14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Χιλιάδες άφραγκοι τουρίστες και στην Κρήτη

Ημερομηνία:

Τουρίστες ακούνε και τουρίστες δεν…βλέπουν έμποροι και καταστηματάρχες εστίασης – Οι ελπίδες για ανάκαμψη της αγοράς, όπως επισημαίνουν, αποδεικνύονται φρούδες
Μπορεί η Κρήτη να υποδέχεται φέτος, σύμφωνα με τα στοιχεία των εκπροσώπων του τουριστικού κλάδου, χιλιάδες επισκέπτες περισσότερους από την περυσινή σεζόν, μπορεί οι πληρότητες που παρουσιάζουν τα ξενοδοχεία να είναι σημαντικά αυξημένες, και να “χτυπά κόκκινο” η κίνηση σε λιμάνια, αεροδρόμια, αρχαιολογικούς χώρους αλλά … μέχρι εκεί.

Το ερώτημα στα χείλη των εμπόρων και ιδιοκτητών καταστημάτων εστίασης του νησιού είναι κοινό: Αριθμοί ρεκόρ ναι, αλλά τι ξοδεύουν όλοι αυτοί οι τουρίστες ;

Όπως υποστηρίζουν η κίνηση στα καταστήματά τους δεν παρουσιάζει μεγάλη μεταβολή, σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν, την ώρα που τα έξοδα παραμένουν στα…ύψη. Τα λειτουργικά τους έξοδα- όπως λένε- έχουν πάρει την ανιούσα, οι τιμές σε πρώτες ύλες εξακολουθούν να είναι υψηλές, η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση δεν φαίνεται να βοήθησε.

Τα βέλη των περισσοτέρων στρέφονται στο περίφημο “βραχιολάκι”, ενώ δεν είναι λίγοι και αυτοί που υποστηρίζουν ότι οι μείωση των τιμών στα τουριστικά πακέτα που προσφέρονται για τη χώρα μας από το εξωτερικό έχει οδηγήσει μεν πολλούς περισσότερους τουρίστες στο να επιλέξουν Ελλάδα δεν είναι όμως και αυτοί που θα ξοδέψουν πολλά στις διακοπές τους

Όπως χαρακτηριστικά μας είπε έμπορος από τα Χανιά, οι περισσότεροι καταστηματάρχες σε κεντρικά σημεία της Παλιάς Πόλης δεν έχουν να πληρώσουν ούτε τα ενοίκια των χώρων που νοικιάζουν.

Η μείωση επίσης των Ρώσων τουριστών έχει οδηγήσει σε τέλμα καταστήματα που είχαν ειδικευτεί στην πώληση προϊόντων που παραδοσιακά ενδιαφέρουν τους συγκεκριμένους τουρίστες ενώ και οι τουρίστες από την Σκανδιναβία φέτος φαίνεται να μην ξοδεύουν χρήματα με εξαίρεση αυτούς από τη Νορβηγία.

Το βέβαιο είναι ότι το κλίμα ευφορίας που δημιουργούσαν ειδήσεις σχετικά με την αύξηση του αριθμού των τουριστών δε φαίνεται να έχουν αντίκρυσμα στην πραγματικότητα της οικονομίας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...