14.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Διατροφικές αξίες Κρήτης – Ιταλίας

Ημερομηνία:

Ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014 η ημερίδα με θέμα «Αρχαία Διατροφή Κρήτης-Ιταλίας» και η έκθεση φωτογραφίας «Ιστορικός Θρησκευτικός Τουρισμός»  η οποία διήρκεσε μέχρι και την Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014 στην αίθουσα «Ανρόγεω» του Δήμου Ηρακλείου. Τις εκδηλώσεις συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια Κρήτης – ο Δήμος Ηρακλείου- το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο και το Κρητικό Επιχειρηματικό Περιοδικό «Ην-Ων» με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της Ελλάδας.
Στην ημερίδα παραβρέθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κκ Ειρηναίος  ενώ άνοιξε την εκδήλωση ο Αντιδήμαρχος Παιδείας –Πολιτισμού και Νέας Γενιάς Νίκος  Γυαλιτάκης του Δήμου Ηρακλείου εκ μέρους του Δημάρχου Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη.

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκαν ομιλίες από την Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής, Αγροτικής Οικονομίας, Κτηνιατρικής και Αλιείας Θεανώ Βρέντζου – Σκορδαλάκη για τα ΠΟΠ κρητικά προϊόντα- ο εκπρόσωπος Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου για την Ιταλική αγροτοδιατροφή Δημήτρης Καραγιάννης τόνισε τις σχέσεις της κρητικής και της ιταλικής διατροφής ενώ ο Πρόεδρος του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητήριου Ιωάννης Τσαμίχας μίλησε για τις παράλληλες διαδρομές της ιταλικής και της κρητικής διατροφής.
Η Λέκτορας-Διατροφής και Μεταβολισμού Τμήμα Διατροφής και Διαιτολόγιας ΤΕΙ Κρήτης Δρ Αναστασία Μαρκάκη μίλησε για τις διατροφικές αξίες- ο νέος πρόεδρος από την νέα διοίκηση της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης Γιώργος Μακρής αναφέρθηκε στο κρητικό πρωινό- ο  Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών ξενοδοχείων Γιώργος Πελεκανάκης επισήμανε την σύνδεση των ιστορικών θρησκευτικών μνημείων με την αρχαία κρητική διατροφή  και η εκπρόσωπος της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της Ελλάδος Επικεφαλής Κέντρου Ευρωπαϊκής Κρήτης Βασιλική Μαδούλκα εστίασε στην ομιλία της  στα ευρωπαϊκά προγράμματα για τα πρωτογενή προϊόντα και τον τουρισμό.

Φωτ: Από αριστερά ο Δημήτρης Καραγιάννης, η Θεανώ Βρέντζου – Σκορδαλάκη, ο Ιωάννης Τσαμίχας, ο Παναγιώτης Βαμβακάρης

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...