18.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Γ. Σταθάκης: Αδιαπραγμάτευτη αξία ο δημόσιος χαρακτήρας βασικών αγαθών

Ημερομηνία:

Η Ελλάδα είναι μία ιδιωτικοποιημένη οικονομία ήδη από την προηγούμενη 10ετία, αφού μεσολάβησε ρεκόρ ιδιωτικοποιήσεων (τραπεζικό σύστημα, μεγάλες υποδομές, πάνω από 100 προβληματικές εταιρείες), ανέφερε ο υπεύθυνος του τομέα Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Σταθάκης.

Μιλώντας από το βήμα της εκδήλωσης της Ναυτεμπορικής για τις ιδιωτικοποιήσεις, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «επιπλέον, η μείωση των αποδοχών δεν αύξησε την απασχόληση, αντιθέτως αύξησε την ανεργία».

Ο ίδιος ανέφερε ότι οι ιδιωτικοποιήσεις πρέπει να σταματήσουν. «Για την Αριστερά είναι αδιαπραγμάτευτη αξία ο δημόσιος χαρακτήρας ιδίως των βασικών αγαθών όπως το νερό» υπογράμμισε ο κ. Σταθάκης.

Σε αυτή την κατεύθυνση, ο ίδιος προανήγγειλε ότι «εφόσον αναλάβουμε τη διακυβέρνηση, θα εξαντλήσουμε όλα τα νομικά μέσα ώστε να αναθεωρηθούν οι ιδιωτικοποιήσεις σε περιπτώσεις που θα πρέπει να διασφαλιστεί το δημόσιο συμφέρον (πχ ΕΥΑΘ)».

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις της πώλησης του Ελληνικού, χαρακτήρισε «προνομιακή» τη ρύθμιση καθώς «μεταξύ άλλων το τίμημα ήταν χαμηλό».

«Η διέξοδος είναι το τρίπτυχο: μεγάλη τομή στο παραγωγικό μοντέλο της χώρας – ανασυγκρότηση των θεσμών που εγκατέλειψε το κράτος – αντιστροφή του μεγάλου κλίματος αποεπένδυσης στην Ελλάδα», ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στρατόπεδο Μαρκοπούλου: Ένας χρόνος μετά

Η Πρωτοβουλία Χανιωτών για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου με ανακοίνωσή...

Οι Κρητικοί υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΜέΡΑ25

Παρουσιάστηκε χθες στην πλήρη του σύνθεση το ευρωψηφοδέλτιο μάχης...

Κασσελάκης: Δε μας αφορούν οι νεοναζί ψηφοφόροι

Ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε στην αντεπίθεση για το σχόλιο του Νίκου Ρωμανού, ο...