19.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Εκδηλώσεις για το Πάσχα από τις Παιδικές – Εφηβικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων

Ημερομηνία:

Tο βιβλίο «Πάσχα-Κυρίου Πάσχα» της Γαλάτειας Γρηγοριάδου – Σουρέλη διάβασε στους μικρούς φίλους η κα. Νίκη Γαλάνη, την Κυριακή 13 Απριλίου 2014, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού.
Στη συνέχεια, ζωντανεύοντας την παράδοση τα παιδιά έφτιαξαν τις δικές τους λαμπάδες, παίζοντας με τα χρώματα, έβαψαν αυγά και άκουσαν Ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας.

Επίσης, την αφήγηση του παραμυθιού “Το αυγό που μισούσε το κόκκινο χρώμα” από τη συγγραφέα, Χρυσάνθη Καραίσκου, από τις εκδόσεις Διάπλαση, άκουσαν τα παιδιά, που συγκεντρώθηκαν τη Δευτέρα 7 Απριλίου, στην Παιδική -Εφηβική Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Κήπου. Τα παιδιά δημιούργησαν τα δικά τους κόκκινα αυγά, μέσα από τα οποία βγαίνει ένα μικρό, χαριτωμένο παπάκι.

Παράλληλα, το παραμύθι  ”Το Πασχαλινό Αυγό” του Ζαν Μπρετ, από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, απόλαυσαν οι μικροί μας φίλοι, το Σάββατο 12 Απριλίου 2014, στην Παιδική – Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου. Στη συνέχεια τα παιδιά στόλισαν τις λαμπάδες τους, με καραβάκια, παπάκια, πεταλούδες και πολύχρωμες κορδέλες.

Στο μεταξύ, σημερα Μ. Τρίτη 15 Απριλίου 2014, στις 11.00, θα παρουσιαστεί το παραμύθι ”Το σοκολατένιο κοκοράκι” της Βεατρίκης Καντζόλα -Σαμπατάκου, από τις εκδόσεις Μίνωας στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη της Δημοτικής Ενότητας Σούδας. Παράλληλα, τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να  στολίσουν τις λαμπάδες τους.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Iσραήλ-Ιράν: Πώς το Πεντάγωνο κατασκεύασε έναν ψευτοπόλεμο

Φανταστείτε δύο από τους πιο ορκισμένους εχθρούς της κυβέρνησης...

«Η Εποχή των Εικόνων» – Αφιέρωμα στον Κρητικό καλλιτέχνη Στέλιο Φαϊτάκη

Η Εποχή των Εικόνων / Στέλιος Φαϊτάκης- Ένα Αφιέρωμα Κυριακή,...