16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Επιστολή διαμαρτυρίας της ΟΙΕΛΕ για τη νέα χαριστική τροπολογία υπέρ ορισμένων ιδιοκτητών ιδιωτικών σχολείων

Ημερομηνία:

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ, ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΥΠΕΡ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ, ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗΔυστυχώς, η πολιτική Αρβανιτόπουλου ζει και βασιλεύει. Παρά το γεγονός ότι έχει λάβει διεθνείς διαστάσεις το σκάνδαλο με τους παράνομους τίτλους σπουδών και παρά το γεγονός ότι η φοροδιαφυγή αποτελεί τη μεγαλύτερη ασθένεια της βαρύτατα πληγείσας ελληνικής οικονομίας, η πολιτεία εξακολουθεί να επιτρέπει με χαριστική τροπολογία σε ορισμένους επιτήδειους ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων χωρίς νόμιμη άδεια από το Σεπτέμβριο του 2013 να παρατείνουν κι άλλο την παράνομη λειτουργία των σχολείων τους με συνέπεια αυτοί να μην καταβάλλουν τις μεγάλες οφειλές τους στο δημόσιο και να εκμεταλλεύονται την ανοχή του κράτους για να απολύσουν παράνομα και μαζικά εκπαιδευτικούς. Η σημαντικότερη, όμως, επίπτωση της παράνομης λειτουργίας των σχολείων με μη πιστοποιημένο από το κράτος προσωπικό, είναι η έκδοση παράνομων βαθμολογιών και παράνομων τίτλων σπουδών.

Η δυνατότητα παράταση της παράνομης λειτουργίας ορισμένων ιδιωτικών σχολείων δίδεται με την υπ. αριθμ. 1591/13 21.7.2014 τροπολογία που συμπεριλήφθηκε στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με τίτλο «Φάροι, στρατολογία και άλλες διατάξεις». Η ΟΙΕΛΕ απέστειλε σήμερα στον Υπουργό Παιδείας κ. Λοβέρδο επιστολή διαμαρτυρίας (συνημμένη), στην οποία τονίζεται ότι δυστυχώς, παρά τα πρώτα ενθαρρυντικά δείγματα (παρέμβαση της νέας πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ. για την ΚΥΑ Πληροφορικής), η ανοχή της πολιτείας στα οξύτατα ζητήματα ανομίας στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης συνεχίζεται.

Για το Δ.Σ. της ΟΙΕΛΕ
Ο πρόεδρος: Μιχάλης Κουρουτός
Ο οργανωτικός γραμματέας: Αλέκος Γουλας

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πλήρωσε μεγαλοεπιχειρηματίας την εγγύηση αξιωματούχου του ΟΣΕ;

του Μανώλη Κοττάκη Με τον καπετάνιο του πλοίου, ο οποίος...

Απέραντη θλίψη στα Ανώγεια την 49χρονη μητέρα που “έσβησε” ξαφνικά

Βαθύτατη θλίψη σκόρπισε σήμερα στα Ανώγεια η είδηση του πρόωρου και...

Βοήθεια από την Κρήτη για τους γύπες της ηπειρωτικής Ελλάδας

Τρεις νεαροί γύπες με προέλευση από την Κρήτη απελευθερώθηκαν...