14.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

«Δεν θα παίζουμε τις διαφημίσεις του Jumbo για λόγους αισθητικής»

Ημερομηνία:

«Είναι δυνατόν ένα ραδιόφωνο ταυτισμένο με ένα αριστερό κόμμα να παίζει διαφημίσεις τραπεζών»; Κυριακή βράδυ στο Φεστιβάλ της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο της συζήτησης «Οι μετρήσεις, η διαφήμιση και η διαμόρφωση της κοινής γνώμης» τέθηκε το -καθόλου πρωτότυπο- ερώτημα. Παρών ο Κώστας Αρβανίτης, κλήθηκε να το απαντήσει κάπως αμήχανος, αρκετά απολογητικός αλλά και απολύτως ειλικρινής όταν έλεγε περίπου ότι πιο ανήθικο από τις διαφημίσεις τραπεζών είναι να μένουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι του Μέσου – ενώ αργότερα και μια γνωστή παραγωγός, καθισμένη στο κοινό, εξέφρασε πιο τολμηρά την γνώμη της επισημαίνοντας ότι καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει με τους όρους της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και άρα εντός του συστήματος, εντός του συστήματος αλλά με καθαρούς όρους είναι λογικό να παίζει και το ραδιόφωνοπου έχει ταυτιστεί μαζί του. Σωστά κατά την προσωπική μου άποψη, τουλάχιστον. Αν η διαφήμιση δεν σε αναγκάζει να κάνεις δημοσιογραφικές εκπτώσεις, αυτολογοκρισία και ιδιοτελείς υπολογισμούς αλλά αντίθετα σε βοηθάει να πληρώσεις τους εργαζομένους σου, δεν είναι εξ ορισμού κατακριτέα. Αν είναι άλλωστε κατακριτέα η τραπεζική πολιτική -που είναι- αυτό μπορεί να το αποφασίσει και μόνος του κάθε σκεπτόμενος συμπολίτης μας είτε ακούσει την διαφήμιση της τάδε τράπεζας, είτε όχι. Ξέρετε πολλούς που μασάνε πια με τις τραπεζικές διαφημίσεις;
Ο Αρβανίτης ωστόσο που προφανώς έχει δεχτεί πολλάκις ανάλογα εσωκομματικά πυρά ήταν -το είπαμε- λιγότερο τολμηρός από την συνάδελφό του και πιο απολογητικός. Και δεδομένης αυτής του της διάθεσης πληροφόρησε ξανά τον κόσμο ότι το «105.5 Στο Κόκκινο» έχει αρνηθεί τις διαφημίσεις της Coca Cola (λόγω των απολύσεων στο εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης) και του «Jumbo» για «λόγους αισθητικής».

e-tetradio.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...