27.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Απόψε το «τραγούδι θα ’ναι σαν προσευχή» στο πέτρινο θέατρο του ΕΚΝ

Ημερομηνία:

Στις 5 Αυγούστου

 Η Λιζέτα Καλημέρη, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος και ο Απόστολος Ρίζος συναντούν τον Χρυσόστομο  Σταμούλη στο πέτρινο θέατρο της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης (Νωπήγεια Κισάμου), τραγουδούν τα τραγούδια του καινούργιου του δίσκου «Αγάπη σ’ αγαπάω», αλλά και προσωπικές τους επιτυχίες, διαλέγονται με τον Καλίλ Γκιμπράν, τον Μάνο Χατζιδάκι, τον Τάσο Λειβαδίτη, τον Νίκο Γαβριήλ Πεντζίκη, τον Όσκαρ  Ουάϊλντ, την Κική Δημουλά και υπόσχονται πως, το τραγούδι θα’ ναι σαν προσευχή! Μαζί τους οι εξαιρετικοί μουσικοί, Θάνος Σταυρίδης στο ακορντεόν και τα κρουστά και Μάριος Μακρής στις κιθάρες. Συμμετέχει η Παιδική Χορωδία του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου.

Επειδή, καθώς σημειώνει ο Μάνος Χατζιδάκις, «το τραγούδι δεν είναι σύνθημα ή πράξη εκτονώσεως, ούτε μαστίχα για το στόμα αθλητικών εφήβων ή συντροφιά νυχτερινή για οδηγούς ταξί και φορτηγών, μια σχέση υπεύθυνη, μια πράξη ερωτική ανάμεσά μας, τελετουργία που απαιτεί, τόσο από σας όσο και από μένα, μια προετοιμασία θρησκευτική, επίμονη άσκηση γνώσης και αθωότητας, αποκαλύψεως και ανιχνεύσεως, μνήμης και προφητείας» πιστεύουμε ότι η βραδιά αυτή θα είναι πράγματι διαφορετική.

Η μουσική εκδήλωση θα λάβει χώρα αμέσως μετά τον καθιερωμένο Εσπερινό της εορτής της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό του ΕΚΝ, (5 Αυγούστου) στις 19:30, χοροστατούντος του Σεβασμ. Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ.κ. Αμφιλοχίου, Προέδρου της ΟΑΚ.

Προπώληση προσκλήσεων:

Καστέλλι: Βιβλιοπωλείο Ι.Μ.Κ.Σ., Φαλδάμειο Οίκημα

Εκκλησιαστικά είδη Ειρ. Πασχάλη, Αν. Σκαλίδη 90

Χανιά:       Φωτογραφείο Φάνη Μανουσάκη, Κυδωνίας 57

Βιβλιοχαρτοπωλείο «ΚΥΒΟΣ»,Α. Παπανδρέου 2 -22

Βιβλιοπωλείο Ηλ. Πετράκη, Χ’’Μιχ. Γιάνναρη 68

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ