16.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Για τον θάνατο της 56χρονης

Ημερομηνία:

Μπροστά στον τραγικό θάνατο της 56χρονης τετραπληγικής γυναίκας που αν και χρειαζόταν μηχανική υποστήριξη όλο το 24τετράωρο η ΔΕΗ της έκοψε το ρεύμα λόγω χρέους, τα σωματεία εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση, Οικοδόμων, Τροφίμων – Ποτών, Ιδιωτικών Υπαλλήλων κ ο Σύλλογος Γυναικών ν. Χανίων, πραγματοποίησαν κινητοποίηση σήμερα Πέμπτη 24 Ιούλη στις 13:00, έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ.
Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης αντιπροσωπεία συναντήθηκε με εκπρόσωπο της ΔΕΗ, ο οποίος κινήθηκε στη λογική της κεντρικής ανακοίνωσης της επιχείρησης για το θέμα. Επίσης πραγματοποιούν κινητοποίηση μαζί με την λαϊκή επιτροπή της Νέας Χώρας Πέμπτη 24 Ιούλη στις 7 το απόγευμα στο πάρκο στα πευκάκια.

Το τραγικό αυτό περιστατικό αναδεικνύει τις επιπτώσεις από την πορεία απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, στα πλαίσια της ΕΕ και της ενταγμένης σε αυτή πορείας ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ και μετατροπής της ηλεκτρικής ενέργειας σε πανάκριβο εμπόρευμα, με πανάκριβα τιμολόγια, κομμένα ρεύματα, χαράτσια, σε βάρος εκατοντάδων χιλιάδων εργατικών λαϊκών νοικοκυριών, και εργασιακές σχέσεις – λάστιχο σε βάρος των εργαζομένων της επιχείρησης.

Η διακοπή ρεύματος, νερού κ.α. αποτελεί επί της ουσίας την ωμή έκφραση της αντιλαϊκής πολιτικής, την οποία ζούμε στο πετσί μας σε όλο το φάσμα της καθημερινότητας μας, από τις μειώσεις μισθών, συντάξεων, επιδομάτων, την φοροεπιδρομή, την υποβάθμιση της υγείας, παιδείας, κοινωνικής ασφάλισης… Αυτή είναι η ανάπτυξη της ΕΕ που ευαγγελίζονται.

Όταν ιδιωτικοποιούν τη ΔΕΗ, κόβονται ρεύματα. Όταν ιδιωτικοποιούν την παιδεία, κλείνουν σχολεία και εκατοντάδες παιδιά πετάγονται έξω από τους παιδικούς σταθμούς. Όταν ιδιωτικοποιούν την υγεία, κλείνουν μονάδες υγείας όπως τη μονάδα νεογνών στα Χανιά και βρέφη κινδυνεύουν. Πάντα με την ίδια λογική. Στο βωμό του κέρδους θυσιάζονται ανθρώπινες ζωές.

Η μόνη λύση για το λαό, η ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, η οργάνωση στο σωματείο μας, στη γειτονιά μας, η ενίσχυση της λαϊκής συμμαχίας για τη διεκδίκηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, απέναντι συνολικά στο σύστημα που γεννά τα κομμένα ρεύματα, τους κομμένους μισθούς την ανεργία, την ανέχεια, τους πολέμους.

Καλούμε όλους τους εργάτες και τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους φοιτητές, τις γυναίκες να μετέχουν στη μαζική εξόρμηση που θα πραγματοποιηθεί από τα σωματεία, στις 19:00 στα Πευκάκια για την ενίσχυση της πάλης προκειμένου να μην κοπεί το ρεύμα σε καμία εργατική λαϊκή οικογένεια, για μία ΔΕΗ στις υπηρεσίες του λαού.

ΣΩΜΑΤΕΙΑ: ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ, ΤΡΟΦΙΜΩΝ- ΠΟΤΩΝ, ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ   ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για του πεσόντες του Λαφονησίου

Ο  Δήμος Κισσάμου προσκαλεί στην εκδήλωση τιμής και  μνήμης...

Οι οικοδόμοι των Χανίων στηρίζουν τον Δημήτρη Ανθούση

Τον δημοτικό σύμβουλο Πλατανιά και επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης"  Δημήτρη...

Ευχαριστήριο οικογένειας Μαριανάκη για τη στήριξη στην περιπέτεια της κόρης τους

Ανακοίνωση οικογένειας Μαριανάκη Υπάρχουν στιγμές στη ζωή μας που νιώθεις...