14.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Διήμερη επίσκεψη Σταθάκη στη Δράμα

Ημερομηνία:

Ο βουλευτής Χανίων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και υπεύθυνος του Τομέα Ανάπτυξης Γιώργος Σταθάκης πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη στη Δράμα. Κατά τη διάρκειά της μίλησε σε εκδήλωση στο δημαρχείο, είχε συνάντηση με το Δ.Σ. της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δράμας, περιηγήθηκε σε οινοποιεία της περιοχής, παραχώρησε συνέντευξη στο τοπικό δίκτυο STAR κι επισκέφτηκε το Εκλογικό Κέντρο της δημοτικής παράταξης «Αυτοδιοίκηση Πολιτών Δράμας».

Στην ομιλία του στο δημαρχείο με θέμα «Η πρόταση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και την επιχειρηματικότητα», ο κ. Σταθάκης παρουσίασε τις προγραμματικές θέσεις του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για την οικονομική ανάπτυξη, τονίζοντας την ανάγκη παραγωγικής ανασυγκρότησης και αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνει η κοινωνία. Ο βουλευτής Χανίων σημείωσε, πως η κυβερνητική μνημονιακή πολιτική της βίαιης προσαρμογής, της μείωσης του εργασιακού κόστους, της ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων και της ιδιωτικοποίησης των ελάχιστων βασικών υποδομών που παραμένουν υπό δημόσιο έλεγχο, όπως το νερό, η ενέργεια, τα περιφερειακά αεροδρόμια και η δημόσια γη, έχει οδηγήσει σε κατάρρευση της οικονομίας και καταστροφή της χώρας.

Κατά τον κ. Σταθάκη, στο επίκεντρο της στρατηγικής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είναι η στροφή της ελληνικής οικονομίας προς παραγωγικούς τομείς, όπως η γεωργία, η μεταποίηση, η ενέργεια, οι υποδομές, η ανακύκλωση και οι τεχνολογίες αιχμής. Ο μετασχηματισμός όμως αυτός, πρέπει να συντελεστεί με όρους συμβατούς με τις ιδιαιτερότητες της ελληνικής οικονομίας, με το υψηλής ειδίκευσης ανθρώπινο δυναμικό της χώρας και με τα περιβαλλοντικά δεδομένα της. Η ανάπτυξη, τόνισε ο Χανιώτης βουλευτής, δεν μπορεί να επιτευχθεί μέσα από τεράστια επενδυτικά εγχειρήματα, όπως σχεδιάζει η Ν.Δ., αλλά βασισμένη στη μικρή και αποκεντρωμένη επιχειρηματικότητα.

Η μικρομεσαία επιχείρηση αποτελεί όχι μόνο τον κορμό της ελληνικής οικονομίας, αλλά και συγκριτικό πλεονέκτημά της, παρά τα όποια προβλήματα και τις τυχόν παθογένειές της. Είναι εφικτό ο τομέας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων να αναπτύξει στο μέλλον δυναμική, εκμεταλλευόμενος τις τεράστιες αναξιοποίητες δραστηριότητες που υπάρχουν στη γεωργία, τη μεταποίηση, τις νέες μορφές τουρισμού, τις νέες τεχνολογίες καθώς και νέες μορφές χρηματοδότησης, όπως οι συνεταιριστικές και οι τοπικές τράπεζες.

Για να συμβούν όμως όλα αυτά, σημείωσε ο κ. Σταθάκης, πρέπει να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες τομές στη δομή του κράτους, με αλλαγή του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των επιχειρήσεων, με ένα νέο αναπτυξιακό νόμο, με τη δημιουργία υποδομών στήριξης και στροφής των μικρομεσαίων επιχειρήσεων προς την εξωστρέφεια και με την επίλυση των χρονιζόντων προβλημάτων στη χωροταξία και στην πολεοδομία. Σε αυτό το νέο πλαίσιο ο ρόλος του κράτους θα είναι η στήριξη των υποδομών, της τεχνολογίας και της εξωστρέφειας, η αναζήτηση συνεργειών μεταξύ των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και πάνω από όλα η επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό και στη δημιουργικότητα των νέων ανθρώπων της χώρας.

Αυτή η οικονομική και πολιτική πρόταση βρίσκεται στον αντίποδα του νεοφιλελεύθερου μοντέλου και των μνημονιακών υποχρεώσεων. Το πρώτο βήμα για την εφαρμογή της θα γίνει με την επικράτηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στις επερχόμενες εκλογές, κατέληξε ο βουλευτής Χανίων.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...