16.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Διαμαρτυρία για απαράδεκτη συμπεριφορά καταστηματαρχών στην οδό Χάληδων [φωτός]

Ημερομηνία:

Πληθαίνουν οι καταγγελίες για ανάρμοστη συμπεριφορά καταστηματαρχών οι οποίοι, ενώ κάνουν κατάληψη δημόσιων χώρων, κάποιοι απ’ αυτούς απειλούν όσους διαμαρτύρονται, ακόμα και χειροδικούν.

10514484_755016191225017_7473874942862379327_n Τέτοια είναι η περίπτωση που συνέβη στην οδό Χάληδων όταν κοπέλα κλείδωσε το ποδήλατό της στο κάγκελο πεζοδρομίου το οποίο κατάστημα χρησιμοποιεί για κάθισμα των πελατών του. Δέχτηκε τις ύβρεις καταστηματαρχών και όταν βρέθηκε κάποιος που την προάσπισε απειλήθηκε και εξυβρίσθηκε και αυτός.

Η συγκεκριμένη καταγγελία δημοσιεύτηκε στο λογαριασμό fb της ομάδας πολιτών «ΠοδηΛάτρεις» και από εκεί αναδημοσιεύουμε:

10632625_755016177891685_8644202098938922371_n

“Πριν μερικές ώρες, γίναμε αποδέκτες της απαράδεκτης και φασιστικής συμπεριφοράς, ορισμένων καταστηματαρχών της περιοχής, στις “αλυσίδες” στην είσοδο του λιμανιού.

Περνώντας εγώ με το ποδήλατο βλέπω μια κοπέλα, η οπόια είχε κλειδώσει το ποδήλατο της στα κάγκελα, να δέχεται φραστική επίθεση απο κάποια κυρία.

Κλειδώνω το ποδήλατο μου σε άλλο σημείο παρακάτω και επιστρέφω στο σημείο των γεγονότων.

13612_755016161225020_2893676193285515986_n

Λέω στην κοπέλα με το ποδήλατο (την οποία δεν γνωρίζω), οτι, τι είναι αυτά τα απαράδεκτα, μπορείς να το κλειδώσεις εδώ και να σου κάνουν μήνυση αν είσαι παράνομη. Τότε ένας κύριος κινήθηκε απειλητικά και τράβηξε το ποδήλατο λέγοντας, θέλω να το βγάλεις απο δώ, έχω επιχείρηση !!!

Μετά βέβαια επιτέθηκαν σε εμένα φραστικά, με εξύβρισαν δλδ. ως ηλιθιο, και ένας άλλος κύριος με ειρωνεύτηκε, λέγοντας ”Αυτός είναι ανεπάγγελτος μωρέ”. Όταν τους έδειξα τους πάγκους, το ξύλινο σταντάκι για τους καφέδες πάνω στα κάγκελα του δήμου, και τα σκουπίδια στον δρόμο (φαίνονται στις φωτογραφίες), ως απάντηση έλαβα ακατανόητες φωνές και τις παραπάνω βρισιές.

Με είπαν και φουσκωτό, επειδή φαίνομαι γυμνασμένος…Απο αυτό καταλαβαίνω οτι μπορεί να ήταν ακόμα πιο επιθετικοί. Φασισμός δηλαδή !!! Αν σε δούν αδύναμο μπορεί να κινδυνεύσει και η σωματική σου ακεραιότητα.
Αυτά ζούμε σε αυτήν την παραιτημένη πόλη. Όλη η περιοχή έχει γίνει ένα κακόγουστο τσαντίρι με πάγκους.

Παρακαλώ δημόσια και μέσα απο αυτήν την ομάδα, την νέα Αρχή της πόλης των Χανίων, να επιβάλλει τον νόμο και την τάξη.”

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...