19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Έστειλαν ΕΝΦΙΑ σε Χανιώτισσα με βαριά μορφή αυτισμού

Ημερομηνία:

Δεν μπορούσαν να πιστέψουν στα μάτια τους, οι γονείς της 34χρονης Ελένης Μαζάνη, όταν έλαβαν την ειδοποίηση της Εφορίας που ζητούσε από την αυτιστική κόρη τους να πληρώσει ΕΝΦΙΑ, ύψους 326 ευρώ για το σπίτι που μένει.

Η Ελένη είναι 34 χρονών και έχει αυτισμό πολύ βαριάς μορφής. Φορά μωρουδιακές πάνες, δεν μιλά, δεν επικοινωνεί, δεν μπορεί να βγει από το σπίτι και χρειάζεται πάντα επίβλεψη γιατί μπορεί να βλάψει τον εαυτό της.

Ωστόσο, η αναγνωρισμένη αναπηρία της είναι στο 67% και όχι στο 80% καθώς δεν έχει περάσει από την αρμόδια επιτροπή, μετά την αλλαγή του νόμου.

Έτσι, δεν παίρνει απαλλαγή και πρέπει να πληρώσει τον φόρο που της αναλογεί, καθώς θεωρείται ικανή να δουλέψει! «Ρώτησε ποτέ το κράτος πώς ζει αυτό το παιδί; Ποιος μας χτύπησε το κουδούνι όλα αυτά τα χρόνια; Κανείς.

Μόνο τώρα μας θυμήθηκε η Εφορία», λέει στο zarpa.gr, η μητέρα της. «Περιμένουν από αυτά τα ανάπηρα άτομα, να βγάλουν τώρα τα κλεμμένα. Δεν είχαμε ποτέ καμία στήριξη. Ούτε μέριμνα, ούτε πρόνοια. Δεν μπορούμε να πάμε πουθενά, δεν βγαίνουμε ποτέ από το σπίτι. Δεν έχουν κάνει τίποτα για ‘μας. Μας χρωστάνε και τώρα ζητάνε από το παιδί και τα ρέστα».

zarpa.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...