13.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Ακολουθώντας τα Αποτυπώματα της Ελιάς

Ημερομηνία:

Βιβλίο από το Κων/νο Χαρτζουλάκη, γεωπόνο-ερευνητή.

Το βιβλίο ‘Ακολουθώντας τα Αποτυπώματα της Ελιάς (Olea europaea L.)’ είναι ένας θησαυρός 498 σελίδων με την ιστορία της ελιάς και του ελαιολάδου σε 41 χώρες στο οποίο συνεργάστηκαν 99 επιστήμονες από 5 ηπείρους. Την αγγλική έκδοση επιμελήθηκε διεθνής εκδοτική ομάδα από τους M. El-Kholy (Αίγυπτο), D. Avanzato (Ιταλία), J. Caballero (Ισπανία), Κ. Χαρτζουλάκη (Ελλάδα) και F. V. Serman (Αργεντινή). Η μετάφραση στα ελληνικά και η επιμέλεια έκδοσης έγινε από το Κων/νο Χαρτζουλάκη, γεωπόνο-ερευνητή.

Στο βιβλίο υπάρχει τεκμηριωμένο υλικό με ιστορικές φωτογραφίες (851) και το κεντρικό θέμα του είναι: «ελιά και οι άνθρωποι». Στόχος του βιβλίου ένια να κρατήσει ζωντανή την ιστορία, το πολιτισμό και τις παραδόσεις που συνδέονται με την ελιά, πριν χαθούν με το χρόνο μαζί με τις παλαιότερες γενιές. Επιπλέον να αυξήσει την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού για τις ευεργετικές ιδιότητες του λαδιού και των προϊόντων της ελιάς στην υγεία του ανθρώπου.

Αποτελεί ένα ταξίδι ανακάλυψης για το μυαλό και την ψυχή, αφού ανταποκρίνεται στις ανάγκες των αναγνωστών: επιστημόνων, παραγωγών, καταναλωτών και μη ειδικών με την κάλυψη ενός πλήθους των θεμάτων για κάθε χώρα (ιστορία της ελιάς, ποικιλίες, επιδράσεις στην οικονομία και το περιβάλλον, εφαρμοζόμενες καλλιεργητικές πρακτικές, μεθόδους επεξεργασίας, παραδόσεις και πολιτισμός, γαστρονομία, λαϊκές ιατρικές και καλλυντικές χρήσεις, τουρισμός και χρήσεις των υποπροϊόντων).

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...