14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Tαλαιπωρία γονέων και αδιαφάνεια στον παιδικό σταθμό Κολυμβαρίου

Ημερομηνία:

Ταλαιπωρία των γονέων και αδιαφάνεια στον παιδικό σταθμό της ΔΕ Κολυμβαρίου με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής Πλατανιά καταγγέλλει η Ανεξάρτητη Κίνηση Δήμου Πλατανιά «Νέα Εποχή»

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο παιδικός σταθμός Δ.Ε. Κολυμβαρίου εξυπηρετεί χωρικά μια μεγάλη αναπτυσσόμενη περιοχή και αποτελεί εναλλακτική λύση για τους γονείς και τα παιδιά, ιδιαίτερα σήμερα με τις οικονομικές δυσχέρειες που αντιμετωπίζουν.

Με το πέρας της προηγούμενης σχολικής περιόδου, ξεκίνησε η υλοποίηση της απόφασης (η οποία ελήφθη ορθά) από το Δημοτικό Συμβούλιο Πλατανιά, για την μεταστέγαση του παιδικού σταθμού από ιδιωτικό χώρο στο πρώην Δημοτικό Σχολείο Καμισιανών.

Από τότε έχει περάσει τουλάχιστον 1 μήνας, ήδη έχει ξεκινήσει η νέα σχολική περίοδος, ενώ η μεταστέγαση και η λειτουργία του παιδικού σταθμού στον νέο χώρο δεν έχει ακόμη πραγματοποιηθεί, με την αδράνεια και την προχειρότητα σχεδιασμού της δημοτικής αρχής. Ως αποτέλεσμα, την ταλαιπωρία των παιδιών και των γονέων και την οικονομική επιβάρυνσή τους, καθώς αναζητούν εναλλακτικές λύσεις σε ιδιωτικούς σταθμούς.

Επίσης, καταγγέλλουμε την διαδικασία επιλογής παιδιών ( εκτός ΕΣΠΑ), καθώς δεν υπήρξε δημόσια ανακοίνωση για την ενημέρωση όλων των γονέων, αλλά αντίθετα, η επιλογή γίνεται ρουσφετολογικά κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας. Επιπρόσθετα, για την επιλογή των παιδιών (εκτός ΕΣΠΑ) δεν έχουν δημοσιοποιηθεί τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις, καθώς και ο τρόπος μοριοδότησης της διαδικασίας, με αποτέλεσμα οι γονείς να μην είναι πεπεισμένοι ότι επικρατεί διαφάνεια και δικαιοσύνη.

Αντίθετα, η υφιστάμενη διαδικασία που εφαρμόζει η δημοτική αρχή συντηρεί ένα αδιαφανές και πελατειακό καθεστώς.

Καλούμε την δημοτική αρχή να επισπεύσει το συντομότερο την διαδικασία για την μεταστέγαση του παιδικού σταθμού στο νέο χώρο και να δημοσιοποιήσει άμεσα τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις μοριοδότησης καθώς και τον τρόπο επιλογής των παιδιών. Τέλος, δηλώνουμε ότι δεν θα ανεχθούμε την διατήρηση της πελατειακής δομής που έχει στήσει στον Δήμο Πλατανιά και απαιτούμε την αυτονόητη ίση μεταχείριση των δημοτών μας.

Μετά τιμής
Τα μέλη της «Ανεξάρτητης Κίνησης Δήμου Πλατανιά»

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ