14.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Έντονη αντιπαράθεση με καταγγελίες για το νοσοκομείο Ρεθύμνου μεταξύ βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Ξανθού και του διοικητή του νοσοκομείου

Ημερομηνία:

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση μεταξύ του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ρεθύμνου Ανδρέα Ξανθού και του διοικητή του νοσοκομείου Ρεθύμνου με καταγγελίες εκατέρωθεν. Η αρχή έγινε από τον κ. Ανδρέα Ξανθό, όπου μέσω ερώτησης που κατέθεσε στη Βουλή σημείωνε τις άσχημες συνθήκες που επικρατούν στα νοσοκομεία της χώρας και ειδικά σε αυτό του Ρεθύμνου επισημαίνοντας την αυταρχική συμπεριφορά και την αυθαίρετη λειτουργία εκ μέρους του διοικητή του νοσοκομείου Ρεθύμνου ζητώντας την επέμβαση του Υπουργού Υγείας. Ο κ. Ξυπολυτάς αντέδρασε και προχώρησε στη δημοσιοποίηση επιστολής στην οποία κατηγορεί τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για απειλές για κινητοποιήσεις, εκφοβισμό και ρουσφέτια.
Άμεση ήταν η απάντηση όμως και του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος κατηγόρησε τον διοικητή του νοσοκομείου Ρεθύμνου για προκλητική διαστρέβλωση της πραγματικότητας, για εκδικητική μετακίνηση εργαζομένου και για διαμόρφωση κλίματος ακραίας πόλωσης με ξεκάθαρες πολιτικές στοχεύσεις.

Εμείς σήμερα δημοσιεύουμε όλη την αλληλογραφία για να φτάσετε εσείς στα δικά σας συμπεράσματα αρχίζοντας από την ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Ρεθύμνου Ανδρέας Ξανθός.

Ανδρέας Ξανθός: Αυθαίρετες αποφάσεις και αυταρχική συμπεριφορά του Διοικητή του Νοσοκομείου Ρεθύμνου

Αποτελεί κοινή διαπίστωση ότι η καθημερινότητα στο ΕΣΥ και στα Δημόσια Νοσοκομεία, μετά από 4 χρόνια μνημονιακής «μεταρρύθμισης», χαρακτηρίζεται από χρόνια και οξυμένα προβλήματα: τραγικές ελλείψεις ιατρικού-νοσηλευτικού-παραϊατρικού προσωπικού, δραματική περικοπή χρηματοδότησης, αφόρητη πίεση στους εργαζόμενους και ταλαιπωρία των ασθενών λόγω της αυξημένης προσέλευσης στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία και στα ΤΕΠ (ιδιαίτερα μετά το νόμο για το ΠΕΔΥ και την πλήρη αποδιοργάνωση της ΠΦΥ), μαζικές αποχωρήσεις εργαζομένων λόγω συνταξιοδότησης χωρίς αντικατάστασή τους, προϋπολογισμοί που αδυνατούν να καλύψουν τις ανελαστικές λειτουργικές δαπάνες των νοσοκομείων με αποτέλεσμα συνεχείς ελλείψεις σε βασικό υγειονομικό υλικό και φάρμακα, απλήρωτη υπερωριακή εργασία των γιατρών και του υπόλοιπου προσωπικού, εργασιακή ανασφάλεια, εκφοβισμός και κοινωνική πειθάρχηση μέσω της προσχηματικής «αξιολόγησης» στο Δημόσιο.

Η εικόνα του Νοσοκομείου Ρεθύμνου είναι ακόμα χειρότερη, δεδομένης της διαχρονικής υστέρησης του σε στελέχωση, σύγχρονες υποδομές και χρηματοδοτική στήριξη. Τόσο οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου όσο και οι ασθενείς (μόνιμοι κάτοικοι και επισκέπτες) ξέρουν «από πρώτο χέρι» τις δυσλειτουργίες του Ιδρύματος, τη διαλυτική κατάσταση σε όλα τα επίπεδα της δημόσιας περίθαλψης στο Νομό και την υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβάλλεται από το προσωπικό για να υπάρξει αξιοπρεπής και αποτελεσματική υγειονομική φροντίδα όσων έχουν ανάγκη.

Σ’ αυτό λοιπόν το περιβάλλον, το μόνο που δεν χρειάζεται το ανθρώπινο δυναμικό του νοσοκομείου, που -όπως όλοι αναγνωρίζουν- κρατά όρθια τη δημόσια περίθαλψη στον τόπο μας, είναι ο αυταρχισμός και η αυθαιρεσία εκ μέρους της Διοίκησης, η έλλειψη διάθεσης συνεργασίας με τα θεσμικά όργανα εκπροσώπησης των γιατρών και των εργαζομένων, η συνεχής προσπάθεια εξωραϊσμού της πραγματικότητας αντί μιας συγκροτημένης και από κοινού με τους εργαζόμενους διεκδίκησης από την Πολιτεία των αναγκαίων λύσεων, η παρορμητική και συχνά προσβλητική και υποτιμητική συμπεριφορά απέναντι στο προσωπικό, η στοχοποίηση όσων αντιδρούν και διεκδικούν, η συνεχής απειλή του Εισαγγελέα και η λήψη «τιμωρητικών» μέτρων απέναντι σε όσους δεν δείχνουν διάθεση «συμμόρφωσης».

Και όμως, αυτό ακριβώς συμβαίνει με το Διοικητή του Νοσοκομείο Ρεθύμνου κ. Ξυπολητά, σύμφωνα με επανειλημμένες δημόσιες καταγγελίες της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ και του Συλλόγου Εργαζομένων. Με την τελευταία ανακοίνωση των δύο Σωματείων στις 3/9/2014 δημοσιοποιείται ένα ακόμα περιστατικό διοικητικής αυθαιρεσίας και συγκεκριμένα η αναιτιολόγητη μετακίνηση νοσηλεύτριας από το πνευμονολογικό ιατρείο στα ΤΕΠ. Είναι κοινή η εκτίμηση ότι η απόφαση αυτή δεν αποσκοπεί στην εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου (είναι αποκαλυπτικές οι αντιφάσεις ανάμεσα στην Ημερήσια Διαταγή του Διοικητή της 21ης και 25ης Αυγούστου 2014), αλλά έχει αναμφίβολα «εκδικητικό» χαρακτήρα και ζητείται η άμεση ανάκληση της.

• Επειδή οι καταγγελίες αυτές δεν είναι «κεραυνός εν αιθρία» αλλά είναι συνέχεια μιας πορείας επιθετικής δημόσιας αντιπαράθεσης του Διοικητή με τους εκπροσώπους των γιατρών και των υπόλοιπων εργαζομένων αλλά και με τον καθένα που διατυπώνει διαφορετική άποψη για την κατάσταση στο Νοσοκομείο, φτάνοντας μάλιστα μέχρι το σημείο να επιχειρηθεί η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δραστηριότητας (μήνυση κατά του Προέδρου της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ για δολιοφθορά στις κάμερες του νοσοκομείου, κατηγορία η οποία κατάπεσε στο Δικαστήριο).

• Επειδή η κατάσταση αυτή δυναμιτίζει καθημερινά το εργασιακό κλίμα στο νοσοκομείο, σε μια περίοδο που απαιτείται η αναγνώριση της προσπάθειας και η έμπρακτη στήριξη του προσωπικού μιας τόσο ευαίσθητης κοινωνικής υπηρεσίας.

• Επειδή τα προβλήματα του Νοσοκομείου Ρεθύμνου είναι πολύ σοβαρά για να έχουμε την «πολυτέλεια» των εσωτερικών διενέξεων και αντεγκλήσεων, στις οποίες μάλιστα πρωτοστατεί ο Διοικητής.

• Επειδή, μπορεί μεν το δημοσιονομικό και διοικητικό πλαίσιο της πολιτικής υγείας να καθορίζεται από το Υπουργείο Υγείας, αλλά το management των νοσοκομείων και η κουλτούρα «διεύθυνσης» των διορισμένων Διοικητών παίζουν πολλές φορές σημαντικό ρόλο στην απόδοση των υπηρεσιών.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Προτίθεται να εγκαλέσει τον Διοικητή του Νοσοκομείου για τη συμπεριφορά του και να ζητήσει την άμεση ανάκληση της τελευταίας αυθαίρετης απόφασης του;
2. Ποιά μέτρα θα λάβει για την αποκατάσταση ενός κλίματος στοιχειώδους συνεργασίας ανάμεσα στο προσωπικό και τη Διοίκηση, καθώς και για την επίλυση των συσσωρευμένων προβλημάτων του Ιδρύματος για τα οποία κατ’ επανάληψιν έχουν γίνει αναφορές και κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις;

Απάντηση διοικητή νοσοκομείου Ρεθύμνου

"google ad"

Προσωπικό, εναντίον μου, επέλεξε και ο κ. Ξανθός να μετατρέψει το σήριαλ μετακίνησης της βοηθού νοσηλεύτριας από το ένα τμήμα (μετά 25 χρόνια παραμονής ) σε άλλο. Πέραν των απαντήσεων που έδωσα, ολίγα επιπρόσθετα αφού η Ερώτησή του στη Βουλή εκτός από τα συνήθη ψεύδη για το Νοσοκομείο, περιέχει και πληθώρα σε βάρος μου χαρακτηρισμούς που χωρίς την ασυλία, μάλλον θα τον οδηγούσαν στη δικαιοσύνη. Εκεί κατέληξε μιμούμενος τους συνδικαλιστές του κόμματός του και ας ισχυρίζεται ότι εγώ δήθεν χρησιμοποιώ τον εισαγγελέα σαν απειλή. Αυτοί ξεστρατίζουν σε τέτοιες ατραπούς.

Από την αρχή: θα μου ήταν πανεύκολο και ανέξοδο να διαρρεύσω στον τύπο που επί μέρες αναρωτιόνταν (και πίεζε ασφυκτικά), πριν 1,5 χρόνο, πώς και γιατί ο πράος χαρακτήρας του αντιστράφηκε στο γραφείο μου και ούρλιαζε. Έξυπνο θα ήταν και να τον καταδώσω, να καλέσω την αστυνομία και να αναφέρω στον εισαγγελέα. Απειλούσε, φώναζε, παρεμπόδιζε, παρενέβαινε σε δημόσιο λειτουργό δημόσιας υπηρεσίας, αρνήθηκε να αποχωρήσει και πρόσβαλε. Είχε έλθει με σκοπό να μου κάνει συστάσεις. Να προσέχω στις δημοσιεύσεις μου τον… ΣΥΡΙΖΑ! Θα έμπλεκα άσχημα…

Τώρα γνωρίζουν όλοι ότι σιώπησα, κατάπια την ύβρη και την απειλή, υποχώρησα. Μάλιστα, ομολογώ, συμμορφώθηκα κάπως, απέφευγα έκτοτε τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η εκτίμησή μου στο πρόσωπό του είχε διατυπωθεί δημόσια, σε κείμενο μου. Βουλευτής, συνάδελφος, στα Αγροτικά ιατρεία, οικογένεια βιοπαλαιστών σε χωριό, συνδικαλιστής, πολλά τα κοινά. Συνέχισα εξάλλου να τον ενημερώνω τηλεφωνικά για τα περί το Γ.Ν.Ρ.

Με διέψευσε πανηγυρικά. Με άκουγε αδιάφορα, αμίλητος, σύντομα, ποτέ του μια πρόταση, μια θετική στάση σαν επιπλέον πρώην πρόεδρος των γιατρών. Σταμάτησα την ενημέρωση, δεν ήταν και υποχρέωσή μου. Μετά τον καυγά μας επισκέπτονταν όταν, όπου, όσους ήθελε, κάποτε συναντιόμασταν στους διαδρόμους. Δεν ξανάλθε. Για τον ΣΥΡΙΖΑ με είχε δει και προκαλέσει επεισόδιο που άφησε άναυδους τους πάντες και πρωτίστως εμένα.

Προ ημερών ήλθε για ρουσφέτι. Τον συνόδευε ένας καθηγητής Παν/μίου όπως συστήθηκε, δεν συγκράτησα όνομα. Να ανακληθεί η μετακίνηση της βοηθού μοναδικό θέμα, αρνήθηκε όποια συζήτηση για σοβαρότερα.

Στις εξηγήσεις και επιμονή μου, απηύθηνε ξεκάθαρες απειλές για Βουλή, κινητοποιήσεις, σπασμένα αυγά κλπ. Έπεα πτερόεντα. Ο καθηγητής (υπό ποιαν άραγε ιδιότητα;) ρώτησε αν υπάρχουν εισηγήσεις. Την μιά για τον ΣΥΡΙΖΑ, την άλλη για ρουσφέτι, σε 1,5 χρόνο.

Για την κ. Ο. Αντωνουσάκη: Η ευθύνη δική μου, όμως συμφώνησε η Επιστημονική επιτροπή, το γραφείο προσωπικού, η Δ/νουσα Προϊσταμένη στα πλαίσια του συνολικού σχεδιασμού κινητικότητας στις θέσεις που ουδείς, για ουδέναν έθεσε ζήτημα τοποθετήσεων κομματικών. Η ίδια, σε απάντηση όσων υποστήριξα, σχολίασε στο ράδιο ότι στο βλέμμα μου διέκρινε μίσος ή κάπως έτσι…

Μέχρι πριν δύο μέρες της ανακοίνωσης των συνδικαλιστικών οργάνων (οι γιατροί σαν συμπαράσταση!!), οι πρόεδροι παραδέχονταν πως εμπάθεια δεν υφίσταται για κανέναν, παρά τον αριθμό των μετακινούμενων κάθε ειδικότητα, ανάμεσα τους και η αδελφή του κ. Ξανθού. Διατύπωναν απλές διορθώσεις χωρίς επιφυλάξεις για τον κύκλο μετακινήσεων που τους επεξηγήθηκε.

Σε δύο ημέρες κατήγγειλαν την… έλλειψη συνεργασίας εκ μέρους μου, τα γνωστά και διανθισμένα με σωρεία παραβάσεων του ποινικού κώδικα σε βάρος μου. Ύβρεις, προσβολές, ψεύδη. Καλούσαν τον βουλευτή, όπερ και εγένετο ασμένως, πάραυτα, αυθωρεί και παραχρήμα. Τι μεσολάβησε, ας το απαντήσουν οι ίδιοι που το γνωρίζουν και καλύτερα…

Έτσι αναδείχθηκα «κατώτερος των περιστάσεων» κατά τον κ. Ξανθό στο ράδιο, ενόσω ο ίδιος στέκεται άξιος και ανώτερος. Προς το σύνολό τους το ερώτημα: Ποιός στην θητεία μου διώχθηκε και πώς; Πότε; Προς ποιον ανάρμοστη συμπεριφορά μου, σε ποιον καν έκοψα την καλημέρα όταν με αποκαλούσαν ξενομπάτη (οι αντιρατσιστές!!!) και τα τόσα προσβλητικά και υποτιμητικά, μέχρι την… επιστημονική μου επάρκεια αμφισβήτησαν βάσει μιας τάχα «ιατρικής» πληροφορίας στο… διαδίκτυο! Ποιός γνώρισε όποια υποβίβαση, ποιος στο πειθαρχικό, ποιος οτιδήποτε; Η βοηθός σε τι θίγεται; Τις προάλλες αναφέρθηκε στον τύπο (κατά πως φαίνεται κι’ εκεί μου λείπουν οι συμπάθειες), επαναλαμβάνεται στην Ερώτηση στη Βουλή.

ΔΕΝ μήνυσα τον Γ. Σαριδάκη. Η μήνυση στρέφονταν στον ΑΓΝΩΣΤΟ που προκάλεσε φθορά στις κάμερες. Ποιά πολιτική δίωξη, δεν ντρέπονται πιά; Ο πρόεδρος γιατί δεν δηλώνει την αλήθεια; Για να ηρωποείται; Όφειλα να μηνύσω όποιον εκ προθέσεως έκανε ζημιά. Και την κατ’ αγνώστων μήνυση ωστόσο ανακάλεσα όταν με ενημέρωσαν ότι ο δράστης εντοπίζεται και θα μηνυθεί. Ο πρόεδρος διώχθηκε ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ, όχι απο μένα. ΚΑΙ η κατηγορία στη δίκη κ. Ξανθέ, κατέπεσε χάρις ΚΑΙ στην κατάθεσή μου. Τον ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΚΑ. Με ευχαρίστησε ο ίδιος, συγγενείς, φίλοι του. ΜΕ συνεχάρησαν. Δεν ντρέπονται όλοι μαζί και καθένας χωριστά;

Για την Ερώτηση στη Βουλή: Λέξη προς λέξη μπορώ να την απαντήσω εγώ, αφού ο κ. Βουλευτής «κατ’ επανάληψιν» κατήγγειλλε και ερώτησε αλλά ποτέ δεν μας γνωστοποίησε τι του απάντησαν.

1. Ανακατεύει τα Νοσοκομεία σε ομελέτα με αβρονιές καθώς και οπαδός των σπασμένων αυγών. Εμείς δεν έχουμε ελλείψεις υλικών και φαρμάκων κι’ ας σκέπαζαν τη γιαγιά με το παλτό της για να παρουσιάσουν ότι λείπουν κουβέρτες που ήταν ολοκαίνουργιες στην αποθήκη, ή ο πρόεδρος ανακάλυπτε πως οι αιμοκαθαρόμενοι δήθεν αγοράζουν βελόνες. Για τις απλήρωτες υπερωρίες, ας θυμηθεί τις δικές του διαμαρτυρίες προ ετών.

2. «Εκφοβισμός, πειθάρχηση, ανασφάλεια», ασύστολα ψεύδη. Αυτός τα επιχειρεί. Εξ’ ιδίων τα αλλότρια.

3. Οι δαπάνες, βεβαίωναν από τον Ιούνιο ότι θα μας τσακίσουν. Αναμένουν μήνα τον μήνα. Αυτοί εκτίθενται.

4. Δυσλειτουργίες, ασφαλώς. Τι θα ήθελε σήμερα; Πλήρεις ανέσεις; Πού βασιλεύουν, να τις φέρουμε κι’ εδώ.

5. Τα περί προσωπικού που όλα τα στηρίζει μόνο του, πόρρω απέχει της αλήθειας. Ένας πυλώνας το προσωπικό, ένας από τους πολλούς. Ειδικευόμενος συμβούλευσε ασθενή με αμυγδαλίτιδα που αντιμετωπίζεται στο τελευταίο Αγροτικό ιατρείο, να μεταβεί στα Χανιά! Δεν τον έστειλε στον ειδικό, έστω στη βραχεία νοσηλεία για την επόμενη. Το Νοσοκομείο νοσεί ή μεθοδεύονται εμπόδια στο έργο του; Την απάντηση οφείλετε εσύ και ο Γ. Σαριδάκης.

6. Ποιά «κοινή εκτίμηση» για εκδικητική μετακίνηση; Δική σας κοινή εκτίμηση. Μεταξύ σας. Γνήσια ΣΥΡΙΖΑ. Πού διείδε «αντίφαση» στις δύο εντολές; Η μία ορίζει τη μετακίνηση, η άλλη τον χρόνο και τρόπο πραγματοποίησης. Στα Ελληνικά είναι.

7. Μας αφαιρείται το δικαίωμα αντιπαράθεσης με τους συνδικαλιστές. Τόση η δημοκρατία τους. Αυτά θα εφαρμόσουν. Με ΣΥΡΙΖΑ διοικητή θα… απαγορεύουν ρήξεις με τον σύλλογο γιατρών της ΝΔ! Στους ιθαγενείς της ζούγκλας τις θεωρίες σας.

Σας καταγγέλλω δημόσια ότι «διενέξεις και αντεγκλήσεις» δημιουργείτε οι ίδιοι, πασιφανές πλέον ότι δεν πρωτοστατώ εγώ, αλλά τα διευθύνετε εσείς. Καταφανής η σκοπιμότητά σας. Όλα μαύρα, όλα ερείπια. 8. Διορισμένοι οι διοικητές! Δηλαδή τι επιθυμείτε και τι θα πράξετε; Εσείς θα τους τοποθετείτε με δημοψήφισμα; Διορισμένοι ανέκαθεν, διορισμένοι θα παραμείνουν. Το management ποιοί το γνωρίζουν; Η ένωση γιατρών ΕΣΥ ή εσύ; Ο διοικητής πάντως επιλέχθηκε μεταξύ ολίγων , μόνος στην Κρήτη, και εκπαιδεύεται στο αντικείμενο από διεθνείς οργανισμούς και το Υπουργείο εντατικά. 9. Να μ’ εγκαλέσει ο Υπουργός για τη βοηθό και τη συμπεριφορά μου; Καλέστε με στη Βουλή να σας τα πω. Και στο Συμβούλιο της Ευρώπης και στον ΟΗΕ, γρήγορα όμως, ο τύπος εδώ προμαντεύει πως θα ρίξω την κυβέρνηση, μου απένειμε επ’ ευκαιρίας το Νόμπελ παραμυθιών αλλά κανένα «παραμύθι» δεν διαψεύδει.

Βουλευτή και βουλόμενοι της καταστροφής, σε λάθος διεύθυνση, λάθος όνομα και ιδίως λάθος ώρα κτυπάτε το κουδούνι και κουνάτε τις κουδουνίστρες.

«Του Ξέρξου γράψαντος πέμψον τα όπλα, αντέγραψον μολών λαβέ».

Νέα ανακοίνωση βουλευτή Ανδρέα Ξανθού

Η απάντηση του Α. Ξανθού:

“Ευτυχώς οι μικρές κοινωνίες όπως του Ρεθύμνου έχουν την ικανότητα να διακρίνουν πολύ καλά την αξιοπιστία ή την ανυποληψία των δημόσιων προσώπων, να κρίνουν και να συγκρίνουν την «πολιτεία» και το «δείγμα γραφής» ενός εκάστου, να αντιληφθούν την αμετροέπεια και τη χυδαιότητα στη δημόσια αντιπαράθεση.

Διαπιστευτήρια ενδιαφέροντος για το Νοσοκομείο Ρεθύμνου και τη δημόσια περίθαλψη στο Νομό δεν χρειάζονται. Η συλλογική μνήμη απαντά στη συκοφαντία.

Είναι προκλητική διαστρέβλωση της πραγματικότητας να αποκαλείς «ρουσφέτι» την επίσημη πολιτική διαμαρτυρία -μαζί με τον Νίκο Σερντεδάκι, συντονιστή του ΣΥΡΙΖΑ Ρεθύμνου και επίκουρο καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Κρήτης- για την εκδικητική υπηρεσιακή μετακίνηση ενός εργαζόμενου. Η ερώτηση στη Βουλή αποδίδει πλήρως τα γεγονότα και αυτή ακριβώς προκάλεσε τον εκνευρισμό. Άλλωστε η κοινωνία του Ρεθύμνου ξέρει ποιοι καλλιέργησαν και ποιοι έχουν βρεθεί διαχρονικά απέναντι στην πρακτική της συναλλαγής, της ρουσφετοκρατίας και της ημετεροκρατίας στον τόπο μας.

Οι κατηγορίες για «έμμεσες απειλές» και «κινητοποιήσεις», προκαλούν θυμηδία.

Είναι πλέον πασιφανές ότι δεν έχουμε να κάνουμε με υπέρμετρο διοικητικό ζήλο, αλλά με προσωπικό (;) πολιτικό παιγνίδι, με απώλεια ψυχραιμίας και προσπάθεια ακραίας πόλωσης που θα έχει διαλυτικές επιπτώσεις στο εργασιακό κλίμα του Νοσοκομείου.

Το ερώτημα είναι αν τα τοπικά κυβερνητικά κόμματα και κυρίως το Υπουργείο Υγείας το εγκρίνουν και το επικροτούν.”

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...