21.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Ανακοίνωση υποψηφιότητας Τζινευράκη – Φαντριδάκη

Ημερομηνία:

Μετά από πρόσκληση του υποψηφίου δημάρχου Χανίων  κου Τάσου Βάμβουκα, αποφασίσαμε την συμμετοχή μας στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Δήμος Ενεργών Πολιτών».
Κινητήριος δύναμη για την απόφαση αυτή αποτελεί η συναντίληψη μας για την χάραξη ενός νέου «οδικού χάρτη» για την τοπική διακυβέρνηση σε όλα τα επίπεδα, χωρίς κομματικές και άλλες εξαρτήσεις. Έναν χάρτη που αποτυπώνει καινοτόμες λύσεις για τη διαχείριση της καθημερινότητας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, με ορθολογική διαχείριση αρμοδιοτήτων και πόρων, με επαναπροσδιορισμό των σχέσεων των δήμων με την Πολιτεία και την επιχειρηματικότητα.  Πρέπει να φύγουμε από το μοντέλο διαχείρισης των δήμων  όπου επικρατεί η έλλειψη σχεδιασμού και η επιρροή διαφόρων ιδιοτελών συμφερόντων   και να περάσουμε σε μια δημοτική Αρχή που διαρθρώνει τις υπηρεσίες της με περισσότερο αποτελεσματικό τρόπο.  Από την άλλη, ο δήμος πρέπει να στηριχθεί στα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του , δημιουργώντας ένα σύστημα οργάνωσης και προβολής της ταυτότητάς του προκειμένου να αναπτυχθεί η τοπική οικονομία. Με την συμμετοχή μας  θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι τα πράγματα μπορούν να γίνουν και με διαφορετικό τρόπο, αρκεί να υπάρχει νέα αντίληψη και νέο μοντέλο λειτουργίας. Υπό τις παρούσες συνθήκες «δεν είμαστε εδώ για εξωραϊσμούς και πάρκα». Δεν υποτιμάμε τα συγκεκριμένα έργα αλλά οι καιροί απαιτούν επεμβάσεις κοινωνικού περιεχομένου και προσπάθειες για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

O Kωστας Φαντριδάκης είναι επιχειρηματίας στο χώρο του τουρισμού και της εμπορίας αυτοκινήτων.

Μέλος του Δ.Σ.  του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων και αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου δημοτικού Νέας Κυδωνίας.

Ο Μιχάλης Τζινευράκης είναι Χημικός με  μεταπτυχιακές σπουδές στον Έλεγχο Ποιότητας και Διαχείριση Περιβάλλοντος. Έχει διατελέσει αντιπρόεδρος του Συλλόγου Μεταπτυχιακών και Διδακτορικών Φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης , μέλος της Συγκλήτου του Πολυτεχνείου καθώς και εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. του Πανελληνίου Συλλόγου Φωτοβολταϊκών Επενδυτών(ΠΑ.ΣΥ.Φ).

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στον Δήμαρχο Χανίων ο Γιώργος Κουμεντάκης

Τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Γιώργο Κουμεντάκη,...

Σύσκεψη στον Δήμο Αποκόρωνα για την ΜΠΕ Γραμμής Μεταφοράς 150kV Χανιά-Δαμάστα

Σε σύσκεψη με τον Δήμαρχο Αποκόρωνα Χαράλαμπο Κουκιανάκη τη...