21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ενώ τα τροχαία μειώνονται σε όλη την Ελλάδα, 85% αύξηση στα Χανιά [πίνακες]

Ημερομηνία:

Μικρή μείωση στον αριθμό ατυχημάτων είχαμε για τον μήνα Ιούλιο του 2014 στην Κρήτη, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ όμως την ίδια στιγμή είχαμε μία τεράστια αύξηση των θανατηφόρων τροχαίων στο νομό Χανίων.  

 

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία (ΕΛΣΤΑΤ) στην Κρήτη για τον μήνα Ιούλιο του 2014, σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2013 είχαμε μία μικρή μείωση στον αριθμό των ατυχημάτων από 25 σε 24.

Untitleda

Untitled

 

Αυτό οφείλεται κυρίως στη μεγάλη μείωση στα ατυχήματα που παρατηρήθηκε στο νομό Ηρακλείου αφού από 11 ατυχήματα που είχαν γίνει το 2013, για τον Ιούλιο του 2014 έγιναν μόλις 4 τροχαία.

Την ίδια στιγμή στα Χανιά είχαμε μία έκρηξη ατυχημάτων αφού από 7 ατυχήματα στο αντίστοιχο διάστημα το 2013 τον Ιούλιο του 2014 είχαμε 13 τροχαία με 3 νεκρούς, 3 βαριά τραυματίες και 15 ελαφρά τραυματίες.

Χαρακτηριστικό είναι ότι, όπως φαίνεται και από τους πίνακες που παραθέτουμε στο σύνολο της Ελλάδα τα τελευταία χρόνια παρουσιάζεται σταθερά μία μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και μία μεγάλη μείωση στον αριθμό των νεκρών, των βαριά τραυματιών και ελαφρά τραυματιών. Αυτό το στοιχείο φαίνεται να ισχύει και για την περίπτωση της Κρήτης για τον Ιούλιο του 2014, αλλά κυρίως εξαιτίας της μεγάλης μείωσης στα τροχαία στο νομό Ηρακλείου.

Untitled2

Όπως είναι εμφανές και στα Γραφήματα 1 και 2, ο αριθμός ατυχημάτων στην Κρήτη σε σχέση με άλλες περιφέρειες της Ελλάδας είναι χαμηλός, όμως την ίδια στιγμή είναι μεγάλος και αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από τροχαία ατυχήματα, πάντα σε αναλογία με τον αριθμό των τροχαίων που συμβαίνουν.
Untitled3

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ