24.8 C
Chania
Κυριακή, 10 Μαΐου, 2026

Συμβολική γραμμή απαγόρευσης νότια της Κρήτης – Νέα διαμαρτυρία για τα χημικά

Ημερομηνία:

Στην προβλήτα στο παλιό λιμανάκι της Χώρας Σϕακίων προγραμματίζεται την Κυριακή του Θωμά, 27-04-2014 στις  12:00 το μεσημέρι, η νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Κρητικών ενάντια στα τοξικά σκουπίδια που φέρνουν στην Μεσόγειο.

Στην απόφαση αυτή κατέληξε η Παγκρήτια συντονιστική επιτροπή αγώνα ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ «ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΗ» ΤΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ καταλήγοντας στις περαιτέρω δράσεις για την αποτροπή του σχεδιαζόμενου πολλαπλού εγκλήματος.

Από το σημείο της συγκέντρωσης στη Χώρα Σφακίων  θα πραγματοποιηθεί μαζική έξοδος, πλεουμένων, ϕουσκωτών, τρατών και πλοίων, δημιουργώντας μια συμβολική γραμμή απαγόρευσης της θαλάσσιας διέλευσης Σφακίων – Γαύδου.

«Με αυτή μας την ενέργεια θέλουμε να πιέσουμε περισσότερο την ελληνική κυβέρνηση και τον ΟΗΕ, ώστε να εγκαταλείψουν τα σχέδια για την καταστροϕή του χημικού οπλοστασίου της Συρίας δυτικά της Κρήτης και στη Μεσόγειο γενικότερα.

Επίσης, θέλουμε να αποδείξουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να πάμε και στη μέση της Μεσογείου αν χρειαστεί – οι προετοιμασίες γι’ αυτό έχουν ήδη αρχίσει», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξεδόθη.

«Καλούνται όλοι οι Κρητικοί να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση στη στεριά και όσοι διαθέτουν βάρκα ή φουσκωτό στην εν πλω διαμαρτυρία.

Υπενθυμίζουμε για μια ακόμη φορά ότι απαιτείται από την Ελληνική Κυβέρνηση που σήμερα έχει αναλάβει την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης: να ασκήσει βέτο κατά της απόφασης αυτής του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (OPCW) να παρέμβει αποτρεπτικά στον Ο.Η.Ε., που έχει τεθεί επικεφαλής για την επίβλεψη της όλης διαδικασίας, συντονίζοντας την παρέμβασή της με τις χώρες που γειτονιάζουν άμεσα με τη θαλάσσια περιοχή όπου θα γίνει η «εξουδετέρωση» (Ιταλία και Μάλτα).

Σε περίπτωση που η Ελληνική κυβέρνηση δεν τεθεί προ των ευθυνών της και δεν δεχθεί να αποτρέψει τη μεγάλη αυτή απειλή για τη Μεσόγειο, έστω και την ύστατη αυτή ώρα, τότε γνωστοποιούμε, ότι όλοι εμείς θα είμαστε παρόντες στον τόπο του σχεδιαζόμενου εγκλήματος προκειμένου να προσπαθήσουμε, με ειρηνικό τρόπο, να το αποτρέψουμε.

Εκ μέρους της Παγκρήτιας Επιτροπής κατά της Καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

2 ΣΧΟΛΙΑ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φρούριο Ιτζεδίν: Συναγερμός για την ιστορική κληρονομιά μετά την κατάρρευση τμήματος των τειχών

Η πρόσφατη υποχώρηση ενός μεγάλου τμήματος του δυτικού εξωτερικού...

Χάρης Μαμουλάκης: «Καμία ανοχή στον φασισμό, καμία υποχώρηση απέναντι στην υπονόμευση των δημοκρατικών θεσμών»

Δήλωση Χάρη Μαμουλάκη για την επέτειο της Εθνικής Αντίστασης: «Καμία ανοχή στον φασισμό». Ο βουλευτής Ηρακλείου τόνισε την ανάγκη υπεράσπισης της δημοκρατίας.

Σύλληψη 37χρονου στο Ηράκλειο για κλοπές μπόιλερ και παράβαση νομοθεσίας περί όπλων

Σύλληψη 37χρονου στο Ηράκλειο για κλοπές μπόιλερ από ταράτσες. Αφαίρεσε θερμοσίφωνες αξίας 600€, τα πούλησε σε ανακύκλωση. Βρέθηκαν φυσίγγια στην οικία του.

ΕΛΜΕ Χανίων: Καταγγέλλει κλήτευση μαθητών σε απολογία για κινητοποιήσεις

Η ΕΛΜΕ Χανίων καταγγέλλει την κλήτευση τριών μαθητών του Μουσικού Σχολείου σε απολογία για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις. Προκηρύσσει στάση εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας.