23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Έκκληση προς τους συμπολίτες του Φιλόπτωχου Συσσιτίου Σπλάντζιας

Ημερομηνία:

Όπως γνωρίζετε στην περιοχή της Σπλάντζιας λειτουργεί το φιλόπτωχο συσσίτιο. Το σωματείο μας είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα .Έχει ενταχτεί στο Εθνικό Μητρώο Φορέα Ιδιωτικού Τομέα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Ο αριθμός μητρώου στο Εθνικό Μητρώο είναι 13417 ΦΑΤ 26006012Ν/0170. Επίσης έχει εγγραφεί σε ειδικό μητρώο εθελοντικών μη κυβερνητικών οργανώσεων όπως προβλέπετε από το άρθρο 12 του νόμου 2646/98. . Ο αριθμός μητρώου στο Εθνικό Μητρώο είναι 13417 ΦΑΤ 26006012Ν/0145.Είναι το μοναδικό σωματείο στην Κρήτη που έχει βραβευτεί από τον υπουργό κοινωνικής αλληλεγγύης και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας κον Παπούλια. Έχει εκπροσωπηθεί σε όλα τα πανελλήνια φιλανθρωπικά συνέδρια.

Όπως γνωρίζετε το φιλόπτωχο συσσίτιο Σπλάντζιας λειτουργεί από το 1963 συνεχώς μέχρι και σήμερα. Μοιράζει σε καθημερινή βάση 300 μερίδες φαγητό – τμήμα κοινωνικής αλληλεγγύης αρ. πρωτ. 1433/30-3-2012. Επίσης μοιράζει φαγητό σε 60 οικογένειες και 100 μερίδες στους Σύριους ναυαγούς. Προσφέρει οδοντιατρική περίθαλψη με 12 εθελοντές οδοντιάτρους σε ιδιόκτητο ιατρείο και ο σύλλογος καλύπτει όλα τα έξοδα. Σε άλλο ιδιόκτητο κτίριο λειτουργεί παιδική βιβλιοθήκη με υπολογιστές για εκμάθηση στις βασικές αρχές της πληροφορικής υπό την καθοδήγηση εθελόντριας. Αντιμετώπιση εξολοκλήρου της δαπάνης αναγκαίας μετακίνησης ασθενών σε νοσοκομεία των Αθηνών.

Οικονομική συμπαράσταση σε αποφυλακισμένους οικονομικά αδύνατα άτομα. Διάφορες άλλες δραστηριότητες τις οποίες τους ζητούν να καλύψουν άλλοτε ο Δήμος, και άλλοτε άλλοι κοινωνικοί φορείς της πόλης.

Έκθεση κοινωνικής συμβούλου 30-3-2012κα Αικ. Μυγιάκη. Επίσης θα λειτουργούσε ξενώνας για άστεγους αλλά το κτίριο του ξενώνα ανήκει μισό στο συσσίτιο και μισό στο δημοτικό γηροκομείο και δεν έχομε καταφέρει ακόμα τίποτα. Ελπίζομαι με την καινούργια δημοτική αρχή να καταφέρομαι να λειτουργήσει ο ξενώνας.

Όλα τα έξοδα του συλλόγου καλύπτονται από εισφορές των συμπολιτών μας και φίλους των συσσιτίων. Διευκρινίζουμε ότι ο σύλλογος μας δεν έχει καμία σχέση με τα ανύπαρκτα συσσίτια του Αγίου Νικολάου Σπλάντζιας. Κάνομε έκκληση στους συμπολίτες όπως μας βοηθήσουν στο έργο μας με χρήματα ή με τρόφιμα διότι δεν έχουμε βοήθεια από πουθενά.

Εκ του Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΕΜΜ.ΚΑΛΛΙΓΕΡΗΣ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...

Συγκέντρωση της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ μπροστά στις Ευρωεκλογές του Ιούνη

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση την...