14.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Ανακοίνωση των Νομαρχιακών Επιτροπών ΣΥΡΙΖΑ ΚΡΗΤΗΣ για τα χημικά όπλα της Συρίας

Ημερομηνία:

Oι Νομαρχιακές Επιτροπές ΣΥΡΙΖΑ Κρήτης καταδικάζουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο το σενάριο αμερικανικής σύλληψης του σχεδίου καταστροφής 1000 περίπου τόνων χημικών όπλων της Συρίας, στα διεθνή ύδατα της Μεσογείου. Μετά την άρνηση της Νορβηγίας και του Βελγίου, και την κινητοποίηση των πολιτών της Αλβανίας, οι ΗΠΑ, Ρωσία και Κίνα καταφεύγουν στη μέθοδο της υδρόλυσης στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης-Μάλτας-Ιταλίας.

Εκχωρώντας και τα τελευταία ψήγματα εθνικής ανεξαρτησίας και αξιοπρέπειας, αδιαφορώντας για την υγεία του λαού μας, για την οικονομία και το περιβάλλον, το πολιτικό σύστημα της χώρας ανοίγει τις πόρτες για να μπουν μέσα τα «διεθνή απορριμματοφόρα».

Σύμφωνα με έγκυρες επιστημονικές απόψεις (ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ και Πολυτεχνείο Κρήτης), εάν πραγματοποιηθεί η εξουδετέρωση των χημικών όπλων της Συρίας με τη μέθοδο της υδρόλυσης, τότε θα πρόκειται για ένα εφιαλτικό σενάριο. Εκτός από την τεράστια οικολογική καταστροφή και τη μόλυνση του θαλάσσιου περιβάλλοντος που θα επιφέρει, οι επιπτώσεις και στην οικονομία θα είναι βαρύτατες. Θα είναι μια τοξική βόμβα-απειλή για τη δημόσια υγεία, το περιβάλλον και την οικονομία ολόκληρης της Ανατολικής Μεσογείου. Θα πλήξει άμεσα τον τομέα της αλιείας και του τουρισμού, και μάλιστα στην περίοδο που πραγματοποιούνται κρατήσεις για τη σεζόν που έρχεται, συμπαρασύροντας στην καταστροφή τον εμπορικό και τον αγροτικό τομέα. Πλήρης θα είναι η νέκρωση του θαλάσσιου περιβάλλοντος σε ολόκληρο το Λυβικό και Κρητικό πέλαγος, από μια μόλυνση που θα διαρκέσει τουλάχιστον 5 (πέντε) χρόνια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την αποτροπή αυτού του εγκλήματος εις βάρος της χώρας μας, του λαού, της οικονομίας και του περιβάλλοντος.

Καλούμε τους φορείς του κράτους, Περιφέρεια, Δήμους, επιμελητήρια, επιστημονικούς και περιβαλλοντικούς συλλόγους, κινήσεις και πρωτοβουλίες, όλους τους κατοίκους του νησιού μας σε εγρήγορση και κινητοποιήσεις, με στόχο να αποτραπεί η καταστροφή του χημικού οπλοστασίου στις θάλασσες μας! Με στόχο να κερδίσουμε πίσω την αξιοπρέπεια! Με στόχο να ανατρέψουμε το πολιτικό σύστημα της καταστροφής!

Ν.Ε. Χανίων ΣΥΡΙΖΑ

Ν.Ε. Ρεθύμνου ΣΥΡΙΖΑ

Ν.Ε. Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ

Ν.Ε. Λασηθίου ΣΥΡΙΖΑ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...