13.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Εξοδος (;) του Ν.Μαρκάτου από τους ΑΝΕΛ έπειτα από ρήξη με τον Π.Καμμένο

Ημερομηνία:

Μία δήλωση του, Νίκου Μαρκάτου για το Κυπριακό στάθηκε αφορμή για σκληρή απάντηση εκ μέρους του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου, ο οποίος έδειξε ουσιαστικά στο στέλεχος την έξοδο από το κόμμα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση των ΑΝΕΛ: «Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, εξέφρασε την εξής σαφή θέση σχετικά με τη στάση των βουλευτών, των στελεχών και των μελών του Κινήματος για το Κυπριακό και γενικώς για τα εθνικά θέματα με αφορμή κείμενο για το Κυπριακό που συνυπέγραψε ο Νίκος Μαρκάτος.

»Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είμαστε απόλυτα αντίθετοι με το παραπάνω κείμενο. Στα εθνικά θέματα δεν υπάρχει ανοχή σε τέτοιες θέσεις και είναι ασυμβίβαστη η ιδιότητα μέλους του κινήματος με υπογράφοντες τέτοιες θέσεις».

Μετά την ανακοίνωση αυτή, που δόθηκε στη δημοσιότητα προχτες, ο κ. Μαρκάτος τοποθετήθηκε επί του θέματος χθες Τρίτη, στον ΒΗΜΑ FM 99,5. Όπως είπε, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες «ήταν ένα πολύ ενδιαφέρον πείραμα, όπως και οι άνθρωποι εκεί, και ευχαριστήθηκαν την ύπαρξή μου. Βλέπετε, όμως, ότι και αυτό το πείραμα έχει κάποια όρια, τα οποία επιχείρησα να διευρύνω, αλλά δυστυχώς δεν φαίνεται να υπάρχει τέτοια περίπτωση. Δεν είναι δυνατόν, όμως, να καταφεύγουμε σε τέτοιες δηλώσεις σαν αυτές του κ. Καμμένου για μια ιδεολογική διαφορά. Ακόμη και αν έχει δίκιο, μπορούμε να συνυπάρξουμε».

Επί της ουσίας της δήλωσής του, ο κ. Μαρκάτος σχολίασε πως «σε μια κοινωνία όπου ο ΟΗΕ δεν μπορεί να τραβήξει αυτιά όταν δολοφονούνται παιδάκια στη Γάζα και λέει τα γνωστά μπλα-μπλα, τι ακριβώς περιμένει ο κ. Καμμένος που είναι φίλος, δημιουργικός και πατριώτης και πράγματι αγαπάει τον ελληνικό λαό; Για να είμαι ξεκάθαρος έχουν περάσει 40 χρόνια που η Αμμόχωστος και όλη η Κύπρος σαπίζει»…

Είπε επίσης: «Δεν είναι δυνατόν να πιστεύει ότι υπάρχει κάποιος Έλληνας που θέλει να βλάψει την Κύπρο; Είναι γεγονός ότι το κόμμα κυνηγήθηκε πάρα πολύ από τα ΜΜΕ και δεν υπήρξαν και χρήματα, αλλά σφάλμα του κόμματος είναι, κατά την άποψή μου, ότι δεν επικοινωνήσαμε τις πραγματικές θέσεις μας, διότι οι ΑΝΕΛ έχουν θέσεις και πρόγραμμα που δεν το επικοινωνήσαμε σωστά. Από εκεί και πέρα, θεωρώ ότι κάποιες διαφορές ιδεολογικές υπήρξαν, διότι είμαστε άνθρωποι από τα κινήματα και το παλιό πατριωτικό ΠΑΣΟΚ, όλων των δρόμων, της δεξιάς και της κεντροδεξιάς και αποφασίσαμε να συμφωνήσουμε σε ορισμένα ζητήματα, οπότε ήταν λίγο βεβιασμένη η κίνηση του προέδρου να βγάλει την ανακοίνωση, αφού, κατά την άποψή μου, είναι πάρα πολύ ισορροπημένο μέσα στα πραγματικά γεγονότα που συμβαίνουν σήμερα».

Γ.Μ.

http://news.in.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...