19.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Ανταρσία στα Χανιά :Από την εξόρμηση στη Λαϊκή Αγορά στα Παχιανά

Ημερομηνία:

Οι εξορμήσεις συνεχίζονται για τα κλιμάκια της “Ανταρσίας στα Χανιά – Αντικαπιταλιστικής Αριστερής Κίνησης για την Ανατροπή”. Χθες, Τετάρτη 23/4 πραγματοποιήθηκε περιοδεία στη Λαϊκή Αγορά στα Παχιανά από κλιμάκιο του σχήματος με τον υποψήφιο Δήμαρχο Σεραφείμ Ρίζο και με τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους Άννα Μαράκη, Γιώργο Μαλινάκη, Μανώλη Φιωτάκη και Ειρηναίο Μαράκη καθώς και με την υποψήφια Αντιπεριφερειάρχη με την “Ανυπότακτη Κρήτη –  Αντικαπιταλιστική Αριστερή Παρέμβαση” Μαργαρίτα Παπαμηνά.

Κατα τη διάρκεια της εξόρμησης συνομιλήσαμε με αρκετούς παραγωγούς και διαπιστώσαμε τη μαζική οργή του κόσμου για τη φτώχεια, την εξαθλίωση και την ανέχεια ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε για τις πολιτικές της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου και της ΕΕ που οδηγούν στην ανεργία αλλά και στη διάλυση της αγροτικής παραγωγής. Μέσα από τις συζητήσεις μας με τους  αγρότες, τους παραγωγούς καθώς και με κόσμο που πήγε να κάνει τις αγορές του, αναδεικνύεται ότι οι εργαζόμενοι στο σύνολό τους συνδέουν τα τοπικά ζητήματα με τα συνολικότερα, αναγνωρίζουν ότι οι εκλογές είναι μια κεντρική πολιτική μάχη και διεκδικούν να εκφράσουν την οργή τους και την διάθεση για ανατροπές τόσο στην κάλπη όσο και στους απεργιακούς αγώνες. Η ανταπόκρισή τους στις θέσεις που εξέφρασε το κλιμάκιο της “Ανταρσίας στα Χανιά” ήταν κάτι παραπάνω από θετικές και έδειξε ότι έχουν μεγάλη ανταπόκριση από ένα ευρύ πλήθος των εργαζομένων.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Iσραήλ-Ιράν: Πώς το Πεντάγωνο κατασκεύασε έναν ψευτοπόλεμο

Φανταστείτε δύο από τους πιο ορκισμένους εχθρούς της κυβέρνησης...

«Η Εποχή των Εικόνων» – Αφιέρωμα στον Κρητικό καλλιτέχνη Στέλιο Φαϊτάκη

Η Εποχή των Εικόνων / Στέλιος Φαϊτάκης- Ένα Αφιέρωμα Κυριακή,...