16.8 C
Chania
Wednesday, May 8, 2024

Το μόνο που άλλαξε μετά τον αναίτιο ξυλοδαρμό του 54χρονου στο Παλιό Λιμάνι είναι… ο καιρός

Ημερομηνία:

“Μόνο ο καιρός άλλαξε. Τίποτ’ άλλο”. Έτσι μου είπαν κάτοικοι της περιοχής στις οδούς Θεοτοκοπούλου και Θεοφάνους στο Παλιό Λιμάνι.

Μετά τα όσα είχαν διαδραματιστεί με τον αναίτιο ξυλοδαρμό στις 12 του Σεπτέμβρη γνωστού 54χρονου επιχειρηματία της περιοχής και τον ντόρο που δημιουργήθηκε περίμεναν μία κάπως διαφορετική εξέλιξη. Όμως, τίποτα δεν άλλαξε. Αν κάπως έχει βελτιωθεί η κατάσταση αυτό οφείλεται στην αλλαγή του καιρού.

Όπως σημειώνουν, πλέον το καλοκαίρι πέρασε και η προσέλευση του κόσμου είναι μικρότερη. Ως εκ τούτου και τα επεισόδια είναι λιγότερα. Η αλλαγή στο σκηνικό δεν οφείλεται στα μέτρα που λήφθηκαν αλλά στο πέρασμα από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο. «Τουλάχιστον, αλλάζουν οι εποχές», είπε χαρακτηριστικά κάτοικος της περιοχής.

Οι αλλεπάλληλες συναντήσεις, οι συζητήσεις για τα προβλήματα της περιοχής, οι ανακοινώσεις φορέων και τα γραφόμενα στις εφημερίδες και στα πρακτορεία ειδήσεων, έως τώρα τουλάχιστον, δε φαίνεται να έχουν φέρει κάποιο αποτέλεσμα.

Το φθινόπωρο ήρθε, τα πράγματα κάπως έχουν ηρεμήσει, κι ως εκ τούτου και οι αρχές έπαψαν να ασχολούνται. Έτσι τουλάχιστον πιστεύουν οι κάτοικοι της περιοχής

Όμως τονίζουν επίσης ότι η αδράνεια των αρχών θα έχει συνέπειες και το επόμενο καλοκαίρι θα δούμε παρόμοια γεγονότα.

«Τι τα θες, κάθε χρόνο έχουμε τα ίδια. Πιστεύαμε πως τώρα κάτι θα αλλάξει. Όμως πάλι τα ίδια. Δεν ξέρουμε τι άλλο πρέπει να συμβεί για να δούμε κάποια αλλαγή».

Ο σχεδόν θανάσιμος τραυματισμός του 54χρονου είχε εξοργίσει τους κατοίκους της περιοχής. Μέσα στην οργή τους όμως ελπίζανε πως αυτό το γεγονός θα σταθεί αφορμή για να δουν αλλαγές. Τώρα νοιώθουν πως τους έχουν κοροϊδέψει.

«Όλοι οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν κάποια αλλαγή, και οι αρχές έδειξαν την πρόθεσή τους να πράξουν τα δέοντα. Και πάλι όμως τίποτα δεν έγινε. Το μόνο που κάνανε ήταν να συλλάβουν τους δράστες και τίποτ’ άλλο. Γίνεται να μην απογοητεύεσαι;”

Αναρωτιούνται τι είναι αυτό που μπαίνει εμπόδιο. “Υπάρχει κάτι άλλο πιο ισχυρό που προασπίζεται αυτή την κατάσταση; Νοιώθουμε ανίσχυροι. Αν δε μπορεί ο δήμαρχος ή η αστυνομία να δώσουν λύση, τότε τι πρέπει να κάνουμε;”.

Την ίδια στιγμή, ο 54χρονος βρίσκεται ακόμα στο νοσοκομείο και θα παραμείνει εκεί για αρκετό καιρό ακόμα.

Τρεις βδομάδες μετά τον αναίτιο, σχεδόν θανάσιμο ξυλοδαρμό του 54χρονου, το μόνο που έχει αλλάξει είναι ο καιρός.

Παραθέτουμε στο τέλος και επιστολή επισκέπτη της περιοχής προς τον Δήμαρχο Χανίων με ημερομηνία 2 Σεπτεμβρίου 2014 στην οποία αναφέρεται στα προβλήματα από την ηχορρύπανση και ζητά τη λήψη μέτρων.

Untitled

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πως κατασκευάζεται ένα (συνδεδεμένο) «πράσινο νησί»

Της Βάννας Σφακιανάκη Ξεκινώντας ενοχοποιείς τους νησιώτες λέγοντας ότι επιβαρύνουν...

Αντιπυρική προστασία: οι κομματικές φιέστες και ο λάθος προσανατολισμός

Του Λευτέρη Καρχιμάκη * Το νέο δόγμα πυρόσβεσης μας υπόσχεται...

«Ποτέ στη ζωή μου δεν έχω δει τέτοιο βομβαρδισμό» – Δραματική η κατάσταση στη Ράφα

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχουν αναφερθεί ότι σκοτώθηκαν κατά τη...