15.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Για τη ματαίωση της 5ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης θα αγωνιστεί η “Ανυπόταχτη Κρήτη”

Ημερομηνία:

Με δήλωση του ο Γιάννης Κυριακάκης, περιφερειακός σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο της “Ανυπόταχτης Κρήτης” που πρόσκειται στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι μετά και από την προκλητική συμπεριφορά του κ. Φούχτελ είναι απαράδεκτο να πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο η 5η Ελληνογερμανική Συνέλευση με οργανωτή και συντονιστή τον κ. Φούχτελ. Δηλώνει μάλιστα την πρόθεσή της παράταξής του μαζί με κινήματα και συνδικάτα να αγωνιστούν για τη ματαίωση της εκδήλωσης.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Ο Γερμανός υφυπουργός Εργασίας και εντεταλμένος της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, Χ. Φούχτελ ζήτησε με 8σέλιδο ερωτηματολόγιο από τους νεοεκλεγμένους δημάρχους και περιφερειάρχες να λάβει πληροφορίες για τα περιουσιακά στοιχεία των ΟΤΑ.

Με απροκάλυπτο τρόπο προσπαθεί να εξασφαλίσει τα συμφέροντα των γερμανικών πολυεθνικών και να δει τι θα «αρπάξει» από τις υποδομές και το δημόσιο πλούτο της χώρας.
Το κάνει μάλιστα με τρόπο προσβλητικό και μειωτικό εκθέτοντας ακόμη και τους θιασώτες της «ελληνογερμανικής συνεργασίας» που τα προηγούμενα χρόνια «έτρεχαν» σε διάφορες συναντήσεις μαζί του.

Καλούμε τον περιφερειάρχη Κρήτης να μην απαντήσει στο ερωτηματολόγιο Φούχτελ.

Θεωρούμε απαράδεκτο να διεξαχθεί η 5η Ελληνογερμανική Συνέλευση , με οργανωτή και συντονιστή το Φούχτελ, που είναι προγραμματισμένη για την άνοιξη του 2015 στο Ηράκλειο, ειδικά μετά από αυτή του την ενέργεια.

Για τη ματαίωσή της θα πάρουμε από κοινού πρωτοβουλίες με άλλες συλλογικότητες, κινήματα, συνδικάτα και αγωνιστές από όλη την Κρήτη που θέλουν να δώσουν μια σκληρή απάντηση στο σύγχρονο κατακτητή – πλασιέ του γερμανικού κεφαλαίου.

Τι είναι η “Ελληνογερμανική Συνέλευση” και πώς συνδέεται με το “ερωτηματολόγιο Φούχτελ”

Η Ελληνογερμανική Συνέλευση αποτελεί μια ευρεία πρωτοβουλία για τη συνεργασία μεταξύ ελληνικών και γερμανικών περιφερειών, δήμων, ειδημόνων, επιχειρήσεων και εκπροσώπων κοινωνικών φορέων, με κύριο στόχο τη συνεργασία και την ανταλλαγή εμπειριών, την ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων επαφών μεταξύ των αιρετών των δύο χωρών.

Στην τέταρτη διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε στη Νυρεμβέργη, συμμετείχαν σχεδόν 400 κορυφαίοι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τις δύο χώρες, όπως και μέλη των κεντρικών κυβερνήσεων.

Από την Ελλάδα συμμετείχαν οι υπουργοί Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιος Τσαυτάρης.

Χαρακτηριστικό της βαρύτητας που δίνει σε τέτοιες πρωτοβουλίες η κυβέρνηση της Γερμανίας είναι και το γεγονός ότι σε αυτή την τέταρτη διοργάνωση προβλήθηκε μαγνητοσκοπημένο μήνυμα της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ που εξήρε την σημασία της εμβάθυνσης της συνεργασίας στις πόλεις και τους πολίτες των δύο χωρών, αναφέροντας ότι αυτή η συνεργασία είναι πρωτοποριακή σε Ευρωπαϊκό επίπεδο καθώς δημιουργεί μοναδικές προϋποθέσεις συνεργασίας, γέφυρες εμπιστοσύνης και φιλίας, μεταξύ των πόλεων και των πολιτών των δύο χωρών.

Να σημειώσουμε άλλωστε ότι το “ερωτηματολόγιο Φούχτελ” το οποίο ξεσήκωσε τόσο έντονες αντιδράσεις, μοιράστηκε στα πλαίσια της διακήρυξης της 4ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης στη Νυρεμβέργη που είχαν υπογράψει περισσότεροι από 60 έλληνες δήμαρχοι.

Εκεί, δηλωνόταν ξεκάθαρα ότι:

"google ad"

“Οι συναντήσεις οδήγησαν σε συγκεκριμένες ενέργειες, οι οποίες κατά το επόμενο έτος θα εξειδικευτούν περεταίρω και θα υλοποιηθούν με συνέπεια. Οι δράσεις αφορούν στο σύνολο των αρμοδιοτήτων της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως: τη διαχείριση στερεών αποβλήτων και δημόσιων αγαθών όπως το νερό, την ενέργεια, τις υπηρεσίες προσχολικής αγωγής, υπηρεσίες για τους νέους και τα άτομα τρίτης ηλικίας, την κοινωνική ένταξη ατόμων με αναπηρία, τον τουρισμό, την πολιτική προστασία, τις δράσεις της κοινωνίας των πολιτών, αλλά και την οργάνωση των δομών της Τ.Α., καθώς και τη βελτίωση της δημόσιας διοίκησης”.

Η Συμφωνία της 5 Μαρτίου 2010

Η δημιουργία της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης έγινε στα πλαίσια της συμφωνίας που είχε υπογραφεί στις 5 Μαρτίου 2010 μεταξύ της Ομοσπονδιακής Καγκελαρίου και του τότε έλληνα πρωθυπουργού, κ. Γιώργου Παπανδρέου ενώ ο υφυπουργός κ. Φούχτελ εργάζεται εκ μέρους της γερμανικής πλευράς με εντατικούς ρυθμούς πάνω στην υλοποίηση της συμφωνίας.

Κύριος στόχος της αποστολής του κ. Φούχτελ είναι να παράσχει την τεχνογνωσία για την ανάπτυξη συνεργασίας σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης. Σκοπός είναι μέσω της ανταλλαγής εμπειριών και παραδειγμάτων βέλτιστης πρακτικής (“best practice”) να προαχθεί η αξιοποίηση αντίστοιχων ευρωπαϊκών προγραμμάτων και οι δυνατότητες συνεργασίας σε τομείς, όπως η καταπολέμηση της ανεργίας στους νέους/ η εκπαίδευση / η απόκτηση προσόντων / η επιμόρφωση, αλλά και η προσέλκυση επενδύσεων και ο τουρισμός. Αυτά τουλάχιστον επίσημα.

Ο Φούχτελ ως νέος αποικιοκράτης

Να σημειώσουμε ότι όπως δηλώνεται στα επίσημα έγγραφα από 20 Φεβρουαρίου 2014 επικεφαλής της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης από την Ελληνική πλευρά είναι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρης, ο οποίος πολλές φορές τα τελευταία χρόνια είχε εκφράσει τον ενθουσιασμό του για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

Να υπενθυμίσουμε πάντως ότι στις 20 Ιουλίου του 2014, ο κ. Μπουτάρης, με επιστολή του στον Κρίστιαν Σραμ, πρόεδρο των γερμανών δημάρχων, διαμαρτυρήθηκε έντονα και εξηγούσε «τι ακριβώς δεν κάνει ο κ. Φούχτελ στην Αθήνα, καταγγέλλοντάς τον παράλληλα ότι κουβαλά στην Ελλάδα φίλους του, δημάρχους ή ακόμη και τοπικούς βουλευτές από τη Βάδη-Βυρτεμβέργη (σ.σ.: εκλογική περιφέρεια του κ. Φούχτελ) μετατρέποντας την Ελλάδα, από τη Θάσο ως την Κρήτη, σε επέκταση της εκλογικής του περιφέρειας».

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν όταν ο κ. Μπουτάρης αντελήφθη ότι ο κ. Φούχτελ, εκτός από το να κουβαλά συνεχώς στη συμπρωτεύουσα γερμανούς πολιτικούς (αλλά μόνο από την εκλογική του περιφέρεια), συναντούσε δημάρχους από όλη τη Βόρεια Ελλάδα και τους υποδείκνυε τι ακριβώς πρέπει να κάνουν, ως νέος αποικιοκράτης.

Επιπλέον όταν του ζήτησε να καλύπτεται από τον όχι ευκαταφρόνητο προϋπολογισμό της Ελληνογερμανικής Συνεργασίας ένα μέρος των εξόδων παραμονής ελλήνων δημάρχων στη Γερμανία για να εκπαιδευτούν επί τόπου αυτός τον αγνόησε.

Δείτε κι εδώ σχετικά με την Ελληνογερμανική Συνέλευση.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...