21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Δραματική η κατάσταση σε Μπάλο και Ελαφόνησο σύμφωνα με καταγγελίες

Ημερομηνία:

Δύο επιστολές έφθασαν στην εφημερίδα μας τις τελευταίες ημέρες που καταγγέλλουν τη δραματική κατάσταση – όπως περιγράφεται – στην οποία έχουν περιέλθει οι περιοχές Μπάλος και Ελαφόνησος.

Η πρώτη επιστολή που υπογράφεται από δύο πολίτες χαρακτηρίζει εγκληματική την αδιαφορία της Δημοτικής αρχής που έχει ως αποτέλεσμα την άθλια κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η περιοχή Ελαφόνησος. Μάλιστα, σύμφωνα με τους πολίτες που προβήκαν σε αυτή την καταγγελία υπάρχουν δεκάδες άλλοι επισκέπτες της περιοχής που έχουν προχωρήσει σε έγγραφες καταγγελίες και παράπονα.

Η δεύτερη επιστολή έρχεται ως συνέχεια της πρώτης και υπογράφεται από τον επικεφαλή της αντιπολίτευσης στο δήμο Κισάμου, κ. Κωνσταντίνο Κουκουράκη. Ο κ. Κουκουράκης καταγγέλλει ότι υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο ιδιωτικοποίησης των περιοχών Μπάλου και Ελαφόνησου – όπως συνέβη στα Φαλάσαρνα. Για να επιτευχθεί αυτό το σχέδιο είναι αναγκαία η απαξίωση πρώτα της περιοχής μέσω της εγκληματικής διαχείρισης της ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες έλευσης του ιδιώτη περίπου ως «σωτήρα».

Τα στοιχεία των συγκεκριμένων καταγγελιών έχουν δοθεί στη δημοσιότητα – παρουσιαστεί και σε περασμένα ρεπορτάζ της εφημερίδας μας, (εδώ και εδώ) δίχως να φαίνεται ότι έχει αλλάξει το οτιδήποτε. Εδώ, διαβάστε τώρα τις δύο επιστολές που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον με την υπόσχεση ότι θα ακολουθήσουν και άλλα δημοσιεύματα για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στις συγκεκριμένες περιοχές:

1η επιστολή: Για το μέλλον των οικογενειών μας

Προς εφημερίδα Αγώνας της Κρήτης

Κ. Δ/ντά,

Θέλουμε μέσω της εφημερίδας σας και αφού εξαντλήσαμε κάθε άλλο τρόπο να δημοσιοποιήσουμε την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η περιοχή μας εξαιτίας της εγκληματικής αδιαφορίας της Δημοτικής Αρχής και μέρος των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αναφερόμαστε στην περιοχή Ελαφονήσου η οποία είναι παγκοσμίου φήμης και προστατεύεται με τριπλή κήρυξη (Natura – Αρχαιολογικός χώρος – Ιστορικός τόπος).

Η δημοσιοποίηση αυτή κρίνεται αναγκαία διότι δύο χρόνια τώρα διατυπώνονται δεκάδες ενυπόγραφες καταγγελίες και παράπονα από το σύνολο σχεδόν των επισκεπτών. Επίσης διάφορες υπηρεσίες καταγγέλλουν την άθλια κατάσταση και παρόλα αυτά η Μονομετοχική Εταιρεία του Δήμου Κισσάμου με την συνενοχή και την κάλυψη της Δημοτικής Αρχής αλλά και μερίδας Δημοτικών Συμβούλων (με δήθεν επιτροπές ελεγκτικές), προσπαθούν δύο χρόνια τώρα να κουκουλώσουν την κατάσταση.

Ποιος δε θυμάται τις ολοσέλιδες καταγγελίες – ρεπορτάζ και ντοκουμέντα και έγγραφα υπηρεσιών για τα χάλια μας σε Μπάλο και Ελαφονήσι;

Έτσι περιοχές παγκοσμίου φήμης κατεδαφίζονται κυριολεκτικά από ανθρώπους που εξελέγησαν προκειμένου να εξυπηρετήσουν και να διαφυλάσσουν το δημόσιο συμφέρον και το συμφέρον των δημών, όχι μίας κλίκας.

Η άθλια διαχείριση, η αδιαφορία και οι παράνομες πράξεις της Διοίκησης της Μονομετοχικής γίνεται εις βάρος των επιχειρήσεων της ευρύτερης περιοχής της Κισσάμου, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην αξία της περιοχής εφόσον καταστρέφεται η βιοποικιλότητα, μπαζώνονται οικότοποι προτεραιότητας, ρυπαίνουν με λύμματα την παραλία, κόβονται οι κέδροι, ξηραίνονται οι κέδροι, καταστρέφεται το φυτώριο των κέδρων, καταστράφηκε μέρος του περιβαλλοντικού έργου στην ακτή, καταστράφηκε ολοσχερώς το δασοτεχνικό έργο στο νησί.

Επισημαίνουμε ότι όλα αυτά είχαν κατασκευαστεί από τον Δήμο Ινναχωρίου με χρήματα της ευρωπαϊκής κοινότητας.

"google ad"

Εμείς θα μείνουμε εδώ. Και θα συνεχίσουμε μαζί και με άλλους ώσπου να καθαρίσουμε την κόπρο του Αυγεία. Για να προστατέψουμε το μέλλον των οικογενειών μας,

Σχοινοπλοκάκης Γιώργος

Τεκάκης Βασίλης

 2η επιστολή: Για την διαχείριση περιοχών Ελαφονήσου-Μπάλου

Κε Δ/ντα

Με αφορμή επιστολή πολιτών σε έγκριτη εφημερίδα των Χανίων θα ήθελα να υπενθυμίσω και να επισημάνω τα παρακάτω :

Η Κρήτη αποτελεί ίσως την σημαντικότερη περιοχή της Ευρώπης όσον αφορά την βιοποικιλότητα με πολλά ενδημικά και στενοενδημικά είδη με είδη και οικότοπους προτεραιότητας της οδηγίας 92/43 ΕΟΚ αλλά και πολλά είδη τα οποία ευρίσκονται στον κατάλογο των κινδυνευόντων απειλούμενων ειδών. Δηλαδή στον τομέα αυτό η Κρήτη και ειδικότερα η ΠΕ Χανίων πχ Φαράγγι Σαμαριάς, χερσόνησος Γραμβούσας (Μπάλος), το Ελαφονήσι, αποτελούν τις κορυφαίες περιοχές της Ευρώπης, εκτός των άλλων και από την άποψη του πλούτου της χλωρίδας και της πανίδας.

Δηλαδή έχομε στα χέρια μας ένα απόλυτο συγκριτικό πλεονέκτημα το οποίο ότι και να κάνουν οι ανταγωνιστές στον τουρισμό χώρες δεν μπορούν να τον έχουν.

Αντί να χρησιμοποιούμε το πλεονέκτημα αυτό εμείς το καταστρέφουμε, διαλύουμε και το εξαφανίζουμε. Για ποιο λόγο;

Μα για να αποκτήσουμε άμεσο και μεγάλο κέρδος αδιαφορώντας για το μέλλον. Αυτό είναι πολύ κακό και μεγάλο λάθος.

Γίνεται όμως εγκληματικό όταν αυτοί που παρανομούν διαλύουν και καταστρέφουν ή ανέχονται τις καταστροφές είναι υποτιθέμενοι θεματοφύλακες όλων όσων περιγράφονται παραπάνω αλλά και στην επιστολή των πολιτών δηλ. Αρμόδιες Υπηρεσίες και Δήμος.

Η καταγγελία των πολιτών είναι συνέχεια δεκάδων αναφορών σχετικών με το θέμα που έχουν κάνει επιστημονικοί φορείς αλλά και ΜΜΕ.

Κε Δ/ντα

Αυτή η τακτική της Μονομετοχικής του Δήμου με την κάλυψη της Δημοτικής Αρχής είναι γνωστή. Πρώτα εξευτελίζουμε, διαφθείρουμε, καταστρέφουμε και μετά καλούμε τον ιδιώτη να μας σώσει επειδή το Δημόσιο δεν είναι επιχειρηματίας. Αυτό θέλουν να κάνουν σε Μπάλο-Ελαφονήσι. Αυτό έχουν κάνει ήδη στα Φαλάσαρνα.

Η πρακτική αυτή της Διοίκησης της Μονομετοχικής έχει ενυπόγραφα καταγγελθεί πολιτικά` από εμάς στα πλαίσια των καθηκόντων μας και του όρκου μας και εντός Δημοτικού Συμβουλίου αφού διαπιστώσαμε  ότι η Δημοτική Αρχή υποστηρίζει και καλύπτει όλα όσα γίνονται.

Το έχουμε, επίσης, καταγγείλει ενυπόγραφα στις αρμόδιες Υπηρεσίες.

Ορισμένες εξ αυτών (Κτηματική, Δ/νση Υγείας) έχουν ενεργήσει σύννομα και με υπευθυνότητα. Άλλες σφυρίζουν αδιάφορα (κοινώς κάνουν την πάπια) και το μόνο που τις ενδιαφέρει μέσα από κάποια αλληλογραφία είναι να δείχνουν ότι ενεργούν αδιαφορώντας για το αποτέλεσμα ή μεθοδεύουν τετελεσμένα.

Ένα κλασικό παράδειγμα είναι το δασικό είδος κέδρος και αλμυρίκι και ο οικότοπος προτεραιότητας της οδηγίας 92/43 ΕΟΚ, (αμμοθίνες με κέδρους)  όπου επί πολλά χρόνια καταστρέφονται και κόβονται συστηματικά κυριολεκτικά ούτε ένας κέδρος δεν έχει μείνει που να μην έχουν κόψει ρίζες ή κλαδιά.

Ποιος άραγε έχει την ευθύνη για αυτό;

Σύντομα θα δούμε καμιά σύσκεψη των «αρμοδίων» η οποία όμως σκοπό θα έχει το κουκούλωμα των καταγγελιών ή και την μονιμοποίηση παράνομων πράξεων, όπως συνήθως γίνεται εδώ και χρόνια.

Εμείς είμαστε εδώ και θα βοηθήσουμε να αποκαλυφθούν τα στημένα παιχνίδια και να ανατραπεί η κατάσταση προς όφελος του συνόλου της κοινωνίας.

Για την Δημοτική ομάδα ο επικεφαλής

Κουκουράκης Κων/νος

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Τρέχει” η έκδοση των συντάξεων που εκκρεμούν στην Κρήτη – 252 υποθέσεις στα Χανιά

Σε 1161 ανέρχονται οι εκκρεμείς συντάξεις σε επίπεδο Κρήτης,...

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η πρώτη της αντίδραση μετά τα ισόβια – Σε κλάματα ξέσπασε η μητέρα της, αμίλητος ο Δασκαλάκης

Σε ισόβια καταδίκασε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τη Ρούλα Πισπιρίγκου για...

Κουτσούμπας: Διευρύνεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της πολιτικής του Μητσοτάκη – Να παλέψουμε για μια εναία Κύπρο

«Διευρύνεται ένα λαϊκό ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής» τόνισε ο...