12.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά!

Ημερομηνία:

Γράφει ο Γιώργος Αγοραστάκης | Πολλά νεύρα έχει τελευταία το Βερολίνο. Έντονα δυσαρεστημένη εμφανίζεται η Άνγκελα Μέρκελ από την πρόταση που έκανε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, δηλαδή να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση από τα κράτη σε μέτρα τόνωσης της κατανάλωσης μάλλον, παρά στις πολιτικές λιτότητας, προκειμένου να αναζωογονηθεί η ανάπτυξη στην Ευρώπη, σύμφωνα με ένα δημοσίευμα του γερμανικού ειδησεογραφικού περιοδικού DerSpiegel.
Το DerSpiegel γράφει, ότι τόσο η ιδία η καγκελάριος, όσο και ο υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησής της, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, διατύπωσαν αυστηρές συστάσεις στον πρόεδρο της ΕΚΤ, «να γυρεύει τη δουλειά του με τα νομισματικά και να μην ανακατεύεται με τα δημοσιονομικά των κρατών».

Η κρίση καίει από κάτω το οικοδόμημα του Ευρώ. Μεγάλες οικονομίες της ευρωζώνης –όπως της Γαλλίας και της Ιταλίας- βρίσκονται σε αδιέξοδο με την γερμανική πολιτική της λιτότητας. Υπόγειες διεργασίες φαίνεται να αναπτύσσονται υπόγεια και `μείς εδώ ζούμε στο κόσμο του Σαμαρά. Ο οποίος ως θεματοφύλακας της Μέρκελ τηρεί απαρέγκλιτα τις αποφάσεις της.

Έχει αποδειχθεί περίτρανα –δες τελευταία και στη Γαλλία- ότι η πολιτική της λιτότητας δεν δίνει καμιά λύση στο πρωτογενές πρόβλημα του δημόσιου χρέους και των ελλειμμάτων των Ευρωπαϊκών κρατών. Όμως η Μέρκελ επιμένει… μαζί και η δική μας συγκυβέρνηση… μέχρι πότε όμως;

Δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά!

Οι «καπνοί» από την οικονομική κρίση στην Ευρώπη, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα των διεθνών μέσων ενημέρωσης, αρχίζουν να πυκνώνουν. Εντωμεταξύ μια δεύτερη κρίση στην Ουκρανία υποβόσκει για την Ευρώπη.

Οι κυρώσεις που αποφασίζονται από την Ε.Ε. εναντίον της Ρωσίας μπορούν να μετατραπούν –όπως σημειώνεται- σε μπούμερανγκ εναντίων των ευρωπαϊκών τραπεζών. Είναι που είναι μετέωρες από τις φούσκες της οικονομικής κρίσης ένα νέο κτύπημα από τη Ρωσία μπορεί να τις αποτελειώσει!

istologos.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Συλλογές Άρθρων
Επιλεγμένα άρθρα από όλο το Internet | Συλλέγουμε τα καλύτερα άρθρα, θέσεις και απόψεις από διάφορα sites και blogs. Τα αναδημοσιεύουμε στην ιστοσελίδα του "Α.τ.Κ." αναφέροντας πάντα την πηγή και τον συντάκτη. | Κάντε like τον "Α.τ.Κ." στην facebook σελίδα του και ακολουθήστε τον λογαριασμό του στο twitter | Περισσότερα άρθρα εδώ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...