14.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Ένοχοι οι δύο χρυσαυγίτες δολοφόνοι του Λουκμάν

Ημερομηνία:

Ένοχοι με ποινή ισόβιας κάθειρξης και χωρίς ελαφρυντικά, κρίθηκαν οι δύο κατηγορούμενοι χρυσαυγίτες, Διονύσης Λιακόπουλος και Χρήστος Στεργιόπουλος, για τον φόνο του 27χρονου Πακιστανού Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα τον Ιανουάριο του 2013.
Αρχικές πληροφορίες ανέφεραν ότι το δικαστήριο αναγνώρισε το ρατσιστικό κίνητρο. Ωστόσο, αργότερα έγινε γνωστό πώς η τελική κρίση του δικαστηρίου για αυτό το ζήτημα θα αναδειχθεί μέσω της αιτιολόγησης της απόφασης με τη δημοσίευση του σκεπτικού.
Η απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ήταν ομόφωνη. Οι Λιακόπουλος και Στεργιόπουλος καταδικάστηκαν για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και από κοινού, της οπλοφορίας και οπλοχρησίας, της παράνομης οπλοκατοχής και της αποδοχής προϊόντος εγκλήματος.
Δικαστές και ένορκοι του Μικτού Ορκωτού Κακουργιοδικείου απέρριψαν τους ισχυρισμούς τους ότι το θύμα τους είχε κλείσει τον δρόμο με το ποδήλατο του ξημερώματα της 17ης Ιανουαρίου 2013 οπότε και έπεσε νεκρός ο 27χρονος.
Η Εισαγγελέας με την πρόταση της διαφοροποιήθηκε από το βούλευμα που απέδιδε την ανθρωποκτονία σε «ασήμαντον αφορμή» και τόνισε ότι το έγκλημα των δύο κατηγορουμένων «είχε κίνητρο τη διαφορετικότητα». Κατά την εισαγγελική κρίση, «οι κατηγορούμενοι τέλεσαν ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και έπληξαν το θύμα με 7 μαχαιριές. Συναποφάσισαν να αφαιρέσουν τη ζωή ενός αθώου αλλοδαπού άνδρα και δη πακιστανικής καταγωγής. Το ποιό πλήγμα ήταν θανατηφόρο δεν έχει καμία σημασία. Σημασία έχει ότι από την αρχή ήταν αποφασισμένοι».
Οι δύο χρυσαυγίτες είχαν δολοφονήσει τον 27χρονο Πακιστανό μετανάστη Σαχζάτ Λουκμάν μαχαιρώνοντάς τον επτά συνολικά φορές, σε στήθος και πλάτη, στα Πετράλωνα τον Ιανουάριο του 2013, τα ξημερώματα της 17ης ενώ πήγαινε με το ποδήλατό του στη δουλειά του.

tvxs.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...