19.8 C
Chania
Monday, April 29, 2024

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Νομού Χανίων για τον ποιητή Νικηφόρο Βρεττάκο

Ημερομηνία:

2012: Έτος Νικηφόρου Βρεττάκου

21 Μαρτίου: Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης οι φιλόλογοι των Χανίων οργανώνουμε εσπερίδα, στο Τεχνικό Επιμελητήριο Χανίων (Νεάρχου 23 – είσοδος από Γιαμπουδάκη), την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012, στις 7.00 μ.μ., για τον μεγάλο μας ποιητή Νικηφόρο Βρεττάκο.

Στην εκδήλωση αυτή ομιλητές θα είναι: ο Σταμάτης Φιλιππίδης, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης (Ποιητικοί βίοι παράλληλοι: Κουαζίμοντο και Βρεττάκος), η Δέσποινα Αθανασιάδου, δ.φ., καθηγήτρια Δ.Ε. (Ουκ εάλω το φως: Πρόκληση διαχρονικού προβληματισμού με αφορμή τη «Λειτουργία κάτω από την Ακρόπολη» του Νικηφόρου Βρεττάκου), η Στεργιανή Ζανέκα, δ.φ., καθηγήτρια Δ.Σ. (Νικηφόρου Βρεττάκου, Ποιήματα για το ίδιο βουνό: «Ο ποιητικός λόγος ως φωνή της φύσης, πολυσημίες και συνδηλώσεις του βουνού»), και ο Δημήτρης Βλαχοδήμος, ΜΑ φ., καθηγητής Δ.Ε. (Ο Νικηφόρος Βρεττάκος στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση).

Θα συντονίζει ο Γιάννης Δημητρακάκης, λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εντάλματα σύλληψης από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο κατά Νετανιάχου;

Εξετάζεται έκδοση ενταλμάτων και για ηγέτες της Χαμάς, με...

Λόφος Καστέλι: Για τα ιστορικά κτίρια και τις καταλήψεις

Του Στέλιου Λεκάκη * Υπάρχουν χίλιοι δυο τρόποι να ισχυριστείς...

«MyCoast»: Έτοιμη η εφαρμογή για τις παρανομίες στις παραλίες – Πώς θα λειτουργεί

Τη νέα ψηφιακή εφαρμογή «MyCoast» για τις παραλίες, η οποία...