει έναν μαθητή σε αναπηρική καρέκλα να μουντζώνει τους επίσημους στα Χανιά την ώρα που παρελαύνει μπροστά από αυτούς. Όλοι υπογραμμίζουν το θάρρος του μαθητή, ο οποίος δίχως αμφιβολία θα έχει να αντιμετωπίσει καθημερινά και τις δυσκολίες που παρουσιάζουν τα περισσότερα, εντελώς ακατάλληλα για ΑμεΑ σχολικά κτίρια στην Ελλάδα.

Στη συζήτηση που άνοιξε στο facebook συμμετείχε και η βουλευτής Χανίων Ευαγγελία Κουρουπάκη (καθώς τα αρνητικά σχόλια εις βάρος της ήταν πολλά) καθώς και ο μαθητής που προέβη στην ενέργεια και εξηγεί γιατί το έκανε. Ας δούμε μέρος του διαλόγου, όπως πραγματοποιήθηκε:

Ant Kras Η ******* που κάθεται ποιά ειναι;

Vi Mav Η Λιτσα Κουρουπακη..

Man Tz Η ******* είναι αυτή που στην παρέλαση έστελνε sms και έπαιζε με το κινητό της την ώρα που πέρναγαν τα παιδιά

V Kats Η “συμπαθέστατη» κα Κουρουπάκη με την μπλέ τούφα στα μαλλιά μήπως;

Litsa Kouroupaki Αποφασιστε παιδιά,τον έναν τον ενοχλεί που χειροκροταω τον άλλο που δεν χειροκροταω αλλα κοιτάζω τα sms για την ονομαστική μου εορτή ..ο άλλος κατάλαβε ότι διασκέδαζω με την προσπάθεια του παιδιού..η άλλη ότι έχω ανάγκη επιστολής ….ο ένας με λέει ******* ο άλλος συμπαθεστατη..συντονιστειτε και όταν καταλήξετε πεστε μου τι χρώμα προτιμάτε την τουφα στα μαλλιά μου!

Χ Χονδ To χρώμα τούφας της ντροπής το γνωρίζει η κομμώτριά σας;

Dim Tz Αν και η γλώσσα σου δεν πήγαινε ποιό μπροστά απο τον νου σου θα ήταν λίγο καλύτερα!!!!!! Τέλος πάντων εσείς κυρία μου δεν το έχετε καταλάβει οτι δεν έχετε τσίπα απάνω σας! Μάλλον παίρνετε μηνήματα απο το 25% των συντάξεων που είναι “αναπηρικές” στα Χανιά και αισθάνεστε οτι βρίσκεστε μες στην καλή χαρά!! Ευτυχείτε μαντάμ!!!!!

V Per Παρακολουθώ τη συζήτηση κι απορώ…η κυρία Κουρουπάκη απαντάει βέβαια υπερασπιζόμενη τον εαυτό της..έχει το δικαίωμα σε αυτή την κουτσουρεμένη δημοκρατία μας…λίγη όμως αυτοκριτική, ένα ίχνος αυτογνωσίας και μία αναζήτηση για τις αντιδράσεις του κόσμου δε θα έβλαπτε..εκτός αν ψηφίζει ιδιωτικές παρελάσεις..τι ψήφισε στη βουλή;;; με ποιους είναι;; από τη δημοκρατία έχει ξεχάσει το Α συνθετικό κι έχει μείνει στο κράτος.. αλλά λίγο διάβασμα της ελληνικής μυθολογίας και της ελληνικής ιστορίας δε θα έβλαπτε..και μάλιστα όταν απαντάει με θράσος κι όχι με ήθος ενός πολιτικού.. όχι.. οφείλει να συμμαζευτεί και να αναστοχαστεί.. όποιος εκτίθεται πρέπει και να αντέχει την κριτική, και μάλιστα να παιδεύεται με την έννοια του διαβάσματος.. είναι ελλιπέστατη και προκλητική.. και οι Χανιώτες πολύ ευγενικοί, θα έλεγα.. η πολιτική δεν ειναι φωτογραφίσεις, δημόσιες σχέσεις .. είναι σοβαρότητα, τιμιότητα κι αλήθεια.. γι’ αυτό σας εγκαλούν κ.Κουρουπάκη, αν καταλάβατε.. οι σιγουριές τελειώσανε…να χαιρόσαστε που οι φτωχοί επαιτούν και δεν εξεγείρονται δυστυχώς… σας συμφέρει νομίζω.. ή κάνω πάλι λάθος;;; ή θα είσαστε με το κράτος ή θα είσαστε με το λαό!!

N Mot ‎”αστειάκια” χαμηλού επιπέδου…δυνατότητα που δίνει η απόσταση από τον λαουτζίκο(μπλιαξ!) κ πίσω από την ασφάλεια που δίνει η όποια εξουσία…για πόσο όμως ακόμα;;; Πιστέψτε με…ΟΧΙ για πολύ!!!

T Ts Aντί να σηκωθεί όρθια αυτή η ******* που κάθεται και χειροκροτεί και να ζητήσει συγνώμη όποια γαιδούρια είναι που κλείνουν τα ειδικά σχολεία το ένα πίσω απ’ το άλλο και καταδικάζουν στην απομόνωση εκατοντάδες παιδιά….Μωρέ ας τους κλείσουμε σε σπηλιές….μόνη λύση η ψήφος μας….ούτε 40 τοις εκατό και οι δυο μαζί!!!

KP IAT ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ – ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ

N Dor Να αγιάσει το χέρι σου παλικάρι μου!

"google ad"

J Black για μισό λεπτο. Αν δεν γούσταρε ας μην πήγαινε να παρελάσει στην τελική. Όταν όμως εισπράττει κάθε μήνα το επιδοματάκι αναπηρίας από το κράτος τότε είναι καλά, έτσι;

El Fragk Ζηλεύεις το επιδοματάκι; Γίνε και εσύ ανάπηρος! Μπορείς! Ήμαρτοοννννννν  πια!

Μαρ Κερ Κωτ Αν και έχω πει χίλιες φορές ότι είμαι εντίθετη σε αυτή την χειρονομία… ΕΥΓΕ μικρέ ήρωα αγωνιστη!!! Παλικαράκι μου… κι ελπίζω να μην τους περάσει απο το μυαλό να θέλουν πάλι να τιμωρήσουν το παιδι!!!

Konst Petr Το επιδοματάκι το ψήφισαν όμως κάποιοι βουλευτές αλλά το πήραν πολλοί μαϊμού ανάπηροι. Αλλά η παρέλαση γίνεται για να τιμήσουμε την πατρίδα και τους ήρωες και όχι για να διαμαρτυρηθούμε που δεν μπορούμε να ξεζουμίζουμε άλλο την πατρίδα.

ΑΝ Τ. Γεια σου Πετράκι γίγαντα της πολιτικής σκέψης… Γι’ αυτό ήθελε να διαμαρτηρηθεί ο κόσμος, έκανες σφυγμομέτρηση, ε; Μπαγασάκο… Κι εσύ Tzon Black, αν ζηλεύεις, μπορείς πάντα αν το θες να επιδιώξεις να έρθεις στη θέση του παιδιού που τσιμπάει το επιδοματάκι!

Z Hel ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!!!!! ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΑΚΟΥΣΑ, ΟΤΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΕΔΩΣΑΝ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!!! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΔΙΔΑΞΟΥΜΕ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ. Κ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΤΑ ΒΟΗΘΑΜΕ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΟΥΝ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΓΝΩΜΗ Κ ΑΠΟΨΗ!!!!! ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ Μ’ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ!!!!!

G Voloud Δεν καταλαβαίνω κάτι. Η μέρα αφορά την τιμή σε μία επέτειο. Όχι την επίλυση του πολιτικού / οικονομικού ζητήματος της χώρας. Επίσης που είστε όλοι σεις τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου; Πόσοι από εσάς -εμάς στείλατε -με μια επιστολή διαμαρτυρίας σε κάποιον από αυτούς που ο καθένας μας θεωρεί ΄τοι συνέβαλε στη κατάσταση αυτή; Επίσης πόσοι από εσάς αισθάνεστε “καθαροί” σαν πολίτες για ότι έχει γίνει. Σκεφτείτε μόνο ότι το 1% της χώρας έπαιρναν ψεύτικα κοινωνικά επιδόματα. Κάποιες χιλιάδες παίρνουν γεωργικές επιδοτήσεις μαϊμού, και άλλες εκατοντάδες χιλιάδες παραδείγματα. Ως γεγονός δείχνει ότι τελικά ότι πρέπει να αναρωτηθούμε πόσοι από εμάς έχουμε το δικαίωμα να κάνουμε τέτοιου είδους κριτική. Προσωπικά πιστεύω ότι ελάχιστοι ως κανένας. Δεν λέω με αυτό ότι δεν πρέπει να υπάρξει τιμωρία για όλους αυτούς που τα έφαγαν χοντρά. Απλά θεωρώ ότι είμαστε μία άρρωστη κοινωνία και οι αντιδράσεις μας επίσης δεν είναι υγιείς και ως εκ τούτου σε λάθος τόπο και χρόνο. Ας μην παριστάνουμε ότι δεν γνωρίζαμε. Επίσης μη ξεχνάτε ότι αυτούς εκεί στην εξέδρα εμείς τους ανεβάσαμε . Κανείς δεν ανέβηκε από μόνος του. Τις περισσότερες φορές με ανταλλάγματα, ρουσφέτια, διορισμούς κ.λ.π. Τέλος, σας προκαλώ να πάτε στο πολιτικό γραφείο του τοπικού σας βουλευτή και να δείτε πόσοι ακόμα κάνουν ουρά για ρουσφέτια κ.λ.π. Τώρα, ακόμα και σήμερα και μετά από όλα αυτά. Σήμερα δεν είναι ημέρα διαμαρτυρίας. Σήμερα είναι γιορτή. Οι διαμαρτυρίες από αύριο και στο κατάλληλο μέρος.

ΠΑΝ ΚΩΝΣΤ ΠΡΟΣ JOHN BLACK….ΑΝ ΖΗΛΕΥΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ,ΑΛΛΑ ΚΑΤΙ ΣΚΑΤΟΜΥΑΛΟΙ ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΣΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ..ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΧΙ ΑΝΩΝΥΜΟΣ…

Boy Won Παιδιά, το έκανα επειδή κόβουν επειδόματα. Τα πάντα εννοώ. Είναι αδικία!

Boy Won Λέτε να μου κάνουν τίποτα;

Boy Won Παιδιά, δεν το έκανα για να με δοξάζουν όλοι. Το έκανε γιατί τα παιδιά με ειδικές ανάγκες χρειάζονται βοήθεια. Επειδή βλέπουν ένα παιδί σε καρότσι και λένε, είναι άχρηστο. Όχι, δεν είναι! Αν τους δώσετε ευκαιρία να δείξουν την αξία τους. Με δύο λόγια, μην κρίνετε επειδή είμαστε ανάπηροι.

Boy Won Ας μου κάνουν ότι θέλουν, δε με νοιάζει. Τα παιδιά να είναι καλά.

Gr Cha Boy, η αλήθεια είναι ότι η κουβέντα δε θα έπαιρνε αυτή την έκταση αν δεν υπήρχε το “συναισθηματικό” της φωτογραφίας. Γιατί οι καλλιτέχνες γι’ αυτό γεννήθηκαν, να εκμαιεύουν συναισθήματα των ανθρώπων και να τα βγάζουν στην επιφάνεια. Και ως μεσογειακός λαός είμαστε κομματάκι συναισθηματικοί. Μη σ’ επηρρεάζουν σχόλια, είτε αυτά είναι συμπονετικά είτε απαξιωτικά. Το πρόβλημα εδώ, είναι ότι δεν υπάρχει πρόβλημα

Boy Wonder Γι’ αυτό το λόγο το έκανα (παραθέτει βίντεο λινκ ρεπορτάζ για την ΕΛΕΠΑΠ)

Th Zav Δεν γουστάρω το καθε άσχετο μόμολο και μαλάκιο να μουτζώνει ούτε τον αρχιμανδρίτη, ούτε τον δήμαρχο, ούτε κανέναν. Τι ξέρει, πότε πρόλαβε να αγανακτήσει και εναντίον ποιανού πράγματος;

Sk B Μπράβο στο παληκάρι. Μπορεί αυτός να είναι στο καροτσάκι ως σωματικά ανάπηρος αλλά οι πνευματικά ανάπηροι βρίσκονται στην κατεύθυνση που μουτζώνει. Αυτή είναι η ειρωνεία της φωτογραφίας: το ότι προσκυνούμε πνευματικά ανίκανους ενώ θα έπρεπε να σεβόμαστε τις ανάγκες του καθενός μας ως κοινωνία.

Ev Za Επειδή είδα αρκετοί να θίγονται με τις αντιδράσεις αυτές και πιστεύουν ότι τέτοιες πράξεις αμαυρώνουν την μνήμη των αγωνιστών πρέπει να καταλάβουν ότι δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να τιμήσεις ένα αγωνιστή από το να βοηθήσεις να διατηρηθεί αυτό για το οποίο έδωσε την ζωή του, είτε είναι η ελευθερία είτε η δημοκρατία. Ο καθένας από εμάς έχει χρέος να τιμήσει τους αγωνιστές αγωνιζόμενος για τα ίδια ιδανικά. Τα στεφάνια και οι παρελάσεις είναι απλά εκδηλώσεις και δεν πρέπει να είναι το παν. Όταν το σπίτι σου καίγεται δεν σκέφτεσαι πως θα γιορτάσεις τα γενέθλια σου. Μπράβο, στο παιδί και σε κάθε άνθρωπο που αναζητά τρόπους να ακουστεί η φωνή του.

Ken Ya Thanassis Zavalos Το κάθε “μόμολο” και “μαλάκιο” στο οποίο αναφέρεστε να σας υπενθυμίσω πως η γένια του θα πρέπει να μεγαλώσει και να παλέψει για την οικογένεια που θα κάνει στην χώρα που εσείς του αφήσατε. Δεν χρειάζεται να ξέρει τίποτα για να μην του αρέσουν τα σκατά στα οποία τον αναγκάζεται να ζήσει. Έχει κάθε δικαίωμα να εκφραστεί όπως θέλει. Καλό σας βράδυ.

S Ps η παρέλαση δεν είναι για να “καμαρώνουμε” τα παιδιά μας, ούτε για να τιμήσουμε τους επισήμους.Είναι για να τιμούμε την ιστορία μας, εκείνους τους Έλληνες που με την ζωή τους και την δράση τους έγιναν μέρος αυτής της ιστορίας…τα παιδιά δεν είναι ρομποτάκια έτσι ώστε να παρελαύνουν μπροστά από το κόσμο χωρίς να αισθάνονται, να ακούνε ή να νιώθουν οτιδήποτε. Ζούμε όλοι σε μια Ελλάδα όπου “περνάμε” δύσκολα και πλέον δεν μας εκφράζει το “πρόσωπο” γενικώς της πολιτικής “εξουσίας”…όχι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι…αλλά όλοι ανεξαιρέτως!

Th Met Ποιος είπε όχι μούντζα στον παπά; Ο παπάς πρέπει να φάει πρώτα την μούντζα και στο καπάκι και οι πολιτικοί. Ξέρετε κύριοι πόσος πλούτος υπάρχει στην εκκλησία και τι φαγοπότι κάνουν τα λαμόγια οι παπάδες;

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

1 ΣΧΟΛΙΟ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρέθυμνο: Κοινή ανακοίνωση φοιτητικών συλλόγων για την εισβολή αστυνομικών σε σπίτι φοιτήτριας

Με κοινή τους ανακοίνωση οι φοιτητικοί συλλόγοι Ψυχολογίας, Κοινωνιολογίας,...

Πορεία στις γειτονιές της Νέας Χώρας ενάντια στην ξενοδοχοποίηση στο Λόφο Καστέλι

Παρέμβαση - πορεία στην γειτονιά της Νέας Χώρας πραγματοποιήθηκε...

Ισπανία: Θα παραδώσει πυραύλους Patriot στην Ουκρανία

Η Ισπανία θα παραδώσει στην Ουκρανία πυραύλους για τα...