17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Εν όψει (και) των ευρωεκλογών…

Ημερομηνία:

Του Αντώνη Χαρχαλάκη

Σκέτη… απόλαυση είναι τα διάφορα τσιτάτα των ΣΥΡΙΖαίων! Δεν είναι χαριτωμένο εκείνο ο «τεμπέλης Μαρξ»; Μετά, όλοι αυτοί αυτοπροσδιορίζονται… Αριστερά!! «Χωρίς περίσκεψιν, χωρίς λύπην, χωρίς αιδώ» (Καβάφης).
Θα μου πείτε βέβαια πως έχουν αποκαλυφθεί προ ετών! Και ειδικά, όταν κατηγορούν την ΕΕ, ενώ πίνουν νερό στ’ όνομά της, τι χρείαν μαρτύρων έχουμε; Μάλιστα ο αρχηγός τους προαλείφεται για πρόεδρος της ή κάτι τέτοιο..
Κακοί μαθητές των Βίλυ Μπράντ, Φρανσουά Ολάντ, Σαντιάγο Καρίγιο και των αναρίθμητων… σοσιαλιστών της «ελιάς» αν θυμάμαι καλά… των Ιταλών δηλ.
Μπορώ να σας εγγυηθώ φίλοι και αναγνώστες μου, πως μετά τις προσεχείς ευρωεκλογές, (όχι επί πολύ, αλλά ας βάλω το πολύ έναν μήνα), θα αποδειχτούν «βασιλικότεροι του βασιλέως», για την ακρίβεια δηλαδή της καθαρόαιμης Δεξιάς!!
Ίσως κάποιοι από σας, με πουν… χοντροκέφαλο, αλλά έχω κάποιες απορίες: Γιατί υπάρχει – και το ζούμε – τόσος αντικομουνισμός σ’ αυτούς; Μήπως στοχεύουν να… χορεύουν πάνω από τα πτώματα τις εργατικής μας τάξης; Και δεν νομίζετε πως αυτά είναι χορός, κακά μεταμφιεσμένων; Κάτι ξέρουμε κι εμείς από πολιτικό… καρναβάλι! Επ’ ευκαιρία, τους εύχομαι να χαίρονται τα … πούλουδα που κατά καιρούς νόμισαν πως ανήκουν στο ΚΚΕ μα τελικά πήραν το δρόμο προς την… «Αριστερά με ανθρώπινο πρόσωπο»!!! Ευτυχώς μας αρνήθηκαν τη διηνεκή παρουσία τους και λάκισαν, έμφορτοι με την πολιτική τους ρυπαρότητα! Ας τους χαίρονται το Σύστημα και ο ΣΥΡΙΖΑ! Πάντως ελπίζω να δούμε τον βαθύ ευρωπαϊσμό του, αν και δεν  αμφιβάλλουμε καθόλου… Γιατί τότε, ίσως ανοίξουν τα μάτια κάποιων, που δείχνουν κολλημένοι με… ούχου, σ’ αυτή την «Αριστερά»
Ύστερα , τι είναι εκείνο το… διπλό τούβλο, που  εκτόξευσε ο Σκουρλέτης των, ενάντια στην κοινή νοημοσύνη; Πως «το Μάαστριχτ δεν εφαρμόστηκε ποτέ»! Άρα ούτε το Μνημόνιο; Έτσι αστροπελέκια της «Αριστεράς»; Έτσι βάζετε τα γυαλιά, ακόμα και σε μερίδα των έντυπων και ηλεκτρονικών ΜΜΕ της Αστικής τάξης! Άξιος ο μισθός σας: ωστόσο «ουδέν γελοίον, αμιγές σκοπούμενου»! Προσφέρετε υπηρεσίες στον καπιταλισμό και στην ολοκλήρωσή του την Ευρ. Ένωση.
Και εκτός από την πείρα μας, τόσα συναπτά έτη σαν μέλη της Ευρ. Ένωσης, πως αυτή η τάση σας για στήριξη (ουσιαστικά άνευ όρων) της Ευρ. Ένωσης, θα αποβεί επιζήμιαν, ακόμη οδυνηρότερη, όλων μας ούτε των λαϊκών στρωμάτων της «Αριστεράς» εξαιρουμένων!! Και τότε , πιθανόν να ανοίξουν τα μάτια και η νοημοσύνη των κολλημένων στα ΣΥΡΙΖΑϊκά ευρωπαιόφρονα «σοφίσματα». Ίδωμεν… έτσι για να γελάσει επιτέλους το χειλάκι μας…

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...