19.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Βιώσιμης Κινητικότητας 2014 – Δέκα Χρόνια Ποδηλάτρεις

Ημερομηνία:

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου, Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο στα Χανια

Οι Ποδηλάτρεις καλούμε όλους τους κατοίκους των Χανίων να συμμετάσχουν στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Βιώσιμης Κινητικότητας που έχει στόχο την απελευθέρωση των πόλεων μας από την δικτατορία του αυτοκινήτου και την απόδοσή τους στους δικαιωματικούς χρήστες της: τους ανθρώπους που μετακινούνται με τα πόδια, με καρότσια, με ποδήλατα και πατίνια, με λεωφορεία.

Καλούμε τους αυτοκινητιστές να περιορίσουν την χρήση του ΙΧ καθ όλη την διάρκεια της εβδομάδας και ιδιαίτερα την Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου, Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο Στην Πόλη και να μετακινηθούν με άλλους τρόπους: π.χ. να σταθμεύσουν τα ΙΧ τους μακριά από το κέντρο της πόλης και να περπατήσουν ή να πάρουν αστική συγκοινωνία. Επίσης να είναι ευγενικοί και παραχωρητικοί σε πεζούς που διασχίζουν τον δρόμο, σε ποδηλάτες που κινούνται επί του δρόμου, σε άτομα με ιδιαιτερότητες μετακίνησης.

Καλούμε όλους τους ποδηλάτες να συμμετέχουν με σφυρίχτρες ή μουσικά όργανα στην πορεία με ποδήλατα την Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου το απόγευμα στις 5.30 μμ από την Πλ. Αγοράς.

Καλούμε εκτός από τους ποδηλάτες όλους τους γονείς με παιδικά καρότσια, γονείς με τα παιδιά τους, τους λάτρεις της πεζοπορίας, τους ηλικιωμένους, τους συμπολίτες μας με αναπηρία και κάθε έναν που συνήθως αντιμετωπίζει δυσκολία μετακίνησης στα Χανιά να αδράξουν την ευκαιρία να κινηθούν άνετα και άφοβα σε έναν κεντρικό δρόμο της πόλης και να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην οδό Δημοκρατίας (Παπανδρέου) η οποία, θα είναι ελεύθερη από οχήματα από το απόγευμα της ίδιας ημέρας από τις 5μμ-10μμ. από τον Δήμο Χανίων.

Καλούμε τον σύλλογο για τα δικαιώματα των πεζών, τους συλλόγους ΑμεΑ, το σύλλογο γονέων παιδιών προσχολικής ηλικίας, το σύλλογο ΠΡΟληψης Τροχαίων Ατυχημάτων, το ΤΕΕ, τον εμπορικό σύλλογο, να συμμετάσχουν με τον τρόπο τους στις παραπάνω εκδηλώσεις.

Καλούμε όλους τους κατοίκους της πόλης να φανταστούν μια πόλη χωρίς μηχανοκίνητα , χωρίς βουητό και άγχος κινδύνου για λίγες ώρες. Καλούμε και την διοίκηση του Δήμου να με φαντασία και τόλμη να εμπνευστεί από άλλες πόλεις στον κόσμο – που έχουν ήδη φανταστεί, τολμήσει και πετύχει μια πόλη προσπελάσιμη για όλους.

Σημείωση: Οι Ποδηλάτρεις θα πραγματοποιήσουν την καθιερωμένη ποδηλατική πορεία την Δευτέρα 22/9/14 στις 5.30 μμ από την πλ. Αγοράς και στη συνέχεια θα συμμετέχουν στο κάλεσμα του Δήμου, στην κλειστή για τα οχήματα οδό Δημοκρατίας (Παπανδρέου) και Πλουμιδάκη. Οι Ποδηλάτρεις θα διοργανώσουν σε άλλα σημεία της ίδιας οδού ανοιχτή συζήτηση, προβολές, συναυλίες νεανικών συγκροτημάτων, βιωματική δράση με το Αθλητικό Σωματείο ΑμεΑ Αρίων Χανίων, δρώμενα με την αθλητική ομάδα του Ορίζοντα και παιχνίδια για τα παιδιά. Με αυτούς τους τρόπους συμμετέχουμε ως συλλογικότητα που κλείνει 10 χρόνια στην Εβδομάδα Βιώσιμης Κινητικότητας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ