16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Αστική Δημοκρατία – Νεοναζισμός: “Αλλήλων τα βάρη;”

Ημερομηνία:

Του Αντ. Χαρχαλάκη

Ίσως κάποιοι να… διαρρήξουν τα πολιτικά τους ιμάτια, για την ταύτιση της πρώτης με τον δεύτερο, σαφώς και με την ελληνική του εκδοχή, τη “Χρυσή Αυγή”! Ας περιμένουν όμως λίγο, μέχρι να τεκμηριώσω τον τίτλο. Κατ’ αρχήν ρωτώ: Η Αστική τάξη και η Δημοκρατία (της) δεν εκτρέφουν τα αίτια της Στρατ. Δικτατορίας; Παράγοντές της , δεν περνάνε ενίοτε τις διαχωριστικές γραμμές μεταξύ αυτών των δύο, καταλήγοντες στους κόλπους του νεοναζισμού; Αυτό σαφώς γιατί τα συμφέροντα και των δύο, συνυφαίνονται, άρα συμπίπτουν!!

Σοφόν το σιγάν λοιπόν και ας διαλογιστεί έκαστος τα διεθνή δρώμενα… Όχι βέβαια με πολιτικές παρωπίδες. “Αλλήλων τα βάρη” λοιπόν; Ερώτημα άκρως επίκαιρον! Αναβίωση του νεοναζισμού, και πορεία του (σχεδόν) σε αγαστή σύμπνοια με την  Αστική Δημοκρατία, έστω και με κάποιες διαφοροποιήσεις. Όμως χρησιμοποιεί αυτόν τον… μπαμπούλα, για τα συμφέροντα των πατρώνων της και ενάντια στο πόπολο, δηλαδή τον λαό. Γι’ αυτό προβαίνει (εικονικά) σε περιοριστικά μέτρα, ενώ ταυτόχρονα τον πριμοδοτεί με στρατηγικές στοχεύσεις: τον βάζει στη Βουλή, (Θυμίζοντας την Δημοκρατία της Βαϊμάρης0 και πληρώνει τους εκλεκτούς του (Χ.Α) από τη φορολογία του Ελλην. Λαού!! Καθόλου περίεργο λοιπόν, που ο “Σοσιαλιστής” Βενιζέλος, έτρεξε στο Κίεβο για να  δώσει στους Ουκρανός νεοναζί, την έγκριση και της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μια που η Ελλάδα κατέχει αυτό τον καιρό την προεδρία της ΕΕ! Θα μου πείτε μπας κι είναι δημοκρατικότερη από τους Ουκρανούς, που θέλει να εντάξει στους κόλπους της; “‘Όμοιος ομοίω αεί πελάζει”. Πως χαιρετούν ναζιστικά; Πως ντροπιάζουν τις μνήμες των νεκρών μας και των νεκρών της Ευρώπης; Χαράς το πράμα! Συμπέρασμα γενικό λοιπόν: Πάνω απ’ όλα, μετράνε τα γεωπολιτικά συμφέροντα της Ευρωπ. Ένωσης. Όλα τ’ άλλα, είναι … αέρας κοπανιστός, έμφορτος από δύσοσμες αναθυμιάσεις!! Κι έτσι βλέπουμε, πόσο κοντά βρίσκεται η χώρα μας στην εμπλοκή, ιδίως δε στην περίπτωση δυναμικής επέμβασης.. Όσο για τους ελληνογενείς της Κριμαίας, ας ετοιμαστούμε – καλού κακού- να δεχτούμε καμπόσους ομογενείς, όπως παλιότερα βόρειους γείτονες.. Στην ουσία βέβαια, έτσι θα μεγαλώσει η κερδοφορία του ελληνικού κεφαλαίου… Και εννοούμεθα…

Από δημοσίευμα εφημερίδας: “Όσο βαθύτερα εμπλέκεται η χώρα μας, σ’ αυτό το βρώμικο παιγνίδι του Ιμπεριαλισμού, είτε άμεσα είτε έμμεσα, υπάρχει κίνδυνος άμεσος να τον πληρώσει ο ελληνικός λαός, μαζί με όλους τους λαούς της περιοχής” Σαφώς για τα συμφέροντα των Ουκρανών νεοναζί, αλλά και των ξένων αβανταδόρων τους..

Ας κατανοήσουμε φίλοι μου, πως παρά τα ψευδή των καναλιών – εντύπων, το μέλλον ημών και της ευρείας περιοχής, είναι αβέβαιον… Και “ουδείς γιγνώσκει τι τέξεται η επιούσα”.

Το γεγονός είναι λοιπόν, πως ζούμε την ανατροπή των γεωπολιτικών συνιστωσών, αγνοούντες πως μπορεί να διαμορφωθεί η κατάσταση στην ευρεία περιοχή και στον κόσμο εν γένει… Λες και κάποιοι βιάζονται να δώσουν – πάντα για τα συμφέροντα τους- μια άλλη κόσμο εικόνα στον πλανήτη μας! Κρίνουν πως αρκετά τους αμφισβητείται, λόγο οικονομικής ισχύος και πρωτοκαθεδρίας, το δικαίωμα να … πίνουν με το καλαμάκι τον ιδρώτα των λαών και το αίμα τους! Που φυσικά μετατρέπεται σε καπιτάλια. Και κάποιοι εξ ημών και υμών βοηθούν προς αυτή την κατεύθυνση. Σαφώς εις βάρος ημών. Θα έλεγα: ΝΤΡΟΠΗ…

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...