16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Επιτακτική ανάγκη το ταμείο ανεργίας, χωρίς καμία περικοπή για τους εποχιακά εργαζόμενους στον τουρισμό

Ημερομηνία:

Επιστολή προς τον Υπουργό και τους Υφυπουργούς Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας απέστειλαν τα Εργατικά Κέντρα Κρήτης και συνδικαλιστικοί φορείς των εργαζομένων στον τουρισμό για το ζήτημα του επιδόματος ανεργίας των εποχιακών εργαζόμενων στον τουριστικό κλάδο.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Κύριοι, σε λίγες μέρες απολύονται οι συνάδελφοι μας οι οποίοι εργάζονται σε τουριστικές επιχειρήσεις. Οι τελευταίες συμβάσεις, μας υποχρέωσαν, σε μισθούς πείνας. Έρχεται ένας πολύ δύσκολος χειμώνας για μας. Υπερφορολόγηση , χαμένο εισόδημα, 40% με 50% ανεργία δημιουργούν συνθήκες πραγματικά τραγικές .

Το 2013 με το επίδομα ανεργίας να περιορίζεται στους 3 μήνες, οι εποχικά απασχολούμενοι δεν κατάφεραν να καλύψουν ούτε τις βασικές ανάγκες τους, με αποτέλεσμα να καταφεύγουν στα Κοινωνικά Παντοπωλεία, Κοινωνικά Ιατρεία και Φαρμακεία.

Σε κάθε όμως περίπτωση δεν μπορείτε να νομοθετείτε τιμωρώντας τους εργαζόμενους. Επιτακτική ανάγκη είναι η επαναφορά του ταμείου Ανεργίας χωρίς καμία περικοπή.

Είναι αδιανόητο πλέον να παίζεται όχι μόνο με την αξιοπρέπεια μας αλλά ακόμα και με την ίδια μας τη ζωή.

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ

ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΚΡΗΤΗΣ
ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΡΗΤΗΣ
ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ – ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΡΗΤΗΣ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πλήρωσε μεγαλοεπιχειρηματίας την εγγύηση αξιωματούχου του ΟΣΕ;

του Μανώλη Κοττάκη Με τον καπετάνιο του πλοίου, ο οποίος...

Απέραντη θλίψη στα Ανώγεια την 49χρονη μητέρα που “έσβησε” ξαφνικά

Βαθύτατη θλίψη σκόρπισε σήμερα στα Ανώγεια η είδηση του πρόωρου και...

Βοήθεια από την Κρήτη για τους γύπες της ηπειρωτικής Ελλάδας

Τρεις νεαροί γύπες με προέλευση από την Κρήτη απελευθερώθηκαν...