14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Επιτυχημένος ο αγώνας ιστιοπλοΐας “Πολυτεχνείο Κρήτης”‏

Ημερομηνία:

Την περασμένη Κυριακή (14/9) διεξήχθη ο ιστιοπλοϊκός αγώνας Ανοικτής Θάλασσας που διοργάνωσε ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων υπό την επωνυμία “Πολυτεχνείο Κρήτης”. Η διαδρομή ήταν Ν.Ο. Χ.-περίπλους νησίδας Θοδωρού-Ν.Ο.Χ., αποστάσεως 9 ναυτικών μιλίων.

Ο αγώνας ξεκίνησε με άπνοια αλλά σύντομα στη συνέχεια φύσηξε ΒΔ, εντάσεως 3-4 μποφόρ που προσέδωσε αγωνιστικό ενδιαφέρον στους αγωνιζόμενους, ιδίως διότι στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής σηκώθηκαν μπαλόνια.

Τα αποτελέσματα ήταν τα εξής:

– Στην 1η θέση το σκάφος “ΚΟΡΜΟΡΑΝΟΣ” του Ν.Ο. Χανίων, με κυβερνήτη τον επίτιμο πρόεδρο του Ν.Ο.Χ., Κωνσταντίνο Μανιουδάκη και πλήρωμα τους Αριστοτέλη Κοτόπουλο, Δημήτρη Γαγάρα, Αντώνη Συντζανάκη, Νίκο Πετρίδη και Ειρήνη Αθανασάκη.

– Στη 2η θέση τα σκάφος “ΑΙΘΡΑ” του Ν.Ο. Χανίων, με κυβερνήτη τον Αλέξανδρο Γκότση και πλήρωμα τους Αλέξανδρο Μαντόγλου, Αλέξανδρο Αλεξίου, Παναγιώτη Κοτσαρίνη και Ελένη Αλεβάντη.

– Στη 3η θέση το σκάφος “ΓΛΑΥΚΗ” του Ι.Ο. Χανίων με κυβερνήτη τον Κωνσταντίνο Μάμαλη και πλήρωμα τους Μαρία Καμπουράκη, Θεόδωρο Ματθαίο, Λάμπρο Λαμπρινάκη, Αρετή Μπροκαλάκη, Γιώργο Λαμπρινάκη, Νίκο Λαμπρινάκη και Διαμαντή Λαμπρινάκη.

– Τέλος, στην 4η θέση το σκάφος “ΚΑΛΛΟΝΗ” του Ι.Ο. Χανίων με κυβερνήτη τον Γιώργο Παπαδάκη και πλήρωμα τους Μανώλη Φλεμετάκη, Αντώνη Καρακατσαλή, Γαρουφαλιά Χρυσοβαλάντη και Αργυρώ Μπαγάκη.

Η απονομή των επάθλων έγινε στο Νεώριο Μόρο, την οποία έκανε ο πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης, Βασίλης Διγαλάκης, που ήταν και αθλοθέτης του αγώνα.

Ο εκπρόσωπος του Ν.Ο.Χ. και υπεύθυνος του Τμήματος ιστιοπλοΐας, Κωνσταντίνος Μανιουδάκης προσφωνώντας τον πρύτανη αναφέρθηκε στην επωνυμία του αγώνα “Πολυτεχνείο Κρήτης”, την οποία έδωσε ο διοργανωτής Ν.Ο.Χ. για να τιμήσει το μορφωτικό έργο και την κοινωνική προσφορά του ιδρύματος στον τόπο μας. Επεσήμανε την έντονη επιδίωξη του Ομίλου στη συνέχιση της συνεργασίας που άρχισε πριν από 6 χρόνια στον τομέα της αθλητικής ιστιοπλοΐας προς όφελος των φοιτητών μας. Προς τούτο, θα εξακολουθήσει την διάθεση του εκπαιδευτικού του σκάφους καθώς και την εκπαίδευση της ομάδας ιστιοπλοΐας του Πολυτεχνείου.

Ο πρύτανης από την πλευρά του εξέφρασε την εκτίμησή του για το αθλητικό έργο που επιτελεί ο Ν.Ο. Χανίων, καθώς και τις ευχαριστίες του για την συμβολή του Ομίλου στην διάδοση του αθλήματος της ιστιοπλοΐας στους φοιτητές. Τέλος, εξέφρασε την βούλησή του για συνέχισης της συνεργασίας με τον Ν.Ο.Χ. στηρίζοντας αυτή την προσπάθεια στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του Πολυτεχνείου.

neatv.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλλαγή ώρας 2024: Πότε οι δείκτες του ρολογιού θα πάνε μια ώρα μπροστά

Με το δεύτερο 10ημερο του Μαρτίου να ολοκληρώνεται, οδεύουμε...

Ο τουρισμός “φωνάζει” για προσωπικό

Μετά από ένα τουριστικό έτος με περίπου 33 εκατομμύρια επισκέπτες από το εξωτερικό,...

Στο… περίμενε για την πληρωμή του Μεταφορικού Ισοδύναμου!

Εκατοντάδες αγρότες, κτηνοτρόφοι, επιχειρηματίες πρώιμων κηπευτικών αλλά και εξαγωγείς...

Ισχυρός σεισμός 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά της Ηλείας – Αισθητός και στα Χανιά

Δύο σεισμοί 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά των Φιλιατρών σημειώθηκαν το...