13.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Επιστολή Δημάρχου Θ. Σταθάκη προς τον Υπουργό Παιδείας για τα προβλήματα των σχολικών μονάδων στο Δήμο Κισσάμου

Ημερομηνία:

Τα προβλήματα υλικοτεχνικής υποδομής και έλλειψης διδακτικού προσωπικού που καταγράφονται στις 23 σχολικές μονάδες αρμοδιότητας του Δήμου Κισσάμου και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, θίγει με επιστολή του προς τον Υπουργό Παιδείας κ. Ανδρέα Λοβέρδο, ο Δήμαρχος Κισσάμου κ. Θεόδωρος Σταθάκης.Σύμφωνα με τον κ. Σταθάκη «η Τοπική Αυτοδιοίκηση βρίσκεται πάντα σε στενή συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα ως ο αρμόδιος φορέας για την διαχείριση της λειτουργίας και συντήρησης των σχολικών μονάδων και ως τέτοιος γίνεται αποδέκτης του συνόλου των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα σχολεία όπως αυτά της υλικοτεχνικής υποδομής και της έλλειψης διδακτικού προσωπικού».

Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμαρχος Κισσάμου θέτει μια σειρά ζητημάτων στον κ. Λοβέρδο, μεταξύ των οποίων:

  •    η ανάγκη αναβάθμισης/εκσυγχρονισμού της υλικοτεχνικής υποδομής και του τεχνολογικού εξοπλισμούτων σχολικών μονάδων του Δήμου Κισσάμου, καθώς όπως επισημαίνει «η πενιχρή χρηματοδότηση του Δήμου – και κατά συνέπεια των Σχολικών Επιτροπών – καθιστά αδύνατη τη δυνατότητα κάλυψης των σχετικών αναγκών παρά τα πολυάριθμα αιτήματα σχολικών μονάδων που έχουν υποβληθεί προς το Δήμο Κισσάμου». Ενδεικτικά μάλιστα αναφέρεται το παράδειγμα του ειδικού σχολείου Κισσάμου στο οποίο δεν υπάρχει τουαλέτα ΑμεΑ.
  • η άμεσητοποθέτηση ενός (1) νηπιαγωγού στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων, ώστε στη συνέχεια να μπορέσει να υποστηριχθεί η εκπαιδευτική διαδικασία στο τμήμα ένταξης του 5ου Νηπιαγωγείου Κισσάμου, όπως έχει δεσμευτεί η Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων. Για το λόγο αυτό ο κ. Σταθάκης ζητά να δοθεί η σχετική έγκριση από τη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας.

Τέλος ο κ. Σταθάκηςζητά από τον αρμόδιο Υπουργό να εξετάσει τη δυνατότητα χρηματοδότησης του Δήμου Κισσάμου για την αποκατάσταση και λειτουργία του κλειστού γυμναστηρίου του 1ου Γυμνασίου Κισσάμου– για το οποίο υπάρχει σχετική μελέτη – και το οποίο αποτελεί το μοναδικό κλειστό χώρο στην περιοχή όπου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αθλητικές δραστηριότητες αλλά και ως πολυχώρος για εκδηλώσεις.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...