14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024
Array

Πρόγραμμα αδελφοποίησης Σχολείων

Ημερομηνία:

Αδελφοποίηση του λυκείου Γιαννάκη Ταλιώτη Γεροσκήπου Πάφου με το 1ο Γενικό Λύκειο Χανίων

Στα πλαίσια των προγραμμάτων αδελφοποίησης σχολείων, το 1ο Γενικό Λύκειο Χανίων θα αδελφοποιηθεί με το Λύκειο Γιαννάκη Ταλιώτη Γεροσκήπου Πάφου από την Κύπρο. Μαθητές και καθηγητές του Λυκείου Γιαννάκη Ταλιώτη θα επισκεφθούν τα Χανιά και το 1ο Γενικό Λύκειο Χανίων για την εναρκτήρια εκδήλωση αδελφοποίησης, στις 26 Οκτωβρίου 2011 και θα παραμείνουν στα Χανιά ως τις 30 Οκτωβρίου 2011.

Η εναρκτήρια εκδήλωση αδελφοποίησης θα γίνει την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011 στις 9:00 π.μ. στο κτίριο του 1ου Γενικού Λυκείου Χανίων στη Νέα Χώρα, όπου οι μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Χανίων θα καλωσορίσουν την κυπριακή αποστολή και θα την ξεναγήσουν στους χώρους του 1ου Γενικού Λυκείου.  Ο διευθυντής του Λυκείου Γιαννάκη Ταλιώτη, κ. Ανδρέας Φιλιππίδης, θα παρουσιάσει την ιστορία της Κύπρου και οι Κύπριοι μαθητές θα τραγουδήσουν και θα χορέψουν παραδοσιακά τραγούδια από το νησί τους. Επίσης θα παρουσιάσουν απόσπασμα από το θεατρικό έργο «Ερωφίλη» του Γ. Χορτάτζη και θα καταθέσουν στεφάνι στους πεσόντες της Γερμανικής Κατοχής μαζί με τους μαθητές του 1ου Γενικού λυκείου Χανίων.

Την Παρασκευή 28/10/2011 οι Κύπριοι μαθητές θα παρελάσουν μαζί με τους μαθητές των χανιώτικων σχολείων στα πλαίσια της εθνικής γιορτής της 28ης Οκτωβρίου.

Η κυπριακή αποστολή κατά την παραμονή της στα Χανιά θα επισκεφθεί τη μονή Αγίας Τριάδας στο Ακρωτήρι, τους τάφους των Βενιζέλων, το σπίτι του Ελευθέριου Βενιζέλου, τα μουσεία της πόλης των Χανίων, τη μονή Αρκαδίου, την πόλη του Ρεθύμνου, την Κνωσσό και την πόλη του Ηρακλείου.

Στα πλαίσια της φιλοξενίας, το 1ο Γενικό Λύκειο Χανίων, αλλά και ο ναός του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης της Νέας Χώρας θα παραθέσουν γεύματα για τους μαθητές και καθηγητές του αδελφού σχολείου.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...