16.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Ενημερωτική εκδήλωση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Ημερομηνία:

Με αρκετή συμμετοχή κόσμου, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην οδό Νεάρχου, ενημερωτικού χαρακτήρα εκδήλωση για το ζήτημα των υπερχρεωμένων νοικοκυριών των πλειστηριασμών και των «κόκκινων» δανείων, ζήτημα που αφορά ολόκληρη την κοινωνία.

Όπως ανέφεραν οι δικηγόροι, μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων, Μαρίζα Μυστακίδου και Παρι Πιπεράκη που συμμετείχαν στη συζήτηση, παρά την προσωρινή λύση που δίνει η ψήφιση πρόσφατα νόμου που «παγώνει» έως 31 Δεκέμβρη τους πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας, το ζήτημα των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, τη στιγμή που όπως υπολογίζεται το 28% συνολικά των στεγαστικών δανείων δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν λόγων αδυναμίας των δανειοληπτών, παραμένει ένας σημαντικός «βραχνάς» για πολλούς πολίτες, πρόβλημα στο οποίο πρέπει να δοθεί μια μόνιμη λύση που θα ανακουφίσει μεγάλο μέρος της κοινωνίας.

Ο κίνδυνος τα λεγόμενα «κόκκινα» δάνεια να μεταβιβαστούν σε ξένες τράπεζες ήταν μία ακόμα πλευρά του ζητήματος που έθεσαν οι ομιλήτριες, πλευρά που εγκυμονεί κινδύνους τόσο για τους δανειολήπτες όσο και γενικότερα για το ζήτημα της ιδιοκτησίας γης στη χώρα.

Οι δικηγόροι, τέλος, απάντησαν σε ερωτήματα δανειοληπτών σχετικά με την υπαγωγή στον νόμο Κατσέλη, που παρότι δεν αποτελεί ακριβώς λύση του προβλήματος, μπορεί να δώσει μια σημαντική «ανάσα» στην απελπιστική κατάσταση που βρίσκονται δεκάδες νοικοκυριά και στην πόλη μας, επεσήμαναν τις κακοτοπιές που πρέπει να αποφύγουν οι οφειλέτες, ενώ μέρος της συζήτησης αφορούσε  και τους πλειστηριασμούς ακινήτων που φτάνουν στην αίθουσα του Ειρηνοδικείου Χανίων.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...