14.8 C
Chania
Wednesday, May 8, 2024

Ελεύθεροι Επαγγελματίες Μηχανικοί (Ελ.Ε.Μ.) – μέλη ΤΕΕ Δ. Κρήτης: Όχι στη μετεγκατάσταση της Υπηρεσίας Δόμησης

Ημερομηνία:

Την σύμφωνη – ομόφωνη γνώμη για την άμεση διακοπή της διαδικασίας μετεγκατάστασης της Υπηρεσίας Δόμησης της πόλης εξέφρασαν οι Ελεύθεροι Επαγγελματίες Μηχανικοί (Ελ.Ε.Μ.) της πόλης σε έκτακτη συνεδρίασή τους για το θέμα αυτό.

Συμπαρατασόμενοι πλήρως με την άποψη:

1) Του νέου δημάρχου κ. Βάμβουκα ο οποίος ζητά το «πάγωμα» αυτών των ενεργειών, μετεγκατάστασης, προκειμένου να επιλυθεί και να επανακρίνει η νέα Δημοτική αρχή.

2) Με τις σοβαρές και θεμελιωμένες, θέσεις, απόψεις και σκεπτικό των 23 υπαλλήλων της υπηρεσίας, μηχανικών και μη, όπως δημοσιοποιήθηκαν.

3) Με το ακατάλληλο χρονικά της περιόδου, με απόρροια την αναστάτωση που θα δημιουργηθεί για τον εργασιακό χώρο των μηχανικών, αλλά και την ταλαιπωρία, με κοινωνικό αντίκτυπο προς τους πολίτες.

Θυμίζουμε εδώ, ότι σταθήκαμε κριτικοί, σε παλαιότερες δημόσιες θέσεις μας για το θέμα αυτό, εκφράζοντας με επιχειρήματα, την αντίθεσή μας, κατανοώντας όμως, πλήρως, το πρόβλημα της οικονομικής επιβάρυνσης που έχει ο Δήμος, με την ενοικίαση του κτιρίου, για τη στέγαση της υπηρεσίας, ζητώντας διερεύνηση για «άλλη» λύση…

Ως εκ τούτου, ζητάμε σήμερα, από τον απερχόμενο Δήμαρχο, την αναβολή της μεταφοράς της Υπηρεσίας, προκειμένου να συζητηθεί και να επανακριθεί σε νέα βάση στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, με τη νέα Δημοτική Αρχή.

Άποψή μας είναι, ότι η υλοποίηση δημοτικών αποφάσεων, την τελευταία στιγμή, θα δημιουργήσουν αμφίδρομα, δυσμενείς καταστάσεις για την λειτουργία της υπηρεσίας, την εξυπηρέτηση των πολιτών, αλλά και τετελεσμένα γεγονότα, για διαφορετική ενδεχομένως άποψη της νέας δημοτικής αρχής, και δεν θα είναι βέβαια ότι καλύτερο για την υστεροφημία του απερχόμενου Δημάρχου.

Ο προεδρεύων συντονιστής
Ι.Τσουρής (ΑΜ)

Ο γενικός γραμματέας
Γ. Βουτσαδάκης (ΠΜ)

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πως κατασκευάζεται ένα (συνδεδεμένο) «πράσινο νησί»

Της Βάννας Σφακιανάκη Ξεκινώντας ενοχοποιείς τους νησιώτες λέγοντας ότι επιβαρύνουν...

Αντιπυρική προστασία: οι κομματικές φιέστες και ο λάθος προσανατολισμός

Του Λευτέρη Καρχιμάκη * Το νέο δόγμα πυρόσβεσης μας υπόσχεται...

«Ποτέ στη ζωή μου δεν έχω δει τέτοιο βομβαρδισμό» – Δραματική η κατάσταση στη Ράφα

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχουν αναφερθεί ότι σκοτώθηκαν κατά τη...