17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024
Array

Επικίνδυνα παιχνίδια νοθείας με το λάδι καταγγέλλει η ΟΑΣΝΗ

Ημερομηνία:

Με… σαπουνόλαδο προσπάθησαν να εξαπατήσουν Ιταλούς εμπόρους συνάδελφοί τους σστο Ηράκλειο, όπως κατήγγειλε ο πρόεδρος της ΟΑΣΝΗ Γ. Τζωρτζάκης, μιλώντας το πρωί στην ΕΡΑ Ηρακλείου.
Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Τζωρτζάκη, οι Ηρακλειώτες έμποροι έστειλαν δείγμα παρθένου ελαιολάδου στην Ιταλία, το οποίο πέρασε από χημείο ως εξαιρετικής ποιότητας, ωστόσο το φορτίο που παρέλαβαν κάθε άλλο παρά παρθένο ήταν.
Στην Ιταλία εστάλη λάδι που είχε πληγεί από τον παγετό… φορτίο που επεστράφη πίσω στην Κρήτη ως απαράδεκτο, δυσφημώντας μάλιστα το κρητικό ελαιόλαδο.
Ωστόσο, ο πρόεδρος των ελαιουργών Ηρακλείου, Λεωνίδας Περάκης, αναφέρει ότι δεν είχε αλλοιωθεί η ποιότητά του, αλλά ειδικά με το λάδι που στάλθηκε στην Ιταλία, λόγω καθυστέρησης στον έλεγχο και την αποστολή, πιθανώς και εξ αιτίας της γενικής απεργίας στις μεταφορές, οδήγησαν στην αλλοίωση.
Πάντως, ο πρόεδρος της ΟΑΣΝΗ αποκάλυψε ότι δύο ελαιουργοί του ανέφεραν πως το τελευταίο διάστημα έμποροι πηγαίνουν στις πληγείσες περιοχές του Δήμου Μινώα Πεδιάδος και ζητούν από τους ελαιουργούς… σαπουνόλαδο, γιατί το αγόραζαν φθηνότερα
Κατόπιν, με διάφορες προσμείξεις και νοθείες, το πλασάρουν στην αγορά ως “παρθένο Κρητικό ελαιόλαδο”.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...