17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Έκθεση Ψηφιδωτού με έργα εμπνευσμένα από την Κρήτη

Ημερομηνία:

Στην Πύλη Αγίου Γεωργίου στο Ηράκλειο, από 2 μέχρι και τις 10 Οκτωβρίου

Η Έκθεση Ψηφιδωτού με έργα εμπνευσμένα από την Κρήτη θα εγκαινιαστεί σήμερα Πέμπτη 2 Οκτωβρίουστις 19:30 στην Πύλη Αγίου Γεωργίου (πλ. Ελευθερίας) στο Ηράκλειο, με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου, και θα διαρκέσει μέχρι και τις 10 Οκτωβρίου 2014 (Ώρες λειτουργίας: 11:00 – 14:00 και 19:00 – 22:00).

«Το ψηφιδωτό “δαμάζει” την ύλη όπως το πετυχαίνει ένα παιδί, παίζοντας και αυτοσχεδιάζοντας άμεσα και αισθησιακά», λέει η ζωγράφος Μάτω Ιωαννίδου (www.matoioannidou.gr), που έχει την καλλιτεχνική επιμέλεια της έκθεσης. «Το τοπίο της Κρήτης είναι αδρό, το ίδιο και το ψηφιδωτό∙ έχει τεράστιο πλούτο και γεννάει θέματα, μπορείς να αντλήσεις από παντού».

Τα ψηφιδωτά της Έκθεσης ποικίλλουν σε ύφος και τεχνική, και όλα αντλούν τα θέματά τους από τις φυσικές ομορφιές και την πολιτιστική παράδοση της Κρήτης (η διαφάνεια του θαλασσινού νερού, οι φοίνικες, οι Μινωικές αρχαιότητες, ο Ερωτόκριτος, τα αγριολούλουδα, τα φαράγγια, κ.ά.).

Συμμετέχουν οι: Φραντσέσκα Δημάκου, Μάτω Ιωαννίδου, Μικέλης Μαρκίδης, Φωτεινή Ματζόγλου, Δημήτρης Παναής, Βίκυ Σωτηρίου, Δημήτρης Φραγκούλης

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...