13.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Ανακοίνωση της Ένωσης Γιατρών ν. Χανίων σχετικά με τη συμμετοχή της Χρυσής Αυγής στις εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνα

Ημερομηνία:

Με έκπληξη και οργή πληροφορηθήκαμε το κατέβασμα συνδυασμού που υποστηρίζεται από τη Χρυσή Αυγή στις εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (Ι.Σ.Α). Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ι.Σ.Α, που ανήκουν στις παρατάξεις της συγκυβέρνησης και επί προεδρίας Πατούλη, συναίνεσαν σε αυτό το αναίσχυντο εκλογικό κατέβασμα.

Τους ιατρούς που πρεσβεύουν ότι η ιατρική στην Ελλάδα θα πρέπει να είναι «μόνο για Έλληνες» αλλά και ορισμένους «άρειους Ευρωπαίους» τους θεωρούμε ξεκάθαρα επίορκους, εφόσον παραβιάζουν τόσο κατάφωρα τον όρκο του Ιπποκράτη. Θα πρέπει να τους αφαιρεθεί πάραυτα η ιατρική άδεια άσκησης επαγγέλματος. Όσον αφορά τα νομικίστικα επιχειρήματα που επικαλέστηκαν τα εν λόγω μέλη του Δ.Σ. για την απόφασή τους, τα κρίνουμε καταρχήν ως ανήθικα, εφόσον τα θεώρησαν εξ αντικειμένου ανώτερα από τις βασικές αρχές της ιατρικής δεοντολογίας.

Ανεξάρτητα από τις νομικές διατάξεις που μπορεί να ψηφιστούν από την εκάστοτε κυβέρνηση και τις βαρυσήμαντες δηλώσεις του κάθε -συνήθως τυχάρπαστου- Υπουργού Υγείας, ο ιατρός έχει ένα ουσιαστικό ρόλο να επιτελέσει στην κοινωνία. Και ο ρόλος αυτός διέπεται από ορισμένες αρχές, για τις οποίες μάλιστα έχει δεσμευθεί με όρκο κατά την αποφοίτησή του από την Ιατρική Σχολή. Όλα τα υπόλοιπα είναι φληναφήματα.

Στα ίδια πλαίσια εντάσσεται και η τελευταία προσπάθεια του Υπουργείου να αναγκάσει μελλοντικά τους ιατρούς να παραδίδουν τους φακέλους των ασθενών τους στην ιδιωτική εταιρία Ε.Σ.Α.Ν. ΑΕ, προκειμένου να επεξεργαστούν τα δεδομένα με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Ζητάνε ξεδιάντροπα στην ουσία από τους ιατρούς να παραβιάσουν το ιατρικό απόρρητο. Ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης του καθενός μας είναι πραγματικά ερώτημα, εάν ο ιατρικός κόσμος της χώρας είχε ποτέ ξαναζήσει τέτοια κατάντια.

Όσον αφορά τα μέλη του Δ.Σ. που συναίνεσαν στο εκλογικό κατέβασμα της Χρυσής Αυγής στον Ι.Σ.Α., τους λέμε «συγχαρητήρια». Ας τους χαίρονται αυτοί που τους ψήφισαν, γιατί την επόμενη φορά-ποιος ξέρει- θα μπορούσαν να ψηφίσουν και τον ίδιο τον Μένγκελε.

Μετά βδελυγμίας

Το Δ.Σ. της ΕΓΕΣΥΧ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...