19.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Γ. Σαρρής: Να γίνει δημοψήφισμα για την ανατροπή της απόφασης ιδιωτικοποίησης του αεροδρομίου

Ημερομηνία:

“Δεν αρκούν τα ψηφίσματα για να ανακληθεί η απόφαση ιδιωτικοποίησης του αεροδρομίου Χανίων από το ΤΑΙΠΕΔ», επεσήμανε σε συνέντευξή του στον Κρήτη fm 101.5 και στην Κατερίνα Πολύζου», ο Γιάννης Σαρρής, Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης “Πρωτοβουλία Πολιτών για την τοπική αυτοδιοίκηση Πρώτα ο Άνθρωπος”.

Το δημοψήφισμα δεν αποτελεί πρωτοτυπία ή απλή μορφή διαμαρτυρίας, έχει γίνει πράξη και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Το δημοψήφισμα προβλέπεται από το νόμο του Καλλικράτη, αν και δεν έχει μπει σε σαφές πλαίσιο, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σαρρής.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Κρίτωνας Αρσένης ως ανεξάρτητος ευρωβουλευτής είχε καταθέσει στον επίτροπο Όλι Ρεν, ερώτηση με την οποία τονίζονταν ότι η ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου «Ιωάννης Δασκαλογιάννης» θα στερήσει από το δημόσιο ταμείο κέρδη που υπερβαίνουν ετησίως τα 10 εκ. ευρώ.

Tονίζει επιπλέον ότι η κυβέρνηση θα χαρίσει στον ιδιώτη και νέο ιδιοκτήτη, ευρωπαϊκή χρηματοδότηση που ξεπερνά τα 110 εκατ. ευρώ, παρέχοντάς του αδικαιολόγητο πλεονέκτημα έναντι των υπολοίπων αεροδρομίων της χώρας, παραβιάζοντας τον ευρωπαϊκό Κανονισμό 1083/2006.

Να υπενθυμίσουμε ότι η συγκεκριμένη υπόθεση, είχε προκαλέσει τη σύσσωμη αντίδραση των θεσμικών φορέων του Νομού, αλλά και των τουριστικών παραγόντων.

Κατηγορηματικά εναντίον της ιδιωτικοποίησης του αεροδρομίου Χανίων είχε ταχθεί και ο υπεύθυνος τομέα Ανάπτυξης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Χανίων, Γιώργος Σταθάκης, επικαλούμενος την μεταφορά του κέντρου δραστηριοτήτων της «Ryanair» στα Χανιά, για να υπογραμμίσει ότι «η δημόσια διαχείριση των αεροδρομίων κατά κανέναν τρόπο δεν εμποδίζει τη λειτουργία τους ως τοπικών πόλων ανάπτυξης».

Οπως επισημαίνεται, στις 4 Απριλίου 2013 ψηφίστηκε επί της αρχής και επί των άρθρων στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο «Διαμόρφωση Φιλικού Περιβάλλοντος για τις Στρατηγικές και Ιδιωτικές Επενδύσεις», στο οποίο προστέθηκε με τη μορφή τροπολογίας το σχέδιο αναδιάρθρωσης της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) και σύστασης της Ανώνυμης Εταιρείας Διαχείρισης Περιφερειακών Αεροδρομίων (ΑΕΔΙΠΑ).

Στην παρέμβασή του, κατά τη διάρκεια της κατ’ άρθρο ψήφισης του νομοσχεδίου, ο κ. Σταθάκης αναφέρθηκε στην επικείμενη επέκταση του αεροδρομίου Χανίων, υποδεικνύοντας πως η προγραμματισμένη χρηματοδότησή της θα ευνοήσει τελικά τον ιδιώτη επενδυτή, που θ’ αναλάβει τη διαχείρισή του.

Εδώ το ηχητικό απόσπασμα από την συνέντευξη με τον Γ. Σαρρή στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΚΡΗΤΗ FM 101.5 “Καφές με Σχόλια” με την Κατερίνα Πολύζου

[youtube id=”rnVP44d1-84″ width=”620″ height=”360″]

Πηγή: kritifm1015.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Iσραήλ-Ιράν: Πώς το Πεντάγωνο κατασκεύασε έναν ψευτοπόλεμο

Φανταστείτε δύο από τους πιο ορκισμένους εχθρούς της κυβέρνησης...

«Η Εποχή των Εικόνων» – Αφιέρωμα στον Κρητικό καλλιτέχνη Στέλιο Φαϊτάκη

Η Εποχή των Εικόνων / Στέλιος Φαϊτάκης- Ένα Αφιέρωμα Κυριακή,...