23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

ΕΝΩΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ Ν.ΧΑΝΙΩΝ: Η γέφυρα του ποταμού Πλατανιά

Ημερομηνία:

Προς Δημοτικό Συμβούλιο Πλατανιά

Η άλλοτε αραιοκατοικημένη περιοχή γύρω από την γέφυρα του ποταμού Πλατανιά έχει ενσωματωθεί στον αστικό ιστό του Βόρειου Άξονα και εκατοντάδες τουρίστες διασχίζουν την γέφυρα από και προς το Γεράνι με τα πόδια ιδίως τις απογευματινές και βραδινές ώρες.

Μετά από επίμονες προσπάθειες πολλών χρόνων κατασκευάστηκε πεζογέφυρα δίπλα στην υπάρχουσα για τα αυτοκίνητα, μαζί με πεζοδρόμια κατά μήκος του δρόμου προς Κάτω Γεράνι και τοποθετήθηκε ηλεκτροφωτισμός στα πεζοδρόμια.

Σαν κακοφωνία ή σαν παγίδα για τους τουρίστες στο όλο έργο αναβάθμισης της περιοχής παρέμεινε η συμβολή των δρόμων προς Γεράνι με αυτόν που οδηγεί προς τον κόμβο Πλατανιά αμέσως μετά την πεζογέφυρα . Τουρίστες με μικρά παιδιά σε καροτσάκια ή με αναπηρίες καλούνται να διασχίσουν καθημερινά το σημείο αυτό αντιμετωπίζοντας αυτοκίνητα που τρέχουν.

Η οριστική λύση θα ήταν η δημιουργία ανισόπεδης διαβάσης ή έστω η τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών ή η δημιουργία κυκλικής πορείας. Γνωρίζουμε την δυσκολία και τα γραφειοκρατικά εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν. Γι αυτό μέχρι τότε προτείνουμε ως μέτρα βελτίωσης 1)να γίνει προέκταση του πεζοδρομίου κατά μερικά μέτρα αμέσως μετά την πεζογέφυρα, 2) η διαγράμμιση διάβασης πεζών στο σημείο που θα οδηγεί προς το πεζοδρόμιο της ευθείας του Γερανίου, 3) Ενίσχυση του φωτισμού με ισχυρούς λαμπτήρες και 4) Αναβοσβήνων κίτρινο φανάρι οδοσήμανσης.

Παράλληλα θα πρέπει σε σημείο κοντά στη γέφυρα να ανεγερθεί μνημείο ανάλογο με αυτό που σχεδιάζεται στα Τσικαλαριά αφιερωμένο στην Μάχη της Κρήτης το 1941 καθώς εδώ την δεύτερη μέρα της Μάχης της Κρήτης αποκρούστηκαν και απωθήθηκαν οι επιθέσεις των Γερμανών από την περιοχή του αεροδρομίου του Μάλεμε με μεγάλες απώλειες . Είναι κάτι που οφείλεται στον Πλατανιά για την συμβολή του στην ιστορική εκείνη στιγμή της Κρήτης.

Τέλος ο Δήμος θα πρέπει να προσέξει και το δευτερεύον οδικό δίκτυο από Πλατανιά μέχρι Μάλεμε με κάλυψη στις λακούβες που υπάρχουν στους δρόμους, καθαρισμό καλαμιών και αλλαγή λαμπτήρων κάτι που δεν έχει γίνει παρ όλες τις ενοχλήσεις που σας έχουμε κάνει εδώ΄και καιρό . Ζητάμε η μεταχείρηση να είναι ίδια σε όλες τις περιοχές.

Εκ του Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος: Ι. Κουκουράκης
Η Γεν. Γραμμ.: Γ. Ατσαλάκη

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...