14.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Το πείραμα του ΒΟΑΚ – Η επικινδυνότητα της νομιμότητας [βίντεο]

Ημερομηνία:

Στην Ελλάδα γνωρίζουμε ότι πολλές φορές η νομιμότητα συμβαδίζει με τον παραλογισμό. Αυτό βάλθηκε να αποδείξει μία ομάδα Ηρακλειωτών για τα όρια ταχύτητας που ισχύουν στο Βόρειο Οδικό Άξονα.

 

Με το όχημά τους ακολούθησαν το νόμιμο – όπως ορίζουν οι πινακίδες – και το αποτέλεσμα ήταν η οδήγησή τους να καθίσταται επικίνδυνη για όλους! Με άλλα λόγια, έκαναν εμφανές τον παραλογισμό ενός συστήματος που όταν δημιουργήθηκε, στην Κρήτη κυκλοφορούσαν ακόμα άλογα και άμαξες.

Το σχετικό βίντεο ανέβασαν στο youtube με χιλιάδες να το παρακολουθούν και αρκετούς να το σχολιάζουν.

Στο σχετικό σχολιό τους αναφέρουν :

“Την Κυριακη 25 Μαίου 2014 πήγαμε μια βόλτα 5 αυτοκίνητα απο το Ηράκλειο Κρήτης στον Άγιο Νικόλαο. Η βόλτα αυτή ηταν πειραματικού χαρακτήρα. Εφ’οσον πλέον λειτουργούν οι κάμερες στην εθνική οδό κινηθήκαμε απολύτως νόμιμα και με τις οδηγίες του ΚΟΚ. Δηλαδή δεν υπερβαίναμε τα όρια ταχύτητας αλλά δεν πατούσαμε και στην βοηθητική λωρίδα στη δεξιά πλευρά του δρόμου, στην οποία επιτρέπεται να πατήσεις μόνο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και να σταματήσεις. Αποτέλεσμα ? Να διανύσουμε 64 χλμ σε 75′, να δημιουργηθεί σε πολλά σημεία μποτιλιάρισμα και εκνευρισμός από τους διερχόμενους οδηγούς, σε βαθμό που να αισθανόμαστε ότι κινδυνεύουμε που οδηγούμε νόμιμα. Διορθώστε τα όρια ταχύτητας !!!

Αναφέρομενος στο ζήτημα των απαρχαιομένων οριον ταχύτητας ο Γιάννης Λιονάκης πρώην διευθυντής της ΕΛΠΑ και επικεφαλής της Κίνησης Ε.ΣΥ.ΠΡΟ.ΤΑ. σημείωσε :

“Είναι λογικά για την εποχή που έφτιαχναν τους δρόμους οι Γερμανοί το 1950. Σήμερα είναι παράλογα για τον απλούστατο λόγο αυτό που θέλουν οι σύγχρονες κοινωνίες και οι σύγχρονες μεταφορές το τετράπτυχο δηλαδή ποιότητα, ταχύτητα, οικονομία και ασφάλεια στις μεταφορές για κανένα λόγα δεν πραγματώνεται με αυτές τις συνθήκες και αυτούς τους δρόμους που έχουμε στο νησί μας”.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

[youtube id=”fu4GqzUnBIM” width=”620″ height=”360″]

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...